Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Oksetykkam

Oksetykkam stegt i ovn (opskrift med den bedste sovs)

billederesultat for oksetykkam i ovn
4.8 fra 25 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
73
SHARES
FacebookMessenger73PinterestEmailSMS
Indhold
  • Oksetykkam stegt i ovn - opskrift med den bedste sovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på oksetykkam
  • Tips
  • Kommentarer

Oksetykkam stegt i ovn - opskrift med den bedste sovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 25 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Oksetykkam er fremragende at stege i ovnen, og kødet bliver mørt som smør efter et par timer i ovnen. Her kan du også se, hvordan du laver en virkelig god sovs til oksestegen.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg oksetykkam (snøret)
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 løg (grofthakket)
  • 1 stykke knoldselleri (grofthakket)
  • 2-3 hvidløg (grofthakket)
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl kalvefond
  • 2 laurbærblade
  • 20 peberkorn (sorte)
Til sovs
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • sky (fra oksetykkammen)
  • 1 dl portvin
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 dl fløde
  • Maizena (til jævning)
  • Lidt sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Få fat i en oksetykkam, der er snøret godt, og ikke indeholder for meget fedt og brusk!
  2. Smør så tykkammen med balsamico, kom godt rundt alle steder. Brun kødet på alle sider ved høj varme i rigeligt smør på en pande, og læg det over i en stegeso eller ildfast fad, som kan lukkes med et låg.
  3. Drys den med løgpulver og sennepspulver, og giv den lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Svits så løg, hvidløg og knoldselleri grundigt, og tilsæt hvidvin. Lad det koge op, og tilsæt så kalvefond.
  5. Kom det hele op i fadet, hvor du hælder det ud rundt om oksetykkammen (for ikke at skylle krydderierne af stegen). Få alle rodfrugter med.
  6. Kom så også laurbærblade og peberkorn ved, og læg låg på. Husk låget, da stegen ellers bliver mere tør - og skyen vil fordampe for meget!
  7. Så skal fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, og her hygger den sig i to timer. Kødet bliver ikke ringere af, at få en halv time mere, men to timer plejer at give en meget mør oksesteg.
  8. Når stegen er færdig, tager du den ud og lægger den til hvile på et skærebræt. Fjern kødsnoren.
  9. Sigt skyen over i en skål, og smid de udkogte rodfrugter ud.
  10. Varm en kasserolle op, og kom et par spiseskefulde olivenolie og et par spiseskefulde balsamico i gryden. Pisk rundt med et piskeris, og tilsæt så en god sjat portvin (cirka en deciliter), og lad det koge op.
  11. Tilsæt så skyen fra oksestegen samt ribsgele, og lad det koge lidt ind. Kom fløden ved (du kan godt mere fløde hvis du synes), og når det koger igen, jævner du sovsen med lidt Maizena udrørt i lidt koldt vand.
  12. Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og eventuelt en smule rørsukker. Du kan også give den lidt ekstra kalvefond.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på oksetykkam

Oksetykkam er en taknemmelig steg at putte i ovnen. Efter et par timers stegning ved 200 grader, ja da er oksestegen fuldstændig mør og perfekt.

Samtidig er oksetykkam heller ikke en dyr udskæring, så du får meget kød for pengene.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Tips

Den færdigstegte oksetykkam serveres med sovsen, kartofler og en lækker salat. Gerne en spidskålssalat med æbler.

Se også disse opskrifter:

Gammeldags oksesteg i stegeso (Römertopf)
Dejlig opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso. Opskriften giver dig en virkelig mør steg og en særdeles lækker sovs til stegen.
Se opskriften her
gammeldags oksesteg i stegeso
Culottesteg i ovn - rosa og lækker
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Se opskriften her
Billede af culottesteg.
Langtidsstegt oksefilet
Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Se opskriften her
langtidsstegt oksefilet
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Britta skriver

    september 14, 2025 at 3:38 pm

    Svar
  2. Anne Bay-Clausen skriver

    marts 01, 2025 at 1:05 pm

    Hej Holger
    Vil rigtig gerne prøve din opskrift. Tror du det er ok med rødvin i stedet for hvidvin ❓Eller vil det gøre smagen "forkert"

    Svar
  3. Vibeke Lundby skriver

    december 08, 2024 at 9:59 pm

    Virkelig lækker opskrift. Ikke sidste gang jeg laver oksekam på denne måde. Sovsen blev superlækker, selvom jeg brugte havrefløde.

    Svar
  4. Lene Bræstrup Schmidt skriver

    januar 22, 2022 at 3:29 pm

    Fulgte denne opskrift og det blev suverænt godt, mørt og lækkert

    Svar
  5. Birgitte Sejr skriver

    januar 19, 2021 at 11:19 pm

    Fulgte opskriften til punkt og prikke. Endte med en tør og altfor hårdt stegt steg. Spædede til med 6 dl væske undervejs ellers var den kogt tør. Varmluft var nok forkert! Bruger absolut aldrig den opskrift igen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 20, 2021 at 6:16 am

      Hej Birgitte
      Tak for din tilbagemelding, og jeg ved ikke lige hvad der er gået galt, for det har jeg ikke oplevet før.
      Umiddelbart lyder det som om dit låg ikke har sluttet tilstrækkeligt til, og at væden derfor er fordampet.
      For det plejer at blive rigtig godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Anders skriver

    april 01, 2016 at 9:48 am

    Troede slet ikke oksesteg kunne smage aå godt !! Den bliver virkelig mør men giv den gerne en smule mere salt.
    Mvh Anders fra Give

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required