• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksetykkam stegt i ovn - opskrift med den bedste sovs

Oksetykkam stegt i ovn - opskrift med den bedste sovs

billederesultat for oksetykkam i ovn
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
73
SHARES
FacebookMessenger73PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. oktober 2023 - Udgivet:  18. januar 2021

Oksetykkam er fremragende at stege i ovnen, og kødet bliver mørt som smør efter et par timer i ovnen. Her kan du også se, hvordan du laver en virkelig god sovs til oksestegen.

Oksetykkam er en taknemmelig steg at putte i ovnen. Efter et par timers stegning ved 200 grader, ja da er oksestegen fuldstændig mør og perfekt.

Samtidig er oksetykkam heller ikke en dyr udskæring, så du får meget kød for pengene.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på oksetykkam

billederesultat for oksetykkam i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksetykkam stegt i ovn - opskrift med den bedste sovs

4.84 fra 24 stemmer
Oksetykkam er fremragende at stege i ovnen, og kødet bliver mørt som smør efter et par timer i ovnen. Her kan du også se, hvordan du laver en virkelig god sovs til oksestegen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,2 kg oksetykkam - snøret
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 løg - grofthakket
  • 1 stykke knoldselleri - grofthakket
  • 2-3 hvidløg - grofthakket
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl kalvefond
  • 2 laurbærblade
  • 20 peberkorn - sorte
Til sovs
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • sky - fra oksetykkammen
  • 1 dl portvin
  • 1 spsk ribsgele
  • 1 dl fløde
  • Maizena - til jævning
  • Lidt sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Få fat i en oksetykkam, der er snøret godt, og ikke indeholder for meget fedt og brusk!
  2. Smør så tykkammen med balsamico, kom godt rundt alle steder. Brun kødet på alle sider ved høj varme i rigeligt smør på en pande, og læg det over i en stegeso eller ildfast fad, som kan lukkes med et låg.
  3. Drys den med løgpulver og sennepspulver, og giv den lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Svits så løg, hvidløg og knoldselleri grundigt, og tilsæt hvidvin. Lad det koge op, og tilsæt så kalvefond.
  5. Kom det hele op i fadet, hvor du hælder det ud rundt om oksetykkammen (for ikke at skylle krydderierne af stegen). Få alle rodfrugter med.
  6. Kom så også laurbærblade og peberkorn ved, og læg låg på. Husk låget, da stegen ellers bliver mere tør - og skyen vil fordampe for meget!
  7. Så skal fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, og her hygger den sig i to timer. Kødet bliver ikke ringere af, at få en halv time mere, men to timer plejer at give en meget mør oksesteg.
  8. Når stegen er færdig, tager du den ud og lægger den til hvile på et skærebræt. Fjern kødsnoren.
  9. Sigt skyen over i en skål, og smid de udkogte rodfrugter ud.
  10. Varm en kasserolle op, og kom et par spiseskefulde olivenolie og et par spiseskefulde balsamico i gryden. Pisk rundt med et piskeris, og tilsæt så en god sjat portvin (cirka en deciliter), og lad det koge op.
  11. Tilsæt så skyen fra oksestegen samt ribsgele, og lad det koge lidt ind. Kom fløden ved (du kan godt mere fløde hvis du synes), og når det koger igen, jævner du sovsen med lidt Maizena udrørt i lidt koldt vand.
  12. Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og eventuelt en smule rørsukker. Du kan også give den lidt ekstra kalvefond.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte oksetykkam serveres med sovsen, kartofler og en lækker salat. Gerne en spidskålssalat med æbler.

Se også disse opskrifter:

Gammeldags oksesteg i stegeso (Römertopf)

4.8 fra 28 stemmer
Dejlig opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso. Opskriften giver dig en virkelig mør steg og en særdeles lækker sovs til stegen.
Gå til opskrift
gammeldags oksesteg i stegeso

Culottesteg i ovn - rosa og lækker

4.8 fra 157 stemmer
Min opskrift på perfekt culottesteg i ovn med stegetid og kernetemperatur, så du altid opnår en mør og velsmagende okseculotte.
Gå til opskrift
billede med culottesteg

Langtidsstegt oksefilet

4.7 fra 80 stemmer
Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Gå til opskrift
langtidsstegt oksefilet
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne Bay-Clausen

    marts 01, 2025 at 1:05 pm

    Hej Holger
    Vil rigtig gerne prøve din opskrift. Tror du det er ok med rødvin i stedet for hvidvin ❓Eller vil det gøre smagen "forkert"

    Svar
  2. Vibeke Lundby

    december 08, 2024 at 9:59 pm

    Virkelig lækker opskrift. Ikke sidste gang jeg laver oksekam på denne måde. Sovsen blev superlækker, selvom jeg brugte havrefløde.

    Svar
  3. Lene Bræstrup Schmidt

    januar 22, 2022 at 3:29 pm

    Fulgte denne opskrift og det blev suverænt godt, mørt og lækkert

    Svar
  4. Birgitte Sejr

    januar 19, 2021 at 11:19 pm

    Fulgte opskriften til punkt og prikke. Endte med en tør og altfor hårdt stegt steg. Spædede til med 6 dl væske undervejs ellers var den kogt tør. Varmluft var nok forkert! Bruger absolut aldrig den opskrift igen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 20, 2021 at 6:16 am

      Hej Birgitte
      Tak for din tilbagemelding, og jeg ved ikke lige hvad der er gået galt, for det har jeg ikke oplevet før.
      Umiddelbart lyder det som om dit låg ikke har sluttet tilstrækkeligt til, og at væden derfor er fordampet.
      For det plejer at blive rigtig godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Anders

    april 01, 2016 at 9:48 am

    Troede slet ikke oksesteg kunne smage aå godt !! Den bliver virkelig mør men giv den gerne en smule mere salt.
    Mvh Anders fra Give

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required