• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Paprikagryde med kylling

billede resultat for paprikagryde med kylling
Paprikagryde med kylling og bacon er en klassiker i det danske køkken, og det er en nem ret på en travl hverdag. Paprikagryden kan nemlig være klar på lidt under en halv time, og den smager fantastisk godt. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. april 2024 - Udgivet:  26. april 2023

Del gerne:
807
SHARES
FacebookMessenger807PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en nem og hurtig opskrift på paprikagryde med kylling og bacon, og det er en super god gryderet, som du kan lave på en halv time.
  2. Opskrift på paprikagryde med kylling
  3. Paprikagryde med kylling
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 95 stemmer
Gå til opskrift

Her er en nem og hurtig opskrift på paprikagryde med kylling og bacon, og det er en super god gryderet, som du kan lave på en halv time.

Paprikagryde med kylling er en favorit hos både store og små, og her man jo justere mængden af paprika i forhold til hvem der skal spise den.

Det er dog overhovedet ikke en stærk ret, men ønsker du mere riv i den, kan du tilsætte lidt chili.

Ellers er den lavet med stykker af kyllingebryst og bacon, der står og simrer i en klassisk flødesovs, og derfor får masser af smag.

Til paprikagryden kan du servere kogte ris, men en gammeldags kartoffelmos kan skam også sagtens gå an. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse oppskrifter:

Nem gryderet med kylling

Ungarsk kylling

Kylling stroganoff

Klassisk paprikagryde

Opskrift på paprikagryde med kylling

billede resultat for paprikagryde med kylling

Paprikagryde med kylling

Her er en nem og hurtig opskrift på paprikagryde med kylling og bacon, og det er en super god gryderet, som du kan lave på en halv time.
Bedømmelse
4.8 fra 95 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 200 g bacon
  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 5 tsk paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl fløde
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kyllingebryst skæres i mundrette stykker, det vil sige mindre tern. Husk god køkkenhygiejne når du har med kylling at gøre.
    billede med udskæring af kylling til paprikagryde med kylling
  • Bacon skæres ud i mindre tern, og brug gerne en tørsaltet bacon. Du kan også anvende færdige bacontern. Løg hakkes groft.
    billede med bacon til paprikagryde med kylling
  • Kom en lille sjat olie i en varm stegegryde, og svits nu kylling og bacon indtil de gyldne. Det er vigtigt, at der er en god varme i gryden, da kylling og bacon ellers vil koge mere end stege.
    billede med bacon og kylling i gryde til paprikagryde
  • Kom løg ved og svits videre et par minutter indtil al væde i gryden næsten er stegt væk.
  • Gulerødder deles i mundrette stykker og kommes i gryden.
  • Tilsæt paprika sammen med hakkede tomater, 2 deciliter bouillon og piskefløde.
  • Lad det koge op, skru ned og nu skal din paprikagryde med kylling blot simre i cirka 15 minutter med låget på.
  • Hak persille groft og vend den i, hvorefter der smages til med salt, friskkværnet peber og eventuelt mere paprika.
  • Du kan nu serveres gryderetten, eller vælge at koge den lidt ind, så sovsen tyknes lidt mere.
    billede resultat for paprikagryde med kylling og bacon

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
396
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
121
mg
40
%
Natrium
 
2061
mg
90
%
Kalium
 
816
mg
23
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
8806
IU
176
%
Vitamin C
 
25
mg
30
%
Calcium
 
93
mg
9
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige paprikagryde med kylling og bacon serveres selvfølgelig med kogte ris og gerne en avocadosalat.

Paprikagryden er god og hurtig hverdagsmad, som hele familien kam lide.

Den almindelige fløde kan i øvrigt udskiftes med en madlavningsfløde, hvis du ønsker lidt færre kalorier i maden.

Måske er du også interesseret i at lave en mørbradgryde eller helstegt kylling. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Else Sørensen

    september 22, 2024 at 2:25 pm

    en skøn ret til hverdag og fest

    Svar
  2. Anja

    juli 05, 2024 at 9:52 am

    Den smager virkelig godt.

    Svar
  3. Tina Aagurd

    marts 25, 2024 at 2:07 pm

    Den ret er et hit 👍

    Svar
  4. Birgitte

    januar 06, 2024 at 9:21 am

    Hej 🙂

    Paprikagryde:

    I opskriften/ingredienser skriver du 2 dl bouillon, men i teksten skriver du "tilsæt 1 dl bouillon".

    Hvad er korrekt?

    Mvh Birgitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 17, 2024 at 3:45 pm

      Hej Birgitte
      Tak for det, og det er 2 deciliter. Jeg har rettet den til 🙂
      Jeg beklager, men den var simpelthen smuttet i farten.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Tim

    oktober 23, 2023 at 9:33 am

    Til kyllinge Paprika gryden. Hvad er det for en slags boullion der skal bruges?

    Mange tak for mange og nemme opskrifter med MASSER af smag!

    Svar
  6. Tina

    april 15, 2022 at 4:49 pm

    Tak for skøn madinspiration. Dine retter hjælper også til at turde sætte sit eget twist på retten. Denne bliver idag til en ovn ret og tilføjet kålpølser.. Tusind tak 🙏🙏🥰

    Svar
  7. Henrik Graverse

    februar 19, 2022 at 5:11 pm

    Hov, glemte lige at give opskriften 5 stjerner 🙂

    Svar
  8. Birte

    september 30, 2018 at 4:02 pm

    Virkelig gode retter. Jeg elsker dem.

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 30, 2018 at 4:27 pm

      Mange tak, Birthe - det er jeg glad for at høre 🙂

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
      • Thomas

        august 01, 2022 at 5:14 pm

        verdens bedste kogebog, altid så mega mange, ikke salgsorinterede opskrifter, 1000 tak !!!

      • Holger Rørby Madsen

        august 01, 2022 at 7:19 pm

        Tusind tak, Thomas - super dejligt at høre. det gør mig virkelig glad!
        Alt det bedste
        Holger

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required