Min bedste opskrift på ovnbagte kartofler med balsamico og oregano. De er lækkert tilbehør til bøffer og andet kød, og er nemme at lave.
Ovnbagte kartofler er klassisk tilbehør til en grillet bøf eller svinemørbrad. Du kan selvfølgelig bruge de fleste sorter af kartofler, men nogle er bedre end andre.
Det handler nemlig om, at få den rette konsistens i de færdige kartofler, og her må de gerne være sprøde uden på - men lidt bløde inden i.
Jeg bruger ofte kartofler fra Samsø af sorten Estima, der har en lidt melet konsistens. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på ovnbagte kartofler
Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano
Ingredienser
- 800 g kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 2-3 spsk balsamico
- 2 tsk oregano
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Vask kartoflerne grundigt i koldt vand, og tør dem af. Del dem i kvarte - ovnbagte kartofler må gerne være lidt store og rustikke.
- Kom kartoffelbådene op i en skål, og hæld en god slat olivenolie ud over dem. Vælt det rundt med hænderne.
- Kom så balsamico, oregano og salt i, og vælt kartoffelbådene rundt en gang mere, så alle kartoflerne bliver godt smurt ind i balsamico og oregano.
- Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og adskil dem så de ikke ligger for tæt. De skal nemlig bages hele vejen rundt.
- Sæt dem ind midt i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de hygge sig i cirka 40 minutter. De skal have en god farve - som på billedet herunder. Afhængig af din ovn kan det være de skal have fem minutter mere. Du behøver ikke vende kartoffelbådene under bagningen i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag de ovnbagte kartofler ud - og server dem straks straks.
Kartoflerne er blandt andet gode til en grydestegt roastbeef eller helstegt svinemørbrad i ovn.
Se også disse opskrifter med kartofler:
Græske kartofler - nemme kartofler i ovn
Pommes frites i ovn
Flødekartofler
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Christel Møker skriver
Hej
Kan man lade kartoflerne”marinere” i nogle timer, inden de skal i ovnen?
Når man skal have gæster, kan kartoflerne så laves i god tid, inden de skal i ovnen.
Eller er det ikke så godt?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Christel
Det kan du sagtens - det vil måske endda kun gøre noget godt for smagen 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger