Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Opskrift på madeira sauce lavet fra bunden

Opskrift på madeira sauce lavet fra bunden

billederesultat for madeira sauce
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 18. oktober 2018

Her får du den bedste opskrift på en madeira sauce, der laves helt fra bunden. Det er en nem sovs med rigelige mængder af hedvinen madeira.

Madeira sauce er en helt klassisk sovs, der laves på en bund af madeira. Som navnet jo svagt antyder.

Sovsen er meget nem at lave, og den jævnes ganske let til sidst med indpisket koldt smør, og det er altså en klassesovs til mange retter med kød.

Fyldet i form af skalotteløg, hvidløg og gulerod skal blot blive i sovsen ved servering, for det tilfører endnu mere smag. Så lad være med at sigte din madeira sauce.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til madeira sauce

1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 lille gulerod
Et par kviste frisk timian
5 sorte peberkorn
3 deciliter madeira
2 deciliter rødvin
4 deciliter oksebouillon eller oksefond
30 gram smør

Fremgangsmåde

  1. Skalotteløg og hvidløg pilles og hakkes fint. Guleroden snittes i helt små tern.
  2. Varm en lille og tykbundet gryde op og kom en god sjat olivenolie i. Sauter løg, hvidløg og gulerod i et par minutter ved middel varme uden det tager farve.
  3. Riv bladene af timiankvistene og kom dem ved sammen med peberkorn.
  4. Hæld så madeira ved og lad det koge ind til det halve.
  5. Tilsæt så rødvin og lad det igen halvere.
  6. Så kommes oksebouillon eller oksefond ved, og endnu en gang reduceres til cirka halv mængde. Nyd den dejlige duft i køkkenet.
  7. Når din madeira sauce er halveret tages gryden af komfuret, og koldt smør i tern piskes i. Smag til med salt og peber. En smule gastrik gør også underværker.

Se også mine opskrifter på:

Sauce bordelaise

Portvinssauce

Klassisk brun sovs

Servering

Den færdige madeira sauce serveres straks til alt fra kalvetournedos til culottesteg eller en langtidsstegt oksefilet.

Hvad er Madeira?

Hvis du undrer dig over madeira er for noget, så er svaret lige her.

Madeira er en hedvin, der bliver fremstillet på øen Madeira, der igen er en del af Portugal.

Madeiraen produceres i forskellige typer og kvaliteter, og der findes udgaver til både en aperitif eller som dessertvin. Vinen er fremragende i en sovs, men her skal du gå efter en nogenlunde tør udgave.

Noget af det der kendetegner en madeira er, at den faktisk kan holde sig i lang tid efter at flasken er åbnet.

Det skyldes blandt andet, at man opvarmer vinen til op til 60 grader

Madeira er også et yndet turistmål, og her kan du jo så passende selv stifte bekendtskab med vinproduktionen på tætteste hold.

Se opskriften i billeder

billederesultat for kogning af madeira sauce
Bunden i en madeira sauce laves med finthakket løg, hvidløg og gulerod, der sauteres i en gryde med lidt olivenolie. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.