Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Makaroni med bagte tomater og spinat (vegetarret)

Makaroni med bagte tomater og spinat (vegetarret)

makaroni med bagte tomater
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMS

Makaroni med bagte tomater og spinat er en lækker italiensk opskrift, og den er samtidig en nem pastaret uden kød. Derfor er den god som vegetarret.

Her får du en virkelig lækker opskrift på makaroni med bagte tomater, peberfrugt, spinat og en super skøn tomatsauce.

For at holde fedtprocenten nede, har jeg lavet pastaretten med Cremefine 7%, men du kan også anvende en almindelig fløde.

Makaroni med bagte tomater indeholder ikke kød, og derfor er det en god ret til vegetarer, og den er altså godt mættende. Så du kommer ikke til at gå sulten fra bordet.

Hemmeligheden i pastaretten er, at du først bager tomater og peberfrugt i ovnen, og dermed får det optimale ud af smagen.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Her kan du i øvrigt læse mere om kogning af pasta.

Se også disse opskrifter:

Mac and cheese - opskrift på macaroni og ost

Pasta med røget laks og spinat - nem pastaret

Pasta med hvide bønner

Vegetarisk madplan - nemme vegetaropskrifter

Opskrift på makaroni med bagte tomater

Makaroni med bagte tomater og spinat (vegetarret)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Makaroni med bagte tomater og spinat er en lækker italiensk opskrift, og den er samtidig en nem pastaret uden kød. Derfor er den god som vegetarret.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater
  • 1 rød peberfrugt
  • olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • 2 tsk oregano tørret
  • 400 g makaroni spaghetti kan også bruges
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g spinat
  • 2,5 dl Cremefine 7% eller alm. fløde
  • 3 spsk tomatpasta
  • 1 potte basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Cherrytomater halveres og lægges i et ildfast fad. Peberfrugt skæres i tynde strimler, som også kommes i fadet. Hæld en god sjat olie over sammen med et par spiseskefulde balsamico og tørret oregano. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  2. Bag tomater og peberfrugt i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
  3. Kog makaroni i letsaltet vand som anvist på pakken, typisk omkring 10 minutter. Makaronien må gerne have lidt bid.
  4. Rødløg halveres og snittes i tynde skiver, mens hvidløgsfed hakkes groft. Sauter dem ved middel varme i en god sjat olivenolie, men uden de tager farve. Brug gerne en stor pande, hvor du kan have plads til hele retten.
  5. Kom gradvist spinat ved så den netop falder sammen, og tilsæt derefter Cremefine eller fløde sammen med tomatpasta.
  6. De ovnbagte tomater og peberfrugter kommes derefter i panden og det hele vendes rundt.
  7. Tag så den kogte makaroni og kom over i panden, og der må gerne følge lidt pastavand med.
  8. Pluk bladene af basilikumsplanten og kom dem ved, hvorefter det vendes rundt og smages til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Makaroni med bagte tomater serveres straks, og gerne sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød eller grydebrød.

    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • Mulighed for populært nyhedsbrev
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifter
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Kommentarer

      Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. Anita skriver

      juli 07, 2025 at 5:50 pm

      Vi fik retten i går. Den er let, velsmagende og både nem og hurtigat lave. Den vil vi lave igen😋

      Svar
    2. Jakob skriver

      maj 15, 2023 at 9:42 am

      Lækker opskrift! 🙂
      Men jeg synes, at Creme Fine er et trist valg. Creme Fine 7% indeholder: Vand, skummetmælk, rapsolie, palmeolie, modificeret stivelse, kærnemælkspulver, mælkesukker, methylcellulose, xanthangummi, carrageenan, polysorbate 60, sukker, mælkearoma og farvestof (carotener). Efter min mening er det et glimrende eksempel på et industri-convenience produkt, der indeholder en masse ting, man jo egentlig ikke har brug for i sin mad.
      Så jeg vil da foreslå kaffefløde! Det er 9% fedt, og det er lavet af komælk.

      Svar

    Mere inspiration

    • Billede af vegetarbøf.
      Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
    • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
      Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
    • Billede med auberginefad.
      Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
    • Billede af sød kartoffelgryde.
      Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

    madens verden logo opskrifter på god mad

    OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

    Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
    Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

    Bedømmelse

    Your vote:




    Bedøm her

    A rating is required
    A name is required
    An email is required