• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce

Paprika flødesauce

billederesultat for paprika flødesauce
Paprika flødesauce er perfekt tilbehør til panerede schnitzler og koteletter. Sovsen laves af hønsefond, paprika og fløde, og smages til med lidt gastrik. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  20. november 2020

Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Verdens bedste paprika flødesauce, der laves af hønsefond, paprika og fløde. Super god sovs til schnitzler og koteletter. Og meget andet.
  2. Opskrift på nem paprika flødesauce
  3. Paprika flødesauce - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift

Verdens bedste paprika flødesauce, der laves af hønsefond, paprika og fløde. Super god sovs til schnitzler og koteletter. Og meget andet.

Paprika flødesauce er en super god allround sovs, som altid er rar at kunne lave.

Den passer selvfølgelig fint til en wienerschnitzel eller koteletter, men er også god til frikadeller og mange andre retter.

Opskriften giver sovs til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Demi glace
  • Whiskysauce
  • Champignonsauce

Opskrift på nem paprika flødesauce

billederesultat for paprika flødesauce

Paprika flødesauce - nem opskrift

Verdens bedste paprika flødesauce, der laves af hønsefond, paprika og fløde. Super god sovs til schnitzler og koteletter. Og meget andet.
Bedømmelse
4.3 fra 6 stemmer
RetSovs og saucer
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 dl hønsefond
  • 4 tsk paprika
  • 3 spsk tomatpasta
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk gastrik
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kog hønsefond op i en gryde, og tilsæt paprika.
  • Rør så tomatpasta ud i sovsen, så den jævner en smule.
  • Tilsæt derefter fløde, og lad det igen koge op.
  • Smag paprika flødesovsen til med gastrik, salt og friskkværnet peber.
  • Lad den nu koge lidt ind, så den cremer en smule.
  • Du kan også jævne din paprika flødesovse med en smule Maizena, der udrøres i lidt koldt vand, hvis du ønsker en tykkere sovs. Det burde dog ikke være nødvendigt.
  • Bliver sovsen for tyk, kan du tilsætte en smule mere vand.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
185
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
57
mg
19
%
Natrium
 
695
mg
30
%
Kalium
 
185
mg
5
%
Kulhydrater
 
5
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
1072
IU
21
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
39
mg
4
%
Jern
 
0.5
mg
3
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Du kan justere styrken på din paprika flødesauce med mere eller mindre paprika, eller brug at give den en smule chili.

Skal du bruge mere sovs, ja så ganger du bare opskriften op.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nikolai

    januar 21, 2025 at 9:51 pm

    Man kan gøre det bedre (og nemmere) ved at stege tomatpastaen og paprika i smør som første skridt. Det ændrer smagen på en god måde.
    Derefter kan man blande mel i tomatpastaen og bruge denne blanding til at jævne sovsen, så man ikke skal fuske med maizena bagefter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 23, 2025 at 9:43 am

      Hej Nikolai
      Tak for rådet, og det helt korrekt. Hermed givet videre som inspiration til andre - tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Villy Eriksen

    marts 13, 2017 at 4:23 pm

    Hvad er gastrik ???

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      marts 13, 2017 at 4:35 pm

      Hej Villy
      Gastrik er en tynd sirup, som du laver af sukker og æblecidereddike. Den er fantastisk til sovs, og meget nem at lave selv. Opskriften er her: https://madensverden.dk/opskrift-paa-gastrik/
      God fornøjelse
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required