• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta med rodfrugter

Pasta med rodfrugter

pasta med rodfrugter
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 4. november 2024 - Udgivet: 4. november 2024

Her er min opskrift på pasta med rodfrugter. Her møder den italienske pasta Nordens rodfrugter og du kan bruge hvad du har af dem i retten.

Pasta med rodfrugter er en skøn pastaret, hvor du kan få brugt rester af rodfrugter i køleskabet.

Her har jeg lavet retten med knoldselleri og gulerødder, men mange andre rodfrugter er skam også fine at anvende.

Husk blot at skære dem i mindre tern, så de kan nå at blive stegt møre inden pastaen vendes i.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bagte rodfrugter i ovn
  • Ragout
  • Rodfrugter med krydret kylling

Opskrift på pasta med rodfrugter

pasta med rodfrugter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pasta med rodfrugter

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på pasta med rodfrugter. Her møder den italienske pasta Nordens rodfrugter og du kan bruge hvad du har af dem i retten.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 454
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g pasta - penne, pastarør eller lignende
  • 1 lille knoldselleri - i mindre tern
  • olivenolie - til stegning
  • 2 medium gulerødder - i mindre tern
  • 6 fed hvidløg - knust og hakket
  • 150 g grønkål - snittet
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 2 spsk grøntsagsfond - flydende
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til pasta med rodfrugter starter du med at klargøre alle grøntsagerne. Skær roden af knoldsellerien, skær den i skiver, fjern skrællen og skær den i mindre tern. Gulerødder ligeledes i mindre tern.
  2. Kog pasta i saltet vand indtil pastaen stadig har lidt bid. Så bliver den bedst. Du kan bruge forskellige slags pasta som pastarør, penne, skruer eller du har liggende.
  3. Steg imens tern af knoldselleri sammen med gulerødder i en god sjat olivenolie - og ved en god varme. De skal steges ca. 5 minutter, og brug gerne en dyb sauterpande eller lignende.
  4. Tilsæt så hvidløg sammen med snittet grønkål og oregano, og giv det 3-4 minutter mere. Husk at røre rundt undervejs. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie.
  5. Kom så den kogte pasta i sammen med lidt af pastavandet (ca. 1 deciliter) og et par spiseskefulde grøntsagsfond (som du kan købe i de fleste supermarkeder).
  6. Vend godt rundt og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 454kcalKulhydrater: 77gProtein: 15gFedt: 10gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 73mgNatrium: 842mgKalium: 927mgKostfibre: 6gSukker: 5gVitamin A: 8914IUVitamin C: 54mgCalcium: 207mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Pasta med rodfrugter serveres straks, og her passer en italiensk tomatsalat fremragende til.

Dertil gerne et stykke focaccia, og kan du heldigvis nemt selv bage. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 04, 2024 at 10:29 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv da gerne hvad du synes om retten.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
Billede af mad til studenterkørslen
Mad og kage til studenterkørslen - 20 nemme opskrifter→ Se opskriften
Bagte rabarber
Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)→ Se opskriften
Billede af salat med hestebønner.
Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie→ Se opskriften
Fuldkornspasta og hvid pasta
Fuldkornspasta og ris - hvor sundt er det?→ Se opskriften
billede med æggekage med bacon og tomater
Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg→ Se opskriften
billede med drinks til studenterfesten sommerdrinks
Drinks til studenterfesten - 11 seje sommerdrinks→ Se opskriften
billederesultat for kyllingekødsovs
Kyllingekødsovs - lækker opskrift med hakket kylling→ Se opskriften
Uge26-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris→ Se opskriften
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required