• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano

Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano

billederesultat for ovnbagte kartofler
Ovnbagte kartofler med balsamico er fantastisk tilbehør til bøffer og andet godt kød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk

Opdateret:  24. november 2023 - Udgivet:  8. oktober 2020

Del gerne:
388
SHARES
FacebookMessenger388PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min bedste opskrift på ovnbagte kartofler med balsamico og oregano. De er lækkert tilbehør til bøffer og andet kød, og er nemme at lave.
  2. Opskrift på ovnbagte kartofler
  3. Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Græske kartofler - nemme kartofler i ovn
  9. Pommes frites i ovn
  10. Flødekartofler
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på ovnbagte kartofler med balsamico og oregano. De er lækkert tilbehør til bøffer og andet kød, og er nemme at lave.

Ovnbagte kartofler er klassisk tilbehør til en grillet bøf eller svinemørbrad. Du kan selvfølgelig bruge de fleste sorter af kartofler, men nogle er bedre end andre.

Det handler nemlig om, at få den rette konsistens i de færdige kartofler, og her må de gerne være sprøde uden på - men lidt bløde inden i.

Jeg bruger ofte kartofler fra Samsø af sorten Estima, der har en lidt melet konsistens. Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ovnbagte kartofler

billederesultat for ovnbagte kartofler

Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano

Min bedste opskrift på ovnbagte kartofler med balsamico og oregano. De er lækkert tilbehør til bøffer og andet kød, og er nemme at lave.
Bedømmelse
5 fra 19 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk balsamico
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vask kartoflerne grundigt i koldt vand, og tør dem af. Del dem i kvarte - ovnbagte kartofler må gerne være lidt store og rustikke.
  • Kom kartoffelbådene op i en skål, og hæld en god slat olivenolie ud over dem. Vælt det rundt med hænderne.
  • Kom så balsamico, oregano og salt i, og vælt kartoffelbådene rundt en gang mere, så alle kartoflerne bliver godt smurt ind i balsamico og oregano.
  • Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og adskil dem så de ikke ligger for tæt. De skal nemlig bages hele vejen rundt.
  • Sæt dem ind midt i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de hygge sig i cirka 40 minutter. De skal have en god farve - som på billedet herunder. Afhængig af din ovn kan det være de skal have fem minutter mere. Du behøver ikke vende kartoffelbådene under bagningen i ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Natrium
 
594
mg
26
%
Kalium
 
855
mg
24
%
Kulhydrater
 
39
g
13
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
21
IU
0
%
Vitamin C
 
39
mg
47
%
Calcium
 
40
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Tag de ovnbagte kartofler ud - og server dem straks straks.

Kartoflerne er blandt andet gode til en grydestegt roastbeef eller helstegt svinemørbrad i ovn.

Se også disse opskrifter med kartofler:

Græske kartofler - nemme kartofler i ovn

4.6 fra 40 stemmer
Her får du min opskrift på græske kartofler. Det er små kartofler, som bages i et fad i ovnen sammen med bla. olivenolie, citron og timian. Nemt tilbehør.
Gå til opskrift
billede med græske kartofler

Pommes frites i ovn

4.7 fra 65 stemmer
Min opskrift på pommes frites i ovn, der er et sundere alternativ til friturestegte pommes frites. Her får du sprøde og ovnbagte fritter uden friture.
Gå til opskrift
billede til pommes frites i ovn

Flødekartofler

4.7 fra 180 stemmer
Forkæl dine smagsløg med denne nemme opskrift på flødekartofler. Skab den perfekte balance mellem kartofler, fløde og løg.
Gå til opskrift
billede med flødekartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christel Møker

    april 30, 2025 at 1:44 pm

    Hej
    Kan man lade kartoflerne”marinere” i nogle timer, inden de skal i ovnen?
    Når man skal have gæster, kan kartoflerne så laves i god tid, inden de skal i ovnen.
    Eller er det ikke så godt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 30, 2025 at 4:27 pm

      Hej Christel
      Det kan du sagtens - det vil måske endda kun gøre noget godt for smagen 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mogens Svensson

    januar 23, 2024 at 12:59 pm

    Hej Holger og co.
    Det giver rigtig god mening at følge jeres bedste ideér.
    Super gode tips og tricks.
    Uummm. Jeg kan jo dårligt finde ud af hvad jeg nu skal spise. Glæder mig altid til at prøve noget nyt. Go'dag til jer alle. 🍷🍻🍺

    Svar
  3. Marianne Sørensen

    september 17, 2021 at 1:00 pm

    Nem måde at krydre en ovnret på: tag en plastikpose, hæld olie, krydderier og det valgte kød i, luk posen og ryst den godt, herefter hældes det hele i et fad og sættes i ovnen. Tilsæt evt fløde.

    Svar
  4. Tina

    marts 29, 2021 at 8:42 am

    Mums 😋 tilsatte lidt rødløg, gulerødder, små tomater og hvidløg. Dertil en dejlig rød bøf. Smager himmelsk. 🤗

    Svar
  5. Liv Jensen

    februar 24, 2019 at 3:46 pm

    Har du en opskrift på rådyrkølle i ovn?

    Svar
  6. Edna Madsen

    januar 30, 2019 at 9:31 am

    Hvor kan jeg købe cremet balsamico til opskriften med kartofler. Tak for de gode opskrifter.

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 31, 2019 at 7:09 am

      Hej Edna

      Du kan blandt andet købe den i SuperBrugsen, men også i mange andre supermarkeder. Og ellers kan du også sagtens anvende en almindelig balsamico.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required