• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pandestegte koteletter med ben - med lækker sovs

Pandestegte koteletter med ben - med lækker sovs

billederesultat for koteletter med ben
4.1 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. januar 2021 - Udgivet:  13. september 2020

Koteletter med ben bliver møre når du følger denne opskrift. Stegetiden er cirka 15 minutter, og her er også opskriften på en god sovs til.

Koteletter med ben er ret nemme at stege møre, uden at koteletterne bliver tørre.

Det er ofte en udfordring med koteletterne, så dette er en god metode.

Dertil kommer den gode sovs, som også er nem at lave. Koteletterne kan også laves med en pandesovs.

Opskrift på koteletter med ben

billederesultat for koteletter med ben
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pandestegte koteletter med ben - med lækker sovs

4.13 fra 8 stemmer
Koteletter med ben bliver møre når du følger denne opskrift. Stegetiden er cirka 15 minutter, og her er også opskriften på en god sovs til.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 175
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 store koteletter - med ben - gerne 225-250 gram stykket
  • 4 spsk sennep - gerne grov sennep fra Bornholm
  • 1 potte rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • smør - til stegning
Til sovs
  • 5 cl whisky
  • 1 dl oksefond
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk sennep

Fremgangsmåde
 

  1. Tag dine koteletter med ben ud af køleskabet, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
  2. Læg en teskefuld sennep på hver svinekotelet, og gnid det ind på begge sider af kødet.
  3. Hak lidt frisk rosmarin fint, og drys det over koteletterne.
  4. Drys dem også med lidt salt på begge sider, og lad dem så stå og trække et kvarter.
  5. Kom en god klat smør på panden (vi bruner koteletter med ben ved en god varme), og brun koteletterne et minut på hver side.
  6. Skru så varmen ned til en middel varme (5 på komfur med 1-9), og steg svinekoteletterne ialt 15-16 minutter. Det gør du ved at vende dem hvert andet minut.
  7. Er varmen fortsat for kraftig til den lange stegetid kan du skrue en smule længere ned, men det er vigtigt de steger og ikke koger ved for svag varme.
  8. Når dine koteletter med ben er færdigstegte tager du dem af panden, og lægger dem på et fad, hvor de hviler 10 minutter inden servering. Husk IKKE at overdække dem, da de så vil koge videre, og det skal de ikke.
  9. Hviletiden bruger du på at lave en dejlig sovs til. Skru varmen lidt op - sæt den på 7 - og kog panden af med whisky.
  10. Tilsæt så oksefond, fløde og sennep.
  11. Smag til med lidt sukker (det er en fremragende smagsforstærker), salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 175kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er dine koteletter med ben klar til servering.

Du kan nyde koteletterne sammen med brasede kartofler og dampede ærter.

Se også disse opskrifter:

Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde

4.7 fra 256 stemmer
Nyd en velsmagende klassisk dansk ret med koteletter i fad. Opskriften indeholder bacon, peberfrugt og fløde - en rigtig lækkerbisken.
Gå til opskrift
billederesultat for gammeldags koteletter i fad

Koteletter med kartoffelmos

4.9 fra 10 stemmer
Opskrift på lækre koteletter med kartoffelmos og champignon a la creme, hvor hvor hele retten er samlet på koteletten. Kan laves i forvejen.
Gå til opskrift
billederesultat for koteletter med mos
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required