• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Mormors marengskage (med hindbær)

mormors marengskage med hindbærmarmelade
Mormors marengskage med hindbærmarmelade er en skøn kage med blød marengs på toppen. En lækker kage til kaffen. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  25. september 2023

Del gerne:
5.3k
SHARES
FacebookMessenger5.3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en dejlig opskrift på mormors marengskage med hindbærmarmelade. En nem og hurtig kage, der bages med blød marengs på toppen.
  2. Opskrift på mormors marengskage
  3. Mormors marengskage (med hindbær)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift

Her får du en dejlig opskrift på mormors marengskage med hindbærmarmelade. En nem og hurtig kage, der bages med blød marengs på toppen.

Mormors marengskage med hindbærmarmelade er en virkelig velsmagende kage, der heller ikke tager så lang tid at lave.

Marengskagen minder lidt om den populære Bedstefars skæg kage, og du skal glæde dig til den bløde marengs på toppen.

Opskriften giver to kager, men du kan også godt lave hele portionen i samme form.

Opskrift på mormors marengskage

mormors marengskage med hindbærmarmelade

Mormors marengskage (med hindbær)

Her får du en dejlig opskrift på mormors marengskage med hindbærmarmelade. En nem og hurtig kage, der bages med blød marengs på toppen.
Bedømmelse
4.8 fra 24 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 2 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 125 g smør - meget blødt
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g mælk

Blødt marengslåg

  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 125 g sukker
  • 1 sjat hvidvinseddike

Hindbær

  • 100 g hindbærmarmelade

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
  • Blødt smør og sukker piskes luftigt med en el-pisker. Derefter piskes ægget i.
  • I en anden skål vendes hvedemel med vaniljesukker og bagepulver.
  • Kom derefter melblandingen ned til smørblandingen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber eller lignende. Vend også mælken i.
  • Fordel dejen i to runde aluforme med en diameter på 15 centimeter. Du kan også bruge en større form, eks. en springform.
  • Bag de to kager i ca. 15 minutter, så de bliver gyldne på oversiden.
  • Imens piskes marengs til mormors marengskage sammen. Pisk æggehvider og sukker sammen med lidt hvidvinseddike (ca. en halv teskefuld), så du får en stiv marengs. Lav testen hvor du vender bunden i vejret på skålen, og her skal marengsen kunne blive i skålen.
  • Kom den færdige marengs i en sprøjtepose.
  • Tag de to kager ud af ovnen, og fordel ca. 3-4 teskefulde hindbærmarmelade på hver. Hold ca. 1 centimeters afstand ud til kanten.
  • Klip hul i sprøjteposen, og det må gerne et lidt større hul. I en spiral sprøjtes marengs nu ud over kage og hindbærmarmelade, hvor du starter yderst og slutter på midten.
  • Nu skal mormors marengskage bages færdig på næstnederste rille i ca. 10 minutter, så den bløde marengs får lidt farve.
    marengskage med hindbær

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1499
% Daglig værdi*
Fedt
 
57
g
88
%
Mættet fedt
 
35
g
219
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
228
mg
76
%
Natrium
 
1087
mg
47
%
Kalium
 
392
mg
11
%
Kulhydrater
 
230
g
77
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
144
g
160
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
1843
IU
37
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
179
mg
18
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Mormors marengskage køles helt af inden den skæres ud.

Kagen holder sig frisk et par dage.

Se også andre lignende opskrifter med marengs som vores populære key lime pie og hvepsebo kage med kokosmarengs.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Aase Enevoldsen

    marts 22, 2025 at 11:17 am

    Kan huske den fra barndommen

    Svar
  2. Jolanda

    marts 19, 2025 at 6:58 pm

    Kan du venligst svare på mit spørgsmål af 4.juli 2024.

    Svar
  3. Lis

    januar 16, 2025 at 9:38 am

    Hedder bedstefars skæg

    Svar
  4. SunridHøjgaard

    september 29, 2024 at 6:21 pm

    Så lækker👍

    Svar
  5. Jolanda

    juli 04, 2024 at 7:42 pm

    Hvis jeg ikke vil bage 2 små kager men 1 stor, kan du så fortælle, hvor stor formen så skal være samt hvad bagetiden så er.

    Vh Jolanda

    Svar
  6. Lisbeth Broholm

    juli 04, 2024 at 2:48 pm

    Kan kagen fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 04, 2024 at 2:50 pm

      Hej Lisbeth
      Ja, du kan sagtens fryse kagen ned. Tø den op ved stuetemperatur.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. inger

    juli 04, 2024 at 11:10 am

    god opskrift

    Svar
  8. Laila

    maj 06, 2021 at 8:25 pm

    Kan jeg bruge æblecider eddike isf hvidvins eddike?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 07, 2021 at 6:28 am

      Hej Laila
      Ja, det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Vivi

    marts 13, 2021 at 6:43 am

    Der står 200 gram mælk, hvor meget er det så

    Svar
    • Ellen Merete Larsen

      juli 04, 2024 at 9:52 am

      Lækker kage og hurtig at lave.

      Svar
  10. Hanne

    marts 13, 2021 at 6:42 am

    Kan man fryse kagen uden marengs og så bage videre med marengs “ved lejlighed”

    Svar
  11. Lene

    marts 13, 2021 at 6:42 am

    Pasteuriseret æggehvider når den skal bages...?? 🤔🤔🤔

    Svar
  12. Maria

    marts 13, 2021 at 6:41 am

    Det er den der i gamle dage hed Bedstefars kage eller Bedstefars skæg"

    Svar
  13. Tina

    marts 13, 2021 at 6:41 am

    😂😂 kært barn har mange navne 🤪

    Svar
  14. Jane

    marts 13, 2021 at 6:40 am

    Bedstefar med skæg ☺️☺️

    Svar
  15. Karla

    marts 13, 2021 at 6:40 am

    Uuh ja den er go, den har jeg bagt mange gange

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required