Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Ovnstegte bøffer (bøf i ovn)

Ovnstegte bøffer (bøf i ovn)

Ovnstegte bøffer giver dig altid en perfekt og mør bøf. Brun først de store bøffer på pande, og steg dem færdige i ovnen. Foto: Guffeliguf.dk.
Del og send:
Facebook130PinterestSMSEmailMessenger
130
DELINGER

Ovnstegte bøffer sikrer dig en perfekt og mør bøf. Se her hvordan du laver den bedste bøf i ovn af marmoret oksefilet.

Ovnstegte bøffer bliver bedst når de er skåret af marmoreret oksefilet, også kaldet ribeye.

Bed slagteren om store bøffer på 400 gram til to personer - eller køb en hel oksefilet. Det er også billigere.

Til ovnstegte bøffer til fire personer skal du bruge:

2 store bøffer på hver 400 gram marmoreret oksefilet
4 strøgne teskefulde groft salt
3-4 små kviste frisk rosmarin
4 fed hvidløg
Smør til stegning

Sådan laver du verdens bedste ovnstegte bøffer:

Du skal lave bøf i ovn af store stykker kød, da det ellers er svært at tilberede dem perfekt.

Så du steger to store bøffer til fire personer, og efter hviletiden deles bøfferne på midten, så de hver ender på omkring 200 gram stykket.

Start med at salte bøfferne en time før de skal bruges. De skal have en strøgen teskefuld groft salt på hver side. lad dem hvile på en tallerken på køkkenbordet.

Pil bladene af rosmarinkvistene. Pil hvidløgsfed og knus dem. De skal ikke hakkes.

Smelt en god klat smør på en meget varm pande.

Læg bøfferne på, og brun dem nu et minut på hver side ved høj varme.

Kom rosmarin og hvidløg ved.

Stil så panden ind i en 200 grader varm ovn (varmluft), og steg bøfferne færdige herinde. Kom en ekstra klat smør ved.

Steg nu bøfferne færdige i ovnen , og det tager 5-7 minutter - afhængig af hvor rød du ønsker din bøf.

Tag panden ud af ovnen (PAS PÅ du ikke brænder dig!!), og del bøfferne på midten. Tjek at de er stegt som du gerne vil have dem.

Hvis ikke, giver du dem bare lidt længere tid i ovnen. Det bliver de ikke mindre saftige af.

Tag bøfferne ud, og lad dem hvile fem minutter inden servering.

Server med stegeskyen til, eller lav dine egen sauce bearnaise til.

Anret også med ovnstegte kartofler og en bønnesalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave

madens verden logo opskrifter på god mad

Fra Madens Verden ønsker vi dig en rigtig glædelig jul. Har du overvejet, at give dig selv en gave i form af et medlemskab til kun 295 kr. for et helt år? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.