Sådan steger du fladfisk på panden. Den bedste metode til at pandestegning af blandt andet rødspætter, skærising og skrubber.
Til pandestegning af fladfisk skal du bruge:
2 fileter af rødspætte, skærising eller skrubbe pr. person
Rapsolie og smør
Salt og friskkværnet peber
Sådan steger du fladfisk på panden:
Dup fiskefileterne tørre med et stykke køkkenrulle, og krydr dem med lidt salt og friskkværnet peber.
Fold fileterne på den lange led. På billedet kan du måske se hvordan jeg har foldet disse skærisinger.
Kom lidt smør og rapsolie på en varm pande, og lad det bruse af.
Læg så forsigtigt fiskefileterne på panden. Steg ikke mere end cirka fire stykker fisk ad gangen, da panden så risikerer at blive kølet for meget ned, og derfor kan fisken ende med at koge mere end stege. Og det er ikke så godt!
Steg nu fileterne på den ene side i cirka 3-4 minutter, så de bliver flotte og gyldne.
Vend forsigtigt fiskefileterne om, og steg dem færdige i et minuts tid på den anden side.
Server dem straks på et stykke hjemmebagt rugbrød med hjemmelavet remoulade, eller med kogte kartofler og persillesovs.
Metoden er den samme til skærising, rødspætter, skrubber, rødtunge og lignende fladfisk - men stegetiden kan selvfølgelig afhænge lidt af hvor store dine fisk er.
Se flere populære opskrifter med fisk:
Hel rødspætte i ovn opskrift (bages i 20 minutter)
Fiskefilet opskrift (sådan laver du paneret rødspættefilet)
Ovnbagt laks (opskrift på laks i ovn med stegetid)
Pighvar med beurre blanc - lækker gæstemad
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: