Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Marengs

Hjemmelavet marengs og kyskager (nem og sikker opskrift)

hjemmelavede marengs og kyskager
4.8 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste marengs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på marengs
  • Billeder
  • Farvede kyskager
  • 3 tips til piskning af marengs
  • Tips og tricks tl marengs
  • FAQ
  • Kommentarer

Verdens bedste marengs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 41 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her får du min opskrift på en nem marengs, som kan bruges til kager og desserter, blandt andet kyskager. Du får samtidig gode tips og tricks.
Antal: 40 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk eddike

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 100 grader varmluft.
  2. Æggehvider kommes i en skål og piskes stive. Du kan med fordel anvende en røremaskine med piskeris, men ellers er en el-pisker også fin.
  3. Pisk gradvist sukkeret i sammen med en teske eddike, og det tager ca. 10 minutter at piske en god marengs. Men du må ikke overpiske den!
  4. Marengs skal kunne stå selv, som du kan se på billedet her.
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir, og kom din marengs i en sprøjtepose med stjernetyl.
  6. Nu kan du sprøjte små kyskager ud på bagepladen i ønsket størrelse. Du får ca. 40 kyskager af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
  7. Kyskagerne skal nu bages en time ved 100 °C varmluft, hvorefter du slukker ovnen og lader marengskagerne køle af i ovnen. Så synes jeg du får det bedste resultat. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid på kyskagerne.

Næringsindhold

Kalorier18kcalKulhydrater4gProtein0.2gFedt0.003gNatrium3mgKalium3mgSukker4gCalcium0.2mgJern0.004mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på marengs

Marengs og kyskager er kager der stammer fra de gode, gamle dage. Men det er bestemt stadig værd at nyde i et væld af forskellige kager og desserter.

En simpel men lækker måde at bruge sin marengsmasse på, er ved at bage små kyskager. De består blot af marengsmassen, der bages i ovnen.

Det særlige ved kyskager er, at de skal bages ved lav varme i lang tid, og så er de helt perfekte. Opskriften her giver cirka 40 lækre kyskager - men det afhænger af, hvor store du laver dem.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Bedstefars skæg (nem og lækker opskrift på en klassiker)
  • Marengsbomber
  • Bikuber (med marengs, flødeskum og chokolade)
  • Mormors marengskage (med hindbær)
  • Baked Alaska
  • Pavlova

Billeder

Sådan skal en færdigpisket marengs se ud - den skal kunne stå selv:

marengs

Farvede kyskager

Ønsker du at lave kyskager i forskellige farver, kan du blot tilsætte lidt konditorfarve til din marengsmasse.

Der skal ikke så meget farve til, så gå forsigtigt frem. Fremgangsmåde og bagetid er den samme som til de hvide kyskager.

3 tips til piskning af marengs

Du får lige tre gode tips, inden du går i gang med din produktion af kyskager.

  1. Husk at adskille æggehvide og blomme grundigt, når du kommer æggehviderne i skålen. Æggehviderne skal være helt rene og uden blomme!
  2. Når du pisker æggehviderne, skal du starte langsomt. Tilsæt derefter gradvist flormelis, og pisk nu ved højere hastighed indtil marengsen er klar. Pisk aldrig i længere tid end nødvendigt.
  3. Åbn aldrig ovnlågen mens du har marengs og kyskager i ovnen. Det ændrer nemlig temperaturen i ovnen, og det er kyskagerne ikke glade for.

Tips og tricks tl marengs

Ingen fedt må komme i æggehviderne, ellers pisker det ikke op.

Brug glas- eller metal-skål, da plast kan indeholde fedtrester.

Pisk til stive toppe, men ikke for længe, så skummet ikke bliver tørt.

Bag marengs langsomt ved lav temperatur (ca. 100-120 grader) for at tørre dem sprøde.

Opbevar tørt, fordi marengs suger fugt og bliver hurtigt bløde.

FAQ

Hvornår er min marengs færdig?

Det tager ca. 10 min. at piske en marengs færdig. Marengsmassen er, som den skal være, når den kan stå af sig selv.
Du må ikke kunne mærke sukkerkorn mellem fingrene, når du rører ved massen. 

Kan man overpiske marengs?

Ja, det kan man godt. Du ødelægger æggehviderne hvis du pisker for længe: Så går de fra, at være blevet stive og danne skumtoppe, til at blive en ujævn masse. Du kan redde det ved at tilføje en ekstra æggehvide.
Et andet tegn på en overpisket marengs er, at der dannes væske i bunden af skålen.

Hvor lang tid tager det at piske æggehvider?

Det tager ca. 10 min. at piske en god marengsmasse sammen.

Hvorfor skal der eddike i marengs? 

Man tilføjer eddike for at gøre sin marengs blank og glat.
Derudover gør syren i eddiken også din masse mere stabil, fordi den får æggehviderne til at koagulere. 

Hvad er marengs bagetid?

Bagetiden for marengs afhænger af, hvilken kage du laver, og hvor "hård" du vil have konsistensen skal være.
Marengsmasse til kyskager, som du finder opskrift på ovenfor, skal have 1 time i ovnen ved 100 grader varmluft. 

Hvilke opskrifter, skal du bruge marengs til?

Marengs kan selvfølgelig også bruges til andet end kyskager. Et eksempel er fuglereder, som efter bagning afkøles og fyldes med flødeskum og bær eller frugt.

Hvad er marengs?

Marengs er en luftig blanding af æggehvider og sukker, der piskes stift og bages eller bruges som topping. Der findes tre hovedtyper:
Fransk marengs, der rå æggehvider og sukker, piskes og bages.
Schweizisk marengs, der er æggehvider og sukker varmes over vandbad og piskes.
Italiensk marengs, hvor en varm sukkerlage piskes i æggehvider. Bruges ofte i mousse, smørcreme med videre.

Hvordan opbevarer man marengs?

Marengs opbevares tørt og lufttæt, fugt gør dem bløde. Holdbarhed på små marengs er op til 2 uger.
Pavlova med flødeskum og bær er bedst at spise samme dag.

Kan man fryse marengs?

Nej. Rå marengsmasse kan ikke fryses, fordi den mister struktur.
Bagt marengs vil jeg ikke anbefale, for de bliver nemt seje ved optøning. Så undgå at fryse marengsen, men opbevar den i stedet tørt og lufttæt.

Hvorfor falder marengs sammen?

Almindelige fejl kan være at sukkeret er tilsat for hurtigt. Men også at æggehvider ikke er pisket nok eller for meget, for høj varme i ovnen eller fugt/fedt i skålen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mie skriver

    januar 06, 2025 at 5:09 pm

    Hej Holger 🙂
    Hvis man gerne vil have sin marengs sådan lidt "tyggegummi" i midten hvad ville bagetiden så være? Hvis vi tager udgangspunkt i din opskrift her 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required