• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pighvar med beurre blanc

Pighvar med beurre blanc

billederesultat for pighvar med beurre blanc
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. oktober 2020 - Udgivet: 11. november 2016

Pighvar med beurre blanc er den perfekte måde at tilberede den fantastiske pighvar på, og beurre blanc er en smørsauce med hvidvin og eddike.

Du skal prøve at lave pighvar med beurre blanc, for det er altså en fantastisk dejlig ret. Og så er den rimelig nem at lave.

Pighvar er en ret dyr spisefisk, men den smager altså også i særklasse godt.

Og hvis du beder din fiskehandler om at skære fileterne ud til denne opskrift, ja så er den nem at gå i gang med. Som sagt også som lækker gæstemad.

Beurre blanc er en fransk smørsauce, der blandt andet laves med lidt hvidvinseddike, hvidvin og rigeligt med smør.

Det er ikke en fedtfattig sovs, men nærmest en fiske-udgave af den klassiske bearnaise sauce. Uden man dog direkte kan sammenligne dem.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Bouillabaisse
  • Dampet torsk i ovn med grøntsager
  • Laks en papilotte

Opskrift på pighvar med beurre blanc

billederesultat for pighvar med beurre blanc
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pighvar med beurre blanc - nem opskrift

4.50 fra 2 stemmer
Pighvar med beurre blanc er den perfekte måde at tilberede den fantastiske pighvar på, og beurre blanc er en smørsauce med hvidvin og eddike.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Fransk
Kalorier: 917
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Pighvar
  • 600 g pighvar - filet med skind
  • smør
Beurre blanc
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 dl hvidvin
  • 4 dl fløde
  • 200 g smør

Fremgangsmåde
 

  1. Bed fiskehandleren om pighvarfilet fra den tykke ende, men husk der skal være skind med. Du kan selvfølgelig også købe en hel pighvar, og så selv filetere den. Det er op til dig, men fiskehandleren har det gode tag på det - og de rigtige redskaber.
  2. Skær pighvaren ud i portionsstykker, og giv dem lidt salt.
  3. Smelt lidt smør på en varm pande, og brun fisken på begge sider. Læg pighvarstykkerne i et ildfast fad, og bag dem 15 minutter ved 170 grader varmluft.
  4. Imens laver du beurre blanc sovsen, der faktisk er en avanceret smørsovs med hvidvin og fløde.
  5. Hak skalotteløg fint, og svits dem i en gryde med lidt smør ved middel varme. Skalotteløgene må ikke tage farve.
  6. Kom så hvidvinseddike og hvidvin ved, og lad det koge ind til cirka det halve.
  7. Så kommes fløden i, og atter en gang reduceres sovsen ind til næsten den halve mængde.
  8. Skær smørret i mindre tern, og tag gryden af blusset. Nu pisker du smørret ind i sovsen, og til sidst hælder du den igennem en sigte og ned i en sovseskål.

Næringsindhold

Kalorier: 917kcalKulhydrater: 6gProtein: 28gFedt: 84gMættet fedt: 52gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 21gTransfedt: 2gKolesterol: 300mgNatrium: 600mgKalium: 544mgKostfibre: 0.4gSukker: 4gVitamin A: 2860IUVitamin C: 4mgCalcium: 115mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige pighvar med beurre blanc bør nu serveres straks sammen den stegte pighvar og

Note: For en god ordens skyld er det ikke en fejl med 200 gram smør i sovsen. Så meget smør skal du bruge. Det er ikke en fedtfattig ret, men den smager helt fantastisk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required