• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ovnstegte bøffer (bøf i ovn)

Ovnstegte bøffer (bøf i ovn)

Ovnstegte bøffer giver dig altid en perfekt og mør bøf. Brun først de store bøffer på pande, og steg dem færdige i ovnen. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
128
SHARES
FacebookMessenger128PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  14. november 2016

Ovnstegte bøffer sikrer dig en perfekt og mør bøf. Se her hvordan du laver den bedste bøf i ovn af marmoret oksefilet.

Ovnstegte bøffer bliver bedst når de er skåret af marmoreret oksefilet, også kaldet ribeye.

Bed slagteren om store bøffer på 400 gram til to personer - eller køb en hel oksefilet. Det er også billigere.

Til ovnstegte bøffer til fire personer skal du bruge:

2 store bøffer på hver 400 gram marmoreret oksefilet
4 strøgne teskefulde groft salt
3-4 små kviste frisk rosmarin
4 fed hvidløg
Smør til stegning

Sådan laver du verdens bedste ovnstegte bøffer:

Du skal lave bøf i ovn af store stykker kød, da det ellers er svært at tilberede dem perfekt.

Så du steger to store bøffer til fire personer, og efter hviletiden deles bøfferne på midten, så de hver ender på omkring 200 gram stykket.

Start med at salte bøfferne en time før de skal bruges. De skal have en strøgen teskefuld groft salt på hver side. lad dem hvile på en tallerken på køkkenbordet.

Pil bladene af rosmarinkvistene. Pil hvidløgsfed og knus dem. De skal ikke hakkes.

Smelt en god klat smør på en meget varm pande.

Læg bøfferne på, og brun dem nu et minut på hver side ved høj varme.

Kom rosmarin og hvidløg ved.

Stil så panden ind i en 200 grader varm ovn (varmluft), og steg bøfferne færdige herinde. Kom en ekstra klat smør ved.

Steg nu bøfferne færdige i ovnen , og det tager 5-7 minutter - afhængig af hvor rød du ønsker din bøf.

Tag panden ud af ovnen (PAS PÅ du ikke brænder dig!!), og del bøfferne på midten. Tjek at de er stegt som du gerne vil have dem.

Hvis ikke, giver du dem bare lidt længere tid i ovnen. Det bliver de ikke mindre saftige af.

Tag bøfferne ud, og lad dem hvile fem minutter inden servering.

Server med stegeskyen til, eller lav dine egen sauce bearnaise til.

Anret også med ovnstegte kartofler og en bønnesalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her