Koteletter med ben bliver møre når du følger denne opskrift. Stegetiden er cirka 15 minutter, og her er også opskriften på en god sovs til.
Koteletter med ben er ret nemme at stege møre, uden at koteletterne bliver tørre.
Det er ofte en udfordring med koteletterne, så dette er en god metode.
Dertil kommer den gode sovs, som også er nem at lave. Koteletterne kan også laves med en pandesovs.
Opskrift på koteletter med ben
Pandestegte koteletter med ben - med lækker sovs
Ingredienser
- 4 store koteletter - med ben - gerne 225-250 gram stykket
- 4 spsk sennep - gerne grov sennep fra Bornholm
- 1 potte rosmarin
- salt og friskkværnet peber
- smør - til stegning
Til sovs
- 5 cl whisky
- 1 dl oksefond
- 1 dl fløde
- 2 tsk sennep
Fremgangsmåde
- Tag dine koteletter med ben ud af køleskabet, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
- Læg en teskefuld sennep på hver svinekotelet, og gnid det ind på begge sider af kødet.
- Hak lidt frisk rosmarin fint, og drys det over koteletterne.
- Drys dem også med lidt salt på begge sider, og lad dem så stå og trække et kvarter.
- Kom en god klat smør på panden (vi bruner koteletter med ben ved en god varme), og brun koteletterne et minut på hver side.
- Skru så varmen ned til en middel varme (5 på komfur med 1-9), og steg svinekoteletterne ialt 15-16 minutter. Det gør du ved at vende dem hvert andet minut.
- Er varmen fortsat for kraftig til den lange stegetid kan du skrue en smule længere ned, men det er vigtigt de steger og ikke koger ved for svag varme.
- Når dine koteletter med ben er færdigstegte tager du dem af panden, og lægger dem på et fad, hvor de hviler 10 minutter inden servering. Husk IKKE at overdække dem, da de så vil koge videre, og det skal de ikke.
- Hviletiden bruger du på at lave en dejlig sovs til. Skru varmen lidt op - sæt den på 7 - og kog panden af med whisky.
- Tilsæt så oksefond, fløde og sennep.
- Smag til med lidt sukker (det er en fremragende smagsforstærker), salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er dine koteletter med ben klar til servering.
Du kan nyde koteletterne sammen med brasede kartofler og dampede ærter.
Se også disse opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: