Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Millionbøf i fad

Millionbøf i fad (millionbøf lavet i ovn)

billederesultat for millionbøf i fad
4.8 fra 115 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4k
SHARES
FacebookMessenger4kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Millionbøf i fad
  • Opskrift på millionbøf i fad i ovn
  • Tips
  • Kommentarer

Millionbøf i fad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 115 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Her er min opskrift på millionbøf i fad. Det er en skøn ret med hakket oksekød og kartoffelmos, der bages i ovnen. Måske din nye livret.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler
  • 75 g smør
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
Millionbøf
  • 500 g hakket oksekød med 10% fedt
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk timian tørret
  • 3 spsk tomatketchup
  • 1 dl kalvefond eller bouillon
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kartofler skrælles og skæres i mindre tern. Kommes derefter i en gryde med vand, hvor vandet netop dækker kartoflerne. Der skal ikke tilsættes salt.
  2. Kog kartoflerne møre, og det tager 15-20 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
  3. Pisk kartoffelmosen med smør og mælk, og smag den til med salt og peber. Jeg plejer blot at piske kartoffelmos sammen med et piskeris, men du kan selvfølgelig også anvende en kartoffelmoser til det.
  4. Imens kartoflerne koger, sætter du en pande over ved en god varme. Panden skal være gennemvarm.
  5. Brun det hakkede oksekød grundigt og tilsæt så hakket løg og hvidløg. Lad det svitse med et par minutter.
  6. Kom så paprika i sammen med timian, tomatketchup og kalvefond (eller bouillon), og smag kødsovsen til med salt og peber. Lad det koge 10 minutter.
  7. Smør et ildfast fad godt med olie, og fordel kødsovsen i bunden af fadet. Derefter fordeles kartoffelmosen over kødsovsen.
  8. Bag din millionbøf i fad i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier689kcalKulhydrater52gProtein28gFedt41gMættet fedt20gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt15gTransfedt2gKolesterol132mgNatrium1496mgKalium1533mgKostfibre6gSukker7gVitamin A674IUVitamin C57mgCalcium104mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på millionbøf i fad i ovn

Millionbøf i fad smager langt bedre end du måske lige forestiller dig. En bund af krydret kødsovs, der toppes et lag luftig kartoffelmos.

Hakket oksekød med kartoffelmos er en genial ret på hverdage, for når først retten er kommet i ovnen, har du tid til at rydde op i køkkenet og dække bord. Og tilbage er der bare et fad til opvask efter måltidet.

Kødsovsen kan smages til som du synes, men jeg synes nedenstående passer meget godt, og den har lige den rette styrke i forhold til hvad de fleste familier nok synes er lækkert.

Lur mig om ikke retten bliver en ny livret hjemme hos dig - og du er meget velkommen til at komme med din kommentar under opskriften.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Klassisk millionbøf
  • Hakket oksekød med hvidkål
  • Alt i et fad med oksekød
  • Hakket oksekød med blomkål

Tips

Den færdige millionbøf i fad pyntes med hakket persille og serveres straks sammen med en dejlig spidskålssalat. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Benny jørgensen skriver

    april 26, 2024 at 4:00 pm

    En god kartoffelmos 😀

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 26, 2024 at 4:08 pm

      Tak for det, Benny - godt at høre.
      God weekend.
      BH Holger

      Svar
  2. jim sørensen skriver

    april 13, 2023 at 3:24 pm

    har du prøvet at komme 1 æg i 500 g fars til bøf og komme salt og peber i kødet og blande det

    Svar
  3. Bertram Lange skriver

    april 02, 2023 at 1:28 pm

    Der skal da bruges laurbærblade i en rigtig kødsovs, mener jeg at kunne huske, fra jeg var barn.

    Svar
  4. Olivers mor skriver

    marts 25, 2023 at 4:23 pm

    Virkelig lækker ret. Den er fast i vores repetoire.

    Svar
  5. Britta skriver

    februar 20, 2023 at 3:33 pm

    Hej Holger
    Kan retten laves om formiddagen, komme i køleskabet, og så varmes om aftenen? Et hvor mange grader og tid.
    Med venlig hilsen Britta

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 21, 2023 at 6:18 am

      Hej Britta
      Ja, det kan du sagtens. Om aftenen varmes retten bare godt igennem i ovnen, og ca. 5-7 minutter ved 200 grader er formentlig nok til at retten er gennembarm om aftenen.
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Rune skriver

    december 12, 2022 at 9:55 pm

    Hvor stort et fad skal bruges? Blot så jeg får en fornemmelse af lagenes tykkelse.

    Svar
  7. Gudde skriver

    januar 30, 2021 at 5:28 pm

    Den smagte rigtig godt ...
    Den skal bestemt laves igen..

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 31, 2021 at 6:09 am

      Mange tak for tilbagemeldingen, Gudde - det lyder rigtig godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Anita skriver

    marts 05, 2020 at 5:49 pm

    Jeg putter et lag surkål på milionbøffen og så kartoffelmos på. Det gør det hele et extra pep 🤗

    Svar
  9. Majbritt skriver

    oktober 03, 2018 at 11:45 am

    Hej
    Kan man lave det på forhånd og så varme det i ovnen senere?
    Og skal det så have længere tid?

    Jeg glæder mig til at smage det
    Hilsen
    Majbritt

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      oktober 03, 2018 at 7:20 pm

      Hej Majbritt

      Tak for det - og jo da, en millionbøf i fad kan sagtens laves i forvejen. Jeg går ud fra, at du vil samle retten i fadet, stille på køl, og så stege den færdig når den skal bruges 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  10. Camilla skriver

    april 25, 2018 at 4:06 pm

    Ej vel? Millionbøf er brun sovs, sgu da ikke tomatsovs? Det der er jo sovs til spaghetti?
    Hvem f*nden bruger os ketchup i madlavningen?
    Brug dog tomater, hakkede fra dåse eller endnu bedre, friske i selv ordner frem for ketchup med mere sukker og tilsætningsstoffer end tomater...

    Svar
  11. Annie rasmussen skriver

    april 08, 2018 at 9:34 pm

    Million bøf med kartoffelmos er Jo en gammel kending det er karolines fad fra karolines køkken

    Svar
  12. Jette Drejer skriver

    februar 09, 2018 at 9:09 pm

    Næsten en kopi af Sheperds Pie, bare med oksekød.

    Svar
  13. erling skriver

    januar 23, 2018 at 11:38 pm

    Læser meget gerne opslag og laver en del af dem.
    Er blevet vild med mange af retterne i ovnen.

    Svar
  14. Peter Iversen skriver

    januar 16, 2018 at 6:10 am

    Mosen kan forbedres med jordskokker, persillerod og pastinak. Disse skæres i tern og koges al dente. De røres i mosen, således de ikke moses.
    Jeg har ofte købt en dåse Confit de Canard, som jeg steger på pande. Kødet pilles af benene, og findeles. Andekødet lægges i bunden af fadet med en lille smule af fedtet.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required