Pighvar med beurre blanc er den perfekte måde at tilberede den fantastiske pighvar på, og beurre blanc er en smørsauce med hvidvin og eddike.
Du skal prøve at lave pighvar med beurre blanc, for det er altså en fantastisk dejlig ret. Og så er den rimelig nem at lave.
Pighvar er en ret dyr spisefisk, men den smager altså også i særklasse godt.
Og hvis du beder din fiskehandler om at skære fileterne ud til denne opskrift, ja så er den nem at gå i gang med. Som sagt også som lækker gæstemad.
Beurre blanc er en fransk smørsauce, der blandt andet laves med lidt hvidvinseddike, hvidvin og rigeligt med smør.
Det er ikke en fedtfattig sovs, men nærmest en fiske-udgave af den klassiske bearnaise sauce. Uden man dog direkte kan sammenligne dem.
Opskrift på pighvar med beurre blanc
Ingredienser
Pighvar
- 600 gram pighvar filet med skind
- Lidt smør
Beurre blanc
- 2 skalotteløg
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike
- 2 deciliter hvidvin
- 4 deciliter fløde
- 200 gram smør
Sådan gør du
- Bed fiskehandleren om pighvarfilet fra den tykke ende, men husk der skal være skind med. Du kan selvfølgelig også købe en hel pighvar, og så selv filetere den. Det er op til dig, men fiskehandleren har det gode tag på det - og de rigtige redskaber.
- Skær pighvaren ud i portionsstykker, og giv dem lidt salt.
- Smelt lidt smør på en varm pande, og brun fisken på begge sider. Læg pighvarstykkerne i et ildfast fad, og bag dem 15 minutter ved 170 grader varmluft.
- Imens laver du beurre blanc sovsen, der faktisk er en avanceret smørsovs med hvidvin og fløde.
- Hak skalotteløg fint, og svits dem i en gryde med lidt smør ved middel varme. Skalotteløgene må ikke tage farve.
- Kom så hvidvinseddike og hvidvin ved, og lad det koge ind til cirka det halve.
- Så kommes fløden i, og atter en gang reduceres sovsen ind til næsten den halve mængde.
- Skær smørret i mindre tern, og tag gryden af blusset. Nu pisker du smørret ind i sovsen, og til sidst hælder du den igennem en sigte og ned i en sovseskål.
Næringsindhold
Tips
Den færdige pighvar med beurre blanc bør nu serveres straks sammen den stegte pighvar og
Note: For en god ordens skyld er det ikke en fejl med 200 gram smør i sovsen. Så meget smør skal du bruge. Det er ikke en fedtfattig ret, men den smager helt fantastisk.
Flere opskrifter med fisk: