• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Hjemmelavet marengs og kyskager - nem opskrift

Hjemmelavet marengs og kyskager - nem opskrift

hjemmelavede marengs og kyskager
4.8 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  24. september 2021

Indhold

  1. Opskrift
  2. Verdens bedste marengs
  3. Farvede kyskager
  4. 3 tips til piskning af marengs
  5. Hvad er marengs?
  6. Typer
  7. Populære marengs-desserter
  8. Tips og tricks
  9. Opbevaring
  10. Typiske spørgsmål

Marengs og kyskager er kager der stammer fra de gode, gamle dage. Men det er bestemt stadig værd at nyde i et væld af forskellige kager og desserter.

En simpel men lækker måde at bruge sin marengsmasse på, er ved at bage små kyskager. De består blot af marengsmassen, der bages i ovnen.

Det særlige ved kyskager er, at de skal bages ved lav varme i lang tid, og så er de helt perfekte. Opskriften her giver cirka 40 lækre kyskager – men det afhænger af, hvor store du laver dem.

Du kan bruge marengsen til:

  • Bedstefars skæg
  • Marengsbomber
  • Mormors marengskage
  • Baked Alaska
  • Bikuber

Opskrift

hjemmelavede marengs og kyskager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste marengs

4.79 fra 41 stemmer
Her får du min opskrift på en nem marengs, som kan bruges til kager og desserter, blandt andet kyskager. Du får samtidig gode tips og tricks.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 40 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 18
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 æggehvider
  • 175 g flormelis
  • 1 tsk eddike

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 100 grader varmluft.
  2. Æggehvider kommes i en skål og piskes stive. Du kan med fordel anvende en røremaskine med piskeris, men ellers er en el-pisker også fin.
  3. Pisk gradvist sukkeret i sammen med en teske eddike, og det tager ca. 10 minutter at piske en god marengs. Men du må ikke overpiske den!
  4. Marengs skal kunne stå selv, som du kan se på billedet her.
    marengs
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir, og kom din marengs i en sprøjtepose med stjernetyl.
  6. Nu kan du sprøjte små kyskager ud på bagepladen i ønsket størrelse. Du får ca. 40 kyskager af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
  7. Kyskagerne skal nu bages en time ved 100 °C varmluft, hvorefter du slukker ovnen og lader marengskagerne køle af i ovnen. Så synes jeg du får det bedste resultat. Klik her og brug det smarte minutur med indstillet bagetid på kyskagerne.

Næringsindhold

Kalorier: 18kcalKulhydrater: 4gProtein: 0.2gFedt: 0.003gNatrium: 3mgKalium: 3mgSukker: 4gCalcium: 0.2mgJern: 0.004mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Farvede kyskager

Ønsker du at lave kyskager i forskellige farver, kan du blot tilsætte lidt konditorfarve til din marengsmasse.

Der skal ikke så meget farve til, så gå forsigtigt frem. Fremgangsmåde og bagetid er den samme som til de hvide kyskager.

3 tips til piskning af marengs

Du får lige tre gode tips, inden du går i gang med din produktion af kyskager.

  1. Husk at adskille æggehvide og blomme grundigt, når du kommer æggehviderne i skålen. Æggehviderne skal være helt rene og uden blomme!
  2. Når du pisker æggehviderne, skal du starte langsomt. Tilsæt derefter gradvist flormelis, og pisk nu ved højere hastighed indtil marengsen er klar. Pisk aldrig i længere tid end nødvendigt.
  3. Åbn aldrig ovnlågen mens du har marengs og kyskager i ovnen. Det ændrer nemlig temperaturen i ovnen, og det er kyskagerne ikke glade for.

Hvad er marengs?

  • Marengs er en luftig og sød masse lavet af æggehvider og sukker, som piskes til en stiv, skinnende skum.
  • Bruges som base i mange kager og desserter – eller nydes alene som sprøde, små søde bidder.
  • Kan være blød og sej (f.eks. i pavlova) eller helt sprød og knasende, alt efter hvordan den bages.

Typer

  1. Fransk marengs – den klassiske: rå æggehvider pisket med sukker
  2. Schweizisk marengs – opvarmet over vandbad før piskning (stærkere og mere stabil)
  3. Italiensk marengs – varm sukkersirup piskes i æggehvider (bruges bl.a. i smørcreme og citronmarengstærte)

Populære marengs-desserter

  • Pavlova – sprød marengs med sej midte, toppet med flødeskum og frugt
  • Citronmarengstærte – tærte med syrlig citroncreme og brændt marengs
  • Marengskys – små sprøde bidder
  • Baiserlagkage – lagkage med marengsbunde
  • Roulader med marengsbund og flødeskum

Tips og tricks

  • Ingen fedt må komme i æggehviderne – ellers pisker det ikke op
  • Brug glas- eller metal-skål – plast kan indeholde fedtrester
  • Pisk til stive toppe – men ikke for længe, så skummet ikke bliver tørt
  • Bag marengs langsomt ved lav temperatur (ca. 100–120 °C) for at tørre dem sprøde
  • Opbevar tørt – marengs suger fugt og bliver hurtigt bløde

Opbevaring

  • Helt tørre marengs kan holde sig i uger i en tætsluttende dåse
  • De tåler ikke fugt – undgå køleskab
  • Marengs kan ikke fryses i rå form, men bagte kan fryses kortvarigt

Typiske spørgsmål

De første gange man laver marengs, kan man godt blive i tvivl om, hvornår konsistensen er korrekt og marengs-massen er klar.

De spørgsmål, som du måske har fået undervejs i processen eller ved at læse opskriften, vil jeg prøve at besvare her: 

Hvornår er min marengs færdig?

Det tager ca. 10 min. at piske en marengs færdig. Marengsmassen er, som den skal være, når den kan stå af sig selv.
Du må ikke kunne mærke sukkerkorn mellem fingrene, når du rører ved massen. 

Kan man overpiske marengs?

Ja, det kan man godt. Du ødelægger æggehviderne hvis du pisker for længe: Så går de fra, at være blevet stive og danne skumtoppe, til at blive en ujævn masse. Du kan redde det ved at tilføje en ekstra æggehvide.
Et andet tegn på en overpisket marengs er, at der dannes væske i bunden af skålen.

Hvor lang tid tager det at piske æggehvider?

Det tager ca. 10 min. at piske en god marengsmasse sammen.

Hvorfor skal der eddike i marengs? 

Man tilføjer eddike for at gøre sin marengs blank og glat.
Derudover gør syren i eddiken også din masse mere stabil, fordi den får æggehviderne til at koagulere. 

Hvad er marengs bagetid?

Bagetiden for marengs afhænger af, hvilken kage du laver, og hvor “hård” du vil have konsistensen skal være.
Marengsmasse til kyskager, som du finder opskrift på ovenfor, skal have 1 time i ovnen ved 100 grader varmluft. 

Hvilke opskrifter, skal du bruge marengs til?

Marengs kan selvfølgelig også bruges til andet end kyskager. Et eksempel er fuglereder, som efter bagning afkøles og fyldes med flødeskum og bær eller frugt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mie

    januar 06, 2025 at 5:09 pm

    Hej Holger 🙂
    Hvis man gerne vil have sin marengs sådan lidt "tyggegummi" i midten hvad ville bagetiden så være? Hvis vi tager udgangspunkt i din opskrift her 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required