Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Pandestegning af fladfisk (skærising, rødspætter)

Pandestegning af fladfisk (skærising, rødspætter)

En lækker og pandestegt fladfisk. Fold fisken på midten, og steg i smør og olie. Metoden gælder for blandt andet skærising, rødspætte og skrubbe. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS

Sådan steger du fladfisk på panden. Den bedste metode til at pandestegning af blandt andet rødspætter, skærising og skrubber.

Til pandestegning af fladfisk skal du bruge:

2 fileter af rødspætte, skærising eller skrubbe pr. person
Rapsolie og smør
Salt og friskkværnet peber

Sådan steger du fladfisk på panden:

Dup fiskefileterne tørre med et stykke køkkenrulle, og krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber.

Fold fileterne på den lange led. På billedet kan du måske se hvordan jeg har foldet disse skærisinger.

Kom lidt smør og rapsolie på en varm pande, og lad det bruse af.

Læg så forsigtigt fiskefileterne på panden. Steg ikke mere end cirka fire stykker fisk ad gangen, da panden så risikerer at blive kølet for meget ned, og derfor kan fisken ende med at koge mere end stege. Og det er ikke så godt!

Steg nu fileterne på den ene side i cirka 3-4 minutter, så de bliver flotte og gyldne.

Vend forsigtigt fiskefileterne om, og steg dem færdige i et minuts tid på den anden side.

Server dem straks på et stykke hjemmebagt rugbrød med hjemmelavet remoulade, eller med kogte kartofler og persillesovs.

Metoden er den samme til skærising, rødspætter, skrubber, rødtunge og lignende fladfisk - men stegetiden kan selvfølgelig afhænge lidt af hvor store dine fisk er.

Se flere populære opskrifter med fisk:

Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)

Fiskefilet opskrift (sådan laver du paneret rødspættefilet)

Ovnbagt laks (opskrift på laks i ovn med stegetid)

Pighvar med beurre blanc - lækker gæstemad

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.