• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sous vide

Oksefilet sous vide

oksefilet sous vide
Oksefilet sous vide er en god metode til tilberedning af oksefilet, hvor kødet bliver meget mørt. Og samtidig beholder den flotte farve. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. januar 2020 - Udgivet:  29. december 2019

Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailRedditSMS

Her får du min opskrift på oksefilet sous vide. Oksefilet i sousvide er den perfekte metode at tilberede kødet på. Inklusiv præcis tid og temperatur.

Oksefilet sous vide er en super metode til tilberedning af oksekødet, hvor du både får et virkelig mørt stykke kød, og samtidig opnår en meget flot farve på kødet.

Køb et godt stykke oksefilet hos din slagter eller i supermarkedet, og trim eventuelt lidt af fedtet af.

Til sous vide synes jeg ikke der skal være for meget fedt på kødet.

Jeg plejer at tilberede oksefilet ved 56 grader i min sous vide, hvor jeg synes det får den helt rette farve og mørhed. Kødet er hverken råt, for rødt eller for tilberedt.

Men ønsker du et mere rødt stykke kød, kan du eventuelt sætte temperaturen til 54 grader. Ønsker du det mere tilberedt er en temperatur på 58 grader formentlig den rette for dig.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er cirka 200 gram kød til hver.

Ingredienser til oksefilet sous vide

800 gram oksefilet
Flagesalt
Et par kviste rosmarin og timian

Fremgangsmåde

  1. Sæt din sous vide op til 56 grader.
  2. Oksefileten gøres klar. Trim gerne for overflødig fedt, og salt grundigt med flagesalt.
  3. Læg også gerne nogle kviste rosmarin og timian ved.
  4. Kom oksefileten i en pose, og luk den i din vakuummaskine.
  5. Læg din oksefilet sous vide ned i vandet, og nu skal kødet have fire timer ved 56 grader.
  6. Tag kødet ud af posen og brun den i rigeligt smør på en varm pande. Oksefileten skal brunes hele vejen rundt, og det tager cirka et minuts tid på hver side. Øs gerne lidt stegesky op over kødet imens.
oksefilet sousvide brunes af på pande
De sous vide tilberedte oksefilet brunes af i rigeligt smør på en varm pande. Cirka et minut på hver side, hvilken giver en fantastisk stegeskorpe. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Lad lige din oksefilet sousvide hvile 10 minutter inden udskæring, hvorefter kødet skæres i tynde skiver.

Du kan servere oksefileten med Pommes Anna, sauce bearnaise og en lækker bønnesalat.

Se også mine opskrifter på:

Langtidsstegt oksefilet

Culottesteg sous vide

Tider og temperaturer til sousvide

Oksemørbrad og kalvemørbrad sous vide

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rikke Nygaard

    juni 12, 2021 at 4:47 am

    Vil man kunne smide lidt smør i posen og i stedet grille stegen efterfølgende? Jeg har et noget mindre stykke kød.. Hvor lang tid pr gram skal man regne med?

    Svar
  2. poulaase@gmail.com

    februar 04, 2021 at 4:33 pm

    Den her opskrift kan jeg varmt anbefale. Fik fat i et stykke oksefilet fra en ØKO kvægavler her i området, og vi har aldrig smagt noget lignende simpelhen en stor smagsoplevelse.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her