Her får du fremgangsmåden til at tilberede en mør og lækker marmoreret grillfilet.
Grillfileten er en skøn udskæring af svinebryst, som produceres af Danish Crown, og som du blandt andet kan købe i Rema 1000.
Det er sådan set blot aflange stykker af svinebrystet, der skæres ud på størrelse med en svinemørbrad. Så du kan også selv lave dem derhjemme - eller bede din slagter om at lave en til dig.
Ofte sælges de allerede marinerede, og så er det nemt at lægge dem på grillen, hvor de grilles ved en indirekte varme. Kødet er godt marmoreret, og derfor er det svært at stege tørt.
Se også disse opskrifter:
- Flæskesteg i grill
- Grillet svinebryst med italienske flødekartofler
- Svinemørbrad på grill - med tid og temperatur
Opskrift
Marmoreret grillfilet - stegetid og tips
Ingredienser
- 400 g svinebryst - marmoreret grillfilet
Fremgangsmåde
- Tænd din grill, men husk du skal grille ved indirekte varme! Varm grillen godt op, og skru så ned, så du kan holde en temperatur på omkring 175 grader. Så får du det bedste resultat.
- Læg den marmorerede grillfilet i en alubakke, og hæld samtidig lidt vand ved. Typisk er grillfileten allerede marineret, og sammen med væsken i fadet kan du lave en skøn sauce.
- Sæt bakken med kødet i grillen, så den grilles ved indirekte varme.
- Luk låget og grill den nu i ca. 50 minutter. Du kan måle kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal have en kernetemperatur på 75 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Lad den færdige grillfilet hvile utildækket i ca. 10 minutter inden udskæring, hvor den skæres ud i passende stykker.
Skyen kan jævnes med lidt majsstivelse og smages til med salt, peber og evt. lidt sennep. Kom også gerne lidt fløde ved, så saucen bliver mere cremet.
Tilbehør kan være grillede asparges med bacon og en lækker spidskålsvinaigrette. Et stykke brød er selvfølgelig også godt til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den marmorerede grillfilet.