Her får du min opskrift på pasta med bøf, bagte tomater og rucola. Bøf og pasta passer perfekt sammen, og det er en virkelig lækker ret.
Pasta med bøf og bagte tomater er en både lækker og meget nem ret at lave. Og den kan sagtens bruges som en god gæstemad.
Som kød har jeg anvendt et par store stykker ribeye, der er krogmodnet, og som vejer ca. 250 gram pr. styk. Andre bøffer kan sagtens også anvendes.
Se også: Peberbøf i cognacsauce med tilbehør
Er du ikke så glad for oksekød, kan du i stedet lave retten med stegt kyllingebryst.
Pasta med bøf kan også laves med diverse pastatyper, og her har jeg brugt konkyliepasta, men skruer eller penne er også gode.
Opskrift på pasta med bøf
Pasta med bøf, bagte tomater og rucola
Ingredienser
- 400 g tomater - små, jeg bruger Datterino tomater
- 1 håndfuld rosmarin
- olivenolie
- balsamico
- 400 g pasta - konkylier, pastapenne, skruer eller lignende
- 500 g bøf - evt. to gode ribeye eller lignende
- Lidt smør - til stegning
- 50 g rucola
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Salt bøfferne på begge sider som en gourmetsaltning, og lad bøfferne hvile indtil de skal steges.
- De små tomater skylles og kommes i et ildfast fad.
- Tilsæt lidt friske blade rosmarin sammen med lidt balsamico og en god sjat olivenolie. Krydr med salt og friskkværnet peber og vend det rundt.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
- Kog pasta som anvist på pakken. Jeg plejer at bruge konkyliepasta til denne ret, men du kan også sagtens anvende eks. pastapenne, pastaskruer eller lignende. Dryppes af efter kogning.
- Varm en pande op ved høj varme og kom en klat smør på. Brun hurtigt bøfferne på begge sider, så dit kød til pasta med bøf får en god stegeskorpe.
- Skru lidt ned for varmen, og kom en klat smør mere på panden sammen med friske rosmarinblade. Dryp også lidt balsamico og olivenolie over bøfferne Steg bøfferne i alt ca. 3 minutter på hver side, afhængig af hvor tykke bøfferne er. Lad dem hvile fem minutter.
- Find et pænt fad frem og anret pasta nederst i fadet. Riv rucola groft og vend den i pastaen. Gem lidt til pynt.
- Fordel de bagte tomater på pasta og rucola.
- Skær bøfferne ud i tynde skiver. Til pasta med bøf må det gerne være ret tynde skiver kød.
- Dryp lidt olivenolie og balsamico over kødet, og krydr med lidt med salt og friskkværnet peber. Slut med af med lidt rucola på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Pasta med bøf og bagte tomater serveres straks, hvor man tager direkte fra fadet.
Serveres meget gerne med et stykke brød til, evt. hjemmebagte hvidløgsflutes eller ciabattabrød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: