• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce

Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce

billede med pasta med kyllingekødboller
4.9 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMSSubscribe

Her er min opskrift på pasta med kyllingekødboller. Lækre kødboller, der laves med hakket kylling, der serveres i en nem, italiensk tomatsauce. Det er mums.

Pasta med kyllingekødboller er en lækker ret med tydelig inspiration fra Italien.

Her kan du næsten ane den populære stemning ved Middelhavet, og kødbollerne, der er lavet af hakket kyllingekød, er lidt lettere i konsistensen end de traditionelle kødboller af hakket oksekød.

Det er blandt andet med til at fremhæve smagen af Italien, og det her er en lækker pastaret for både børn og voksne.

Her har jeg brugt frisk pasta, men du kan selvfølgelig også anvende en alm. tørret pasta.

Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.

Opskrift på pasta med kyllingekødboller

billede med pasta med kyllingekødboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce

4.86 fra 21 stemmer
Her er min opskrift på pasta med kyllingekødboller. Lækre kødboller, der laves med hakket kylling, der serveres i en nem, italiensk tomatsauce. Det er mums.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 688
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kyllingekødboller
  • 450 g hakket kylling
  • 2 tsk løgpulver - eller et finthakket løg
  • 1 tsk salt
  • 1 håndfuld persille - finthakket
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 spsk hvedemel
  • friskkværnet peber
Tomatsauce
  • 1 løg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 2 gulerødder - alm. størrelse, i små tern
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpasta
  • 1 dl vand
  • 1 terning bouillon - gerne høns
  • 1 håndfuld basilikum - grofthakket
  • citronsaft
  • 2 spsk balsamico
  • 1-2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Pasta
  • 500 g pasta - gerne frisk pasta

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Ælt eller rør alle ingredienser til kyllingekødboller sammen. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  3. Med en teske laver du nu ca. 25-30 små kødboller, som sættes på bagepladen. Anvend en teskefuld fars til hver, men pas på de ikke bliver for store.
  4. Bag kyllingekødbollerne midt i ovnen i 15 minutter.
  5. Imens laver du tomatsauce. Sauter finthakket løg og hvidløg et par minutter ved middel varme i en god sjat olivenolie. Brug en pande eller gryde.
  6. Kom så gulerødder og peberfrugt i små tern ved og sauter et par minutter med.
  7. Så tilsættes oregano sammen med hakkede tomater, tomatpasta, vand, smuldret bouillonterning og basilikum.
  8. Lad tomatsaucen koge ca. fem minutter, hvorefter der smages til med citronsaft, balsamico, sukker, salt og friskkværnet peber. Du kan også vende lidt mere frisk basilikum i, da det forstærker smagen af Italien.
  9. Kog vand med salt op till den friske pasta, og kog pastaen 1-2 minutter. Bruger du en tørret pasta er kogetiden naturligvis længere, og du skal sætte den over lidt tidligere!
  10. Tag de færdigstegte kyllingekødboller ud af ovnen, og vend dem forsigtigt i tomatsaucen. Lad dem lige varme med et minuts tid.

Næringsindhold

Kalorier: 688kcalKulhydrater: 108gProtein: 38gFedt: 11gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.1gKolesterol: 97mgNatrium: 936mgKalium: 1287mgKostfibre: 7gSukker: 10gVitamin A: 5457IUVitamin C: 40mgCalcium: 102mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Pasta med kyllingekødboller serveres straks med pasta nederst, og derpå kødboller med tomatsauce.

Gerne med et stykke hjemmebagt ciabattabrød til. Så bliver det ikke mere italiensk.

Se også disse opskrifter med pasta:

Nem pastaret med kylling på 15 minutter

4.8 fra 21 stemmer
Prøv lige denne nemme og hurtige pastaret med kylling. En populær ret med pasta, kylling og spinat, og du kan lave den som nem aftensmad på 15 min.
Gå til opskrift
billede med pastaret med kylling

Pasta med asparges, ærter og skinke

5 fra 1 stemme
Prøv denne nemme opskrift på pasta med asparges og ærter. Bonus er at pastaretten også er hurtig at tilberede, og den serveres med parmaskinke til.
Gå til opskrift
billede med pasta med asparges og ærter

Pasta med kødsovs

4.8 fra 138 stemmer
Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Gå til opskrift
billede med pasta med kødsovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Grethe

    september 14, 2024 at 6:15 pm

    God opskrift til hakket kylling. Det er ikke sidste gang, den bliver anvendt.. Tusind tak for den 👍

    Svar
  2. Dml

    maj 19, 2024 at 10:58 am

    Den er nem og hurtig

    Svar
  3. Dorthe

    november 24, 2023 at 6:29 pm

    Mine boller blev som gummi. Er det med vilje, der der skal mel og krydderier i og intet væske eller æg ?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required