Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Olivenbrød

Olivenbrød (det lækreste brioche-madbrød)

Fletbrød med Za'atar
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMS
Indhold
  • Olivenbrød: Brioche med za'atar og oliven
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Opskrift på olivenbrød med za'atar
  • Facts om za'atar
  • Tip
  • Kommentarer

Olivenbrød: Brioche med za'atar og oliven

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Hævetid: 8 timer t
Samlet tid: 9 timer t
Olivenbrød er et briochebrød med krydderiblandingen za'atar og oliven. Det lækreste madbrød fra Mellemøsten, som både er sundt og smukt.
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 0,6 dl mælk
  • 30 g gær
  • 2 stk æg
  • 260 g hvedemel
  • 75 g usaltet smør
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk oregano (stødt )
  • 1 tsk stødt timian
  • 1 tsk hvide sesamfrø
  • 0,5 tsk sumac
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 dl sorte oliven

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave briochedejen. Varm mælken op til lillefingervarme og smuldr gæren deri. Tilføj nu sukker, salt og æg, imens du pisker det sammen.
  2. Brug enten en håndpisker eller dine hænder til at ælte dejen, imens du tilføjer hvedemelet lidt af gangen.
  3. Skær den bløde smør i små firkanter og tilføj den lidt af gangen til dejen, imens du ælter den. Ælt dejen i cirka 10 minutter, indtil den er glat og elastisk.
  4. Put den nu i en skål og beklæd skålen med husholdningsfilm, stil den til hævning i køleskabet natten over eller cirka otte timer.
  5. Hak nu de sorte oliven og put dem i en skål med oliveolie, tilføj oregano, timian, sesamfrø og sumac. Bland det hele sammen til en za'atar.
  6. Tag dejen ud af køleskabet cirka 30 minutter, før du er klar til at bruge den. Rul den til en rektangel med en tykkelse på cirka en halv til en centimeter. Fordel nu olivenolieblandingen med za'atar og rul den sammen som en roulade fra den lange side.
  7. Sæt den på køl i et par minutter, så er den lettere at arbejde med.
  8. Tag dejrullen ud og lad fem centimeter være intakt, så bortset fra fem centimeter skærer du den over på langs. Vend dem om en smule, så selve fyldet peger opad.
  9. Nu skal du faktisk bare sno de to dele af rouladen, men vær opmærksom den side, som viser fyldet peger op ad. Hæft derefter enderne sammen, så den danner en cirkel.
  10. Put den på bagepladen beklædt med pagepapir og kom nu et rent viskestykke henover brødet. Lad det hæve i 30 minutter.
  11. Varm ovnen op på 190 grader. Pensl brødet med et æg og bag det i cirka 35 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun.
  12. Nu er dit lækre og smukke flettet olivenbrød klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på olivenbrød med za'atar

Olivenbrød med krydderiblandingen za'atar og oliven er det lækreste madbrød, som er perfekt til at skovle lækre dips og hummus op med.

Og det er netop det, de fleste gør i Mellemøsten, hvor brød bliver brugt som en form for bestik.

Dette brød er usædvanligt lækkert, da det indeholder så mange smage, selve teksturen er også uforglemmelig. Så man kan sagens bare spise det uden nogen smørelse.

Selve brødet er brioche. Det er en smule utraditionelt, da za'atar oftest bliver spist på fladbrød, men det behøver jo ikke at forhindre os i at lave et lækkert brød ud af briochedej.

Facts om za'atar

Za'atar er en krydderiblanding, som bliver brugt i alle de mellemøstlige lande, og det er der en god grund til, fordi det er en rigtig lækker blanding.

Man kan godt købe det i butikker, men det er faktisk ligeså let at lave blandingen selv, da den indeholder urter, som man ofte allerede har i sit køkken.

Dette er både mere økonomisk og så er det også sjovt at vide præcis, hvad man spiser.

Tip

Jeg synes, at den sjoveste måde at lave brød med fyld i er at flette brødet eller på anden vis sno det. Det er både smukt og sjovt at lave.

Det er også den perfekte måde at få ens gæster til at blive imponeret på, fordi det ser super kompliceret ud. Men det er det slet ikke.

Det er faktisk overraskende nemt og jeg vil mene at alle kan finde ud af det. Det handler bare om at prøve sig frem.

Se også andre opskrifter på lækkert og anderledes brød:

  • Italiensk focaccia brød (med rosmarin og olivenolie)
  • Koldhævede boller med juicepulp og nødder
  • Bananboller med valnødder
  • Naanbrød (nem og lækker opskrift på indiske naan)
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Solveig shavit skriver

    oktober 11, 2024 at 10:19 am

    Hej,
    Jeg bor i Israel, og jeg leder hele tiden efter danske opskrifter.
    Jeg underviser i brødbagning, og kan rigtig godt lide jeres opskrifter.
    Jeg så denne opskrift, og bliver nødt til lige at rette noget i har skrevet.
    Zaatar er ikke en "krydderiblanding". Zaater er en plante som er i tæt familie med oregano.
    Man kan ha en zaatar plante i en urtepot, og bruge bladene. Man kan købe zaatar som krydderi, og så er det som regel blandet med oliven olie og sesamfrø.🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required