Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Panna cotta

Panna cotta (nem og lækker opskrift på italiensk dessert)

Billede af panna cotta.
4.7 fra 66 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
543
SHARES
FacebookMessenger543PinterestEmailSMS
Indhold
  • Panna cotta
  • Opskrift på panna cotta
  • Tips
  • Med chokolade
  • FAQ
  • Kommentarer

Panna cotta

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 66 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
På køl: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 20 minutter min
Min bedste opskrift på panna cotta, der er en klassisk dessert fra det italienske køkken. Nem at lave på få minutter med få ingredienser.
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 blade husblas
  • 5 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker

Fremgangsmåde

  1. Husblas kommes i en skål med koldt vand, og opblødes i fem minutter.
  2. Kom piskefløde i en lille gryde.
  3. Vaniljestangen flækkes på den lange led, og med en kniv skraber du vaniljekornene ud, og kommer dem op i fløden. Læg også vaniljestangen i gryden.
  4. Vej sukker af og tilsæt.
  5. Kog nu fløden op, og rør sukkeret godt ud i flødemassen. Fløden skal blot op og koge, og sørg også for at få alle kornene fra vaniljestangen med ud, for jo mere smag får du i den panna cotta.
  6. Når fløden koger, tages gryden straks af kogepladen.
  7. Vrid vandet af de opblødte blade husblas og rør kom dem i gryden. Rør straks husblassen ud i fløden, og vær sikker på at den er rørt helt ud!
  8. Lad lige flødemassen stå og køle en smule af, og rør den rundt igen.
  9. Fordel fløden i seks mindre glas.
  10. Stil glassene med din panna cotta i køleskabet, og her skal de stå i mindst tre timer, hvor flødemassen sætter sig som en fromage.

Næringsindhold

Kalorier352kcalKulhydrater19gProtein2gFedt30gMættet fedt19gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gKolesterol94mgNatrium23mgKalium82mgSukker19gVitamin A1225IUVitamin C1mgCalcium55mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på panna cotta

Panna cotta er altid en sikker vinder når vi taler dessert, og den kan alle finde ud af at lave. Faktisk består ingredienserne blot af fløde, vaniljestang, sukker og husblas, og så tager den kun få minutter at lave.

Derefter stilles den italienske flødebudding eller fløderand, for det er faktisk sådan en panna cotta er, på køl i mindst tre timer. Derfor kan du lave desserten i god tid, og blot tage den ud når du vil overraske med en dessert i verdensklasse.

Opskriften giver seks stk. lavet i glas, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem. Tilsættes der lidt citron er du næsten i gang med at lave en citronfromage.

Se flere opskrifter:

  • Budding - gammeldags opskrift med vanilje og fløde
  • Citronfromage (nem og lækker opskrift på en klassiker)
  • Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter

Tips

Panna cotta er nem at lave, for den kan laves i god tid inden den skal bruges.

Ved serveringen er der flere muligheder. Enten kan du blot servere den i glasset, som kan pyntet med friske bær eller hvad du synes. Evt. altså en hindbærcoulis, som du kan søge opskriften frem på i søgefeltet øverst på siden.

Du kan også holde glasset i en lille skål med varmt vand i nogle få sekunder (pas på der ikke kommer vand ned til din panna cotta), hvorefter den kan vendes ud på en tallerken. Fordelen ved det sidste serveringsforslag er, at du får bunden op, og her ligger alle vaniljekornene. Det ser godt ud på en tallerken.

Med chokolade

Jeg har også lavet denne chokolade panna cotta med en chokolade med en kakaoprocent på 70, fordi jeg synes den har den rigtige bitterhed i den færdige dessert. Så den kan du også prøve. Det er en lidt anden udgave, men bestemt også lækker.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Jordbær panna cotta
  • Creme brulee (med sprødt låg, ægte vanilje og fløde)
  • Romfromage med vanilje og mandler
  • Koldskålsfromage - den skønneste sommerdessert
  • Fløderand - nem opskrift på klassisk dansk dessert

FAQ

Hvad er panna cotta?

Panna cotta betyder "kogt fløde" på italiensk og er en flødebasseret dessert sat med gelatine. Den er glat, cremet og let svingende i konsistens, ofte serveret med bær, sirup eller frugtkompot.

Hvor lang tid skal panna cotta stå på køl?

Panna cotta skal minimum på køl i 3 timer, helst nat over. Den skal være fast nok til at kunne vendes ud (hvis ønsket), men stadig blød og cremet.

Kan man lave panna cotta uden husblas?

Ja, du kan godt lave panna cotta uden husblas. Brug alternativer som agar agar (vegetabilsk gelé fra alger) eller Maizena (der giver en mere buddinglignende konsistens). Mængden og metode afhænger af produktet, følg specifik opskrift.

Hvordan får man panna cotta ud af formen?

Dyp formens bund i varmt vand i 5-10 sekunder. Løsn forsigtigt kanten med en kniv og vend panna cottaen ud på en tallerken og bank let. Silikoneforme er særligt gode til dette.

Hvor længe holder panna cotta?

Opbevar altid panna cotta i køleskabet, hvor den holder i 2-3 dage. Dæk den godt til, så den ikke tager smag fra andre ting i køleskabet.

Kan man fryse panna cotta?

Det kan godt lade sig gøre at fryse panna cotta, men konsistensen bliver grynet. Det er bedst at lave den frisk - eller dagen før servering.

Kan man lave panna cotta med andre smage?

Ja, det kan du sagtens. Prøv med chokolade panna cotta, kaffe eller espresso, citrus (appelsin/citron/lime) eller krydderier som kanel, stjerneanis eller lavendel. Mulighederne er mange.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni skriver

    april 19, 2024 at 9:54 am

    Kære Madens Verden
    Jeg er vild med dine hjemmeside, kigger altid, når jeg får en ide, eller mangler en ide!!!

    Så TAK for rigtig mange gode opskrifter, skrevet eller fortalt i et sprog alle forstår.

    Jeg elsker stegte ris, men jeg er stoppet med at spise det, fordi jeg har læst at man ikke må bruge ris fra dagen før.
    Hvordan er din holdning til det ?
    I øvrigt , hvad tænker du om ris i det hele taget ? Nu er det jo farligt at spise ris, hvis man ikke har haft dem stået i blød længe......
    Vh Anni

    Svar
  2. janne lisbeth unden skriver

    januar 21, 2024 at 10:03 am

    skøn mad

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 21, 2024 at 3:29 pm

      Mange tak, Janne - dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required