Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Macaroni and cheese opskrift med Grana Padano

Macaroni and cheese opskrift med Grana Padano

Macaroni and cheese
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook9PinterestSMSEmailMessenger
9
DELINGER

Macaroni and cheese er en fuldfed klassiker, som vi har opgraderet lidt med champignons og kvalitetsost. Her er opskriften på Mac & Cheese.

Macaroni and cheese - eller Mac & Cheese - er en amerikansk klassiker. Denne osteret er vaskeægte comfort food, som de ville kalde det i USA.

Den er varm, den er mild, den er cremet og virkelig lækker på en kold dag eller aften.

Ofte laves pastaretten helt enkelt med kogte makaroni blandet med en bechamelsauce.

Jeg har dog tilsat champignoner, løg og hvidløg for at give retten mere bid. Og så bruger jeg Grana Padano for den gode ostesmag.

Serveringstips til pastaretten

Da det er en relativt mildt smagende ret, er det en god ide at servere den til kød eller fisk, som giver modspil til osten.

Ofte vælger jeg laks, enten varmrøget eller bagt i ovnen. Laksen er en fisk med meget smag, farven giver samtidig kulør til anretningen.

Men naturligvis kan man sagtens spise Mac & Cheese uden tilbehør. Det mætter nemlig overordentligt.

Opskrift på macaroni and cheese

Macaroni and cheese med Grana Padano

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Macaroni and cheese er en fuldfed klassiker, som vi har opgraderet lidt med champignons og kvalitetsost. Her er opskriften på Mac & Cheese.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g makaroni (kogt)
  • 1 portobellosvamp (tern)
  • 50 g champignon (tern)
  • 1 skalotteløg (finthakket)
  • 1 tsk stødt chili
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • ½ tsk muskatnød (stødt)
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 300 g Grana Padano (revet)
  • 100 g mozzarella (revet)
  • 0,5 dl rasp

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Sæt pastaen over kog. Kog til de er lidt hårdere end al dente, de må endelig ikke blive for bløde. Behold lidt af kogevandet og sæt pastaen til side.
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  3. Skær svampene i tern, hak skalotteløget fint, pres hvidløg.
  4. Steg løg i et minut, tilsæt hvidløg, chili og muskatnød, steg videre et minut. Tilsæt derefter svampetern og steg i fem minutter. Sæt til side.
  5. Lav en bechamelsauce: Smelt smør, hæld mel i og pisk godt sammen. Hæld langsomt mælken i, mens du pisker. Bliver det for tykt, tilsætter du lidt af pastavandet.
  6. Tilsæt to tredjedele af den revede Grana Padano samt al mozzarellaen. Rør godt rundt. saucen vil nu være temmelig tyk og lettere klistret. Hæld svampe- og løg ned i saucen, rør rundt.
  7. Bland pastaen med saucen, tilsæt lidt pastavand, hvis det klistrer for meget til skeen.
  8. Hæld blandingen op i et ovnfast fad og drys først med den sidste del af Grana Padanoen. Drys derefter rasp ud over.
  9. Bages i 20 minutter på 200 grader.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan eventuelt servere retten med en stor skål salat, så du får et vitamintilskud til en ret, som bestemt ikke er noget for de meget kalorieforskrækkede.

Her er opskrifter på gode salater, som spiller godt til macaroni and cheese.

Tomatsalat med rødløg

Salat med avocadocreme

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave og bliv PLUS-medlem nu

madens verden logo opskrifter på god mad

Vi ønsker dig en rigtig glædelig jul. Men har du overvejet, at give dig selv en gave og blive PLUS-medlem af Madens Verden? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required