Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med marmoreret grillfilet.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Her får du fremgangsmåden til at tilberede en mør og lækker marmoreret grillfilet.

Grillfileten er en skøn udskæring af svinebryst, som produceres af Danish Crown, og som du blandt andet kan købe i Rema 1000.

Det er sådan set blot aflange stykker af svinebrystet, der skæres ud på størrelse med en svinemørbrad. Så du kan også selv lave dem derhjemme - eller bede din slagter om at lave en til dig.

Ofte sælges de allerede marinerede, og så er det nemt at lægge dem på grillen, hvor de grilles ved en indirekte varme. Kødet er godt marmoreret, og derfor er det svært at stege tørt.

Se også disse opskrifter:

  • Flæskesteg i grill
  • Grillet svinebryst med italienske flødekartofler
  • Svinemørbrad på grill - med tid og temperatur

Opskrift

Marmoreret grillfilet - stegetid og tips

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Se hvordan du tilbereder en marmoreret grillfilet, der er et mørt og smagfuldt stykke kød, som du nemt griller ved indirekte varme.
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g svinebryst marmoreret grillfilet

Fremgangsmåde

  1. Tænd din grill, men husk du skal grille ved indirekte varme! Varm grillen godt op, og skru så ned, så du kan holde en temperatur på omkring 175 grader. Så får du det bedste resultat.
  2. Læg den marmorerede grillfilet i en alubakke, og hæld samtidig lidt vand ved. Typisk er grillfileten allerede marineret, og sammen med væsken i fadet kan du lave en skøn sauce.
  3. Sæt bakken med kødet i grillen, så den grilles ved indirekte varme.
  4. Luk låget og grill den nu i ca. 50 minutter. Du kan måle kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal have en kernetemperatur på 75 grader.

Næringsindhold

Kalorier132kcalProtein22gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gKolesterol63mgNatrium49mgKalium374mgCalcium5mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Lad den færdige grillfilet hvile utildækket i ca. 10 minutter inden udskæring, hvor den skæres ud i passende stykker.

Skyen kan jævnes med lidt majsstivelse og smages til med salt, peber og evt. lidt sennep. Kom også gerne lidt fløde ved, så saucen bliver mere cremet.

Tilbehør kan være grillede asparges med bacon og en lækker spidskålsvinaigrette. Et stykke brød er selvfølgelig også godt til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 12, 2025 at 9:38 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den marmorerede grillfilet.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • billede til grillede pølser med kartoffelvinaigrette
    Grillede pølser med kartoffelvinaigrette

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required