Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Panzanella - autentisk brødsalat fra Toscana

Panzanella - autentisk brødsalat fra Toscana

Panzanella - italiensk brødsalat
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMS

Panzanella er en italiensk tomatsalat med brød, der stammer fra Toscana. Her får du opskriften på en lækker salat, der har det ekstra.

Panzanella er et smukt navn til en smuk salat. Navnet er en sammentrækning af brød, pane, og skål, zanella. En enkel og fin salat til alle lejligheder.

Salaten har været kendt i flere århundreder, og er den dag i dag en populær spise særligt i Toscana.

Oprindeligt skal gammelt brød ligge i vand og eddike en halv times tid, før det blandes med resten af ingredienserne.

Jeg kan nu bedst lide at vende ristet brød i salaten et kvarters tid før servering, og dermed lade brødternene suge væde til sig uden, at de bliver helt bløde.

Opskrift på italiensk panzanella

Panzanella - brødsalat fra Toscana

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Panzanella er en italiensk tomatsalat med brød, der stammer fra Toscana. Her får du opskriften på en lækker salat, der har det ekstra.
Antal: 4 personer
Ret: Salat
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 store tomater (i både)
  • 20 cherrytomater (i halve)
  • salt
  • 1 rødløg (i ringe)
  • 0,5 agurk (i skiver)
  • 0,5 rød peberfrugt (i staver)
  • 1 spsk kapers
  • 4 skiver brød (daggammelt revet til croutoner)
  • olie (til brødcroutoner)
  • basilikum (friske blade)
Dressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike (el. æblecidereddike)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk sennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær de store tomater i både og de små i halve. Læg dem i en si og drys lidt salt ned over dem. Lad dem stå, imens du laver resten.
  2. Bland alle ingredienserne til dreesingen i en lille skål.
  3. Skær rødlg i tynde ringe, og læg dem ned i dressingen.
  4. Hiv små lunser af brødet, rist dem på panden i lidt olivenolie og drys med salt. Tag dem af, når de er sprøde.
  5. Skræl agurken, del den på langs og skær i skiver. Skær den røde peberfrugt i staver. Du kan grille den i ovnen, før du skærer, så du kan få skindet af - og peberfrugten får en mere udtalt smag.
  6. Blandt grøntsagerne - også tomaterne. Hæld dressing og løg i salaten og rør rundt.
  7. Fordel i en skål eller et fad sammen med friske basilikumsblade, og bland brødstykkerne i salaten.
  8. Lad brødet trække i mindst et kvarter, før du serverer panzanella.

Næringsindhold

Kalorier255kcalKulhydrater23gProtein4gFedt17gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.01gKolesterol2mgNatrium875mgKalium316mgKostfibre2gSukker5gVitamin A919IUVitamin C42mgCalcium45mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Jeg serverer ofte en god bøffel-mozzarella eller burrata til panzanella. Det giver en dejlig, cremet smag og tekstur til salaten.

Du kan tilføje andre grøntsager, hvis du vil, men salaten er altså rigtig fin med de klassiske ingredienser.

Flere skønne italienske retter:

  • billede med lasagne
    Lasagne bolognese (med kødsovs og bechamelsauce)
  • Melanzane alla parmigiana
    Melanzane alla parmigiana - italiensk vegetarret
  • Pasta e fagioli
    Pasta e fagioli - italiensk ret med bønner
  • Spaghetti i jomfruhummersauce
    Spaghetti i jomfruhummersauce - italiensk opskrift
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required