Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce

Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce

billede med pasta med kyllingekødboller
4.9 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
79
SHARES
FacebookMessenger79PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på pasta med kyllingekødboller. Lækre kødboller, der laves med hakket kylling, der serveres i en nem, italiensk tomatsauce. Det er mums.

Pasta med kyllingekødboller er en lækker ret med tydelig inspiration fra Italien.

Her kan du næsten ane den populære stemning ved Middelhavet, og kødbollerne, der er lavet af hakket kyllingekød, er lidt lettere i konsistensen end de traditionelle kødboller af hakket oksekød.

Det er blandt andet med til at fremhæve smagen af Italien, og det her er en lækker pastaret for både børn og voksne.

Her har jeg brugt frisk pasta, men du kan selvfølgelig også anvende en alm. tørret pasta.

Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.

Opskrift på pasta med kyllingekødboller

Pasta med kyllingekødboller i tomatsauce

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på pasta med kyllingekødboller. Lækre kødboller, der laves med hakket kylling, der serveres i en nem, italiensk tomatsauce. Det er mums.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kyllingekødboller
  • 450 g hakket kylling
  • 2 tsk løgpulver (eller et finthakket løg)
  • 1 tsk salt
  • 1 håndfuld persille (finthakket)
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 1 spsk hvedemel
  • friskkværnet peber
Tomatsauce
  • 1 løg (finthakket)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 gulerødder (alm. størrelse, i små tern)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 spsk tomatpasta
  • 1 dl vand
  • 1 terning bouillon (gerne høns)
  • 1 håndfuld basilikum (grofthakket)
  • citronsaft
  • 2 spsk balsamico
  • 1-2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Pasta
  • 500 g pasta (gerne frisk pasta)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Ælt eller rør alle ingredienser til kyllingekødboller sammen. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  3. Med en teske laver du nu ca. 25-30 små kødboller, som sættes på bagepladen. Anvend en teskefuld fars til hver, men pas på de ikke bliver for store.
  4. Bag kyllingekødbollerne midt i ovnen i 15 minutter.
  5. Imens laver du tomatsauce. Sauter finthakket løg og hvidløg et par minutter ved middel varme i en god sjat olivenolie. Brug en pande eller gryde.
  6. Kom så gulerødder og peberfrugt i små tern ved og sauter et par minutter med.
  7. Så tilsættes oregano sammen med hakkede tomater, tomatpasta, vand, smuldret bouillonterning og basilikum.
  8. Lad tomatsaucen koge ca. fem minutter, hvorefter der smages til med citronsaft, balsamico, sukker, salt og friskkværnet peber. Du kan også vende lidt mere frisk basilikum i, da det forstærker smagen af Italien.
  9. Kog vand med salt op till den friske pasta, og kog pastaen 1-2 minutter. Bruger du en tørret pasta er kogetiden naturligvis længere, og du skal sætte den over lidt tidligere!
  10. Tag de færdigstegte kyllingekødboller ud af ovnen, og vend dem forsigtigt i tomatsaucen. Lad dem lige varme med et minuts tid.

Næringsindhold

Kalorier688kcalKulhydrater108gProtein38gFedt11gMættet fedt3gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.1gKolesterol97mgNatrium936mgKalium1287mgKostfibre7gSukker10gVitamin A5457IUVitamin C40mgCalcium102mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Pasta med kyllingekødboller serveres straks med pasta nederst, og derpå kødboller med tomatsauce.

Gerne med et stykke hjemmebagt ciabattabrød til. Så bliver det ikke mere italiensk.

Se også disse opskrifter med pasta:

Nem pastaret med kylling på 15 minutter
Prøv lige denne nemme og hurtige pastaret med kylling. En populær ret med pasta, kylling og spinat, og du kan lave den som nem aftensmad på 15 min.
Se opskriften her
billede med pastaret med kylling
Pasta med asparges, ærter og skinke
Prøv denne nemme opskrift på pasta med asparges og ærter. Bonus er at pastaretten også er hurtig at tilberede, og den serveres med parmaskinke til.
Se opskriften her
billede med pasta med asparges og ærter
Pasta med kødsovs
Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Se opskriften her
billede med pasta med kødsovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Grethe skriver

    september 14, 2024 at 6:15 pm

    God opskrift til hakket kylling. Det er ikke sidste gang, den bliver anvendt.. Tusind tak for den 👍

    Svar
  2. Dml skriver

    maj 19, 2024 at 10:58 am

    Den er nem og hurtig

    Svar
  3. Dorthe skriver

    november 24, 2023 at 6:29 pm

    Mine boller blev som gummi. Er det med vilje, der der skal mel og krydderier i og intet væske eller æg ?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required