Her får du en dejlig opskrift på mormors marengskage med hindbærmarmelade. En nem og hurtig kage, der bages med blød marengs på toppen.
Mormors marengskage med hindbærmarmelade er en virkelig velsmagende kage, der heller ikke tager så lang tid at lave.
Marengskagen minder lidt om den populære Bedstefars skæg kage, og du skal glæde dig til den bløde marengs på toppen.
Opskriften giver to kager, men du kan også godt lave hele portionen i samme form.
Opskrift på mormors marengskage
Mormors marengskage (med hindbær)
Ingredienser
- 125 g smør - meget blødt
- 100 g sukker
- 1 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 200 g mælk
Blødt marengslåg
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 125 g sukker
- 1 sjat hvidvinseddike
Hindbær
- 100 g hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Blødt smør og sukker piskes luftigt med en el-pisker. Derefter piskes ægget i.
- I en anden skål vendes hvedemel med vaniljesukker og bagepulver.
- Kom derefter melblandingen ned til smørblandingen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber eller lignende. Vend også mælken i.
- Fordel dejen i to runde aluforme med en diameter på 15 centimeter. Du kan også bruge en større form, eks. en springform.
- Bag de to kager i ca. 15 minutter, så de bliver gyldne på oversiden.
- Imens piskes marengs til mormors marengskage sammen. Pisk æggehvider og sukker sammen med lidt hvidvinseddike (ca. en halv teskefuld), så du får en stiv marengs. Lav testen hvor du vender bunden i vejret på skålen, og her skal marengsen kunne blive i skålen.
- Kom den færdige marengs i en sprøjtepose.
- Tag de to kager ud af ovnen, og fordel ca. 3-4 teskefulde hindbærmarmelade på hver. Hold ca. 1 centimeters afstand ud til kanten.
- Klip hul i sprøjteposen, og det må gerne et lidt større hul. I en spiral sprøjtes marengs nu ud over kage og hindbærmarmelade, hvor du starter yderst og slutter på midten.
- Nu skal mormors marengskage bages færdig på næstnederste rille i ca. 10 minutter, så den bløde marengs får lidt farve.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Mormors marengskage køles helt af inden den skæres ud.
Kagen holder sig frisk et par dage.
Se også andre lignende opskrifter med marengs som vores populære key lime pie og hvepsebo kage med kokosmarengs.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Aase Enevoldsen
Kan huske den fra barndommen
Jolanda
Kan du venligst svare på mit spørgsmål af 4.juli 2024.
Lis
Hedder bedstefars skæg
SunridHøjgaard
Så lækker👍
Jolanda
Hvis jeg ikke vil bage 2 små kager men 1 stor, kan du så fortælle, hvor stor formen så skal være samt hvad bagetiden så er.
Vh Jolanda
Lisbeth Broholm
Kan kagen fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Lisbeth
Ja, du kan sagtens fryse kagen ned. Tø den op ved stuetemperatur.
Alt det bedste
Holger
inger
god opskrift
Laila
Kan jeg bruge æblecider eddike isf hvidvins eddike?
Holger Rørby Madsen
Hej Laila
Ja, det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Vivi
Der står 200 gram mælk, hvor meget er det så
Ellen Merete Larsen
Lækker kage og hurtig at lave.
Hanne
Kan man fryse kagen uden marengs og så bage videre med marengs “ved lejlighed”
Lene
Pasteuriseret æggehvider når den skal bages...?? 🤔🤔🤔
Maria
Det er den der i gamle dage hed Bedstefars kage eller Bedstefars skæg"
Tina
😂😂 kært barn har mange navne 🤪
Jane
Bedstefar med skæg ☺️☺️
Karla
Uuh ja den er go, den har jeg bagt mange gange