Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pandestegte koteletter med ben - med lækker sovs

Pandestegte koteletter med ben - med lækker sovs

billederesultat for koteletter med ben
4.2 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS

Koteletter med ben bliver møre når du følger denne opskrift. Stegetiden er cirka 15 minutter, og her er også opskriften på en god sovs til.

Koteletter med ben er ret nemme at stege møre, uden at koteletterne bliver tørre.

Det er ofte en udfordring med koteletterne, så dette er en god metode.

Dertil kommer den gode sovs, som også er nem at lave. Koteletterne kan også laves med en pandesovs.

Opskrift på koteletter med ben

Pandestegte koteletter med ben - med lækker sovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.2 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Koteletter med ben bliver møre når du følger denne opskrift. Stegetiden er cirka 15 minutter, og her er også opskriften på en god sovs til.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 store koteletter (med ben - gerne 225-250 gram stykket)
  • 4 spsk sennep (gerne grov sennep fra Bornholm)
  • 1 potte rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • smør (til stegning)
Til sovs
  • 5 cl whisky
  • 1 dl oksefond
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk sennep

Fremgangsmåde

  1. Tag dine koteletter med ben ud af køleskabet, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
  2. Læg en teskefuld sennep på hver svinekotelet, og gnid det ind på begge sider af kødet.
  3. Hak lidt frisk rosmarin fint, og drys det over koteletterne.
  4. Drys dem også med lidt salt på begge sider, og lad dem så stå og trække et kvarter.
  5. Kom en god klat smør på panden (vi bruner koteletter med ben ved en god varme), og brun koteletterne et minut på hver side.
  6. Skru så varmen ned til en middel varme (5 på komfur med 1-9), og steg svinekoteletterne ialt 15-16 minutter. Det gør du ved at vende dem hvert andet minut.
  7. Er varmen fortsat for kraftig til den lange stegetid kan du skrue en smule længere ned, men det er vigtigt de steger og ikke koger ved for svag varme.
  8. Når dine koteletter med ben er færdigstegte tager du dem af panden, og lægger dem på et fad, hvor de hviler 10 minutter inden servering. Husk IKKE at overdække dem, da de så vil koge videre, og det skal de ikke.
  9. Hviletiden bruger du på at lave en dejlig sovs til. Skru varmen lidt op - sæt den på 7 - og kog panden af med whisky.
  10. Tilsæt så oksefond, fløde og sennep.
  11. Smag til med lidt sukker (det er en fremragende smagsforstærker), salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier175kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Så er dine koteletter med ben klar til servering.

Du kan nyde koteletterne sammen med brasede kartofler og dampede ærter.

Se også disse opskrifter:

Koteletter i fad
Koteletter i fad er en af de mest populære retter i det danske køkken, og her får du min opskrift med bacon, peberfrugt og fløde.
Se opskriften her
Billede af koteletter i fad.
Koteletter med kartoffelmos
Opskrift på lækre koteletter med kartoffelmos og champignon a la creme, hvor hvor hele retten er samlet på koteletten. Kan laves i forvejen.
Se opskriften her
billederesultat for koteletter med mos
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Harpøth Baltzersen skriver

    oktober 12, 2025 at 8:32 pm

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required