Macaroni and cheese er en fuldfed klassiker, som vi har opgraderet lidt med champignons og kvalitetsost. Her er opskriften på Mac & Cheese.
Macaroni and cheese - eller Mac & Cheese - er en amerikansk klassiker. Denne osteret er vaskeægte comfort food, som de ville kalde det i USA.
Den er varm, den er mild, den er cremet og virkelig lækker på en kold dag eller aften.
Ofte laves pastaretten helt enkelt med kogte makaroni blandet med en bechamelsauce.
Jeg har dog tilsat champignoner, løg og hvidløg for at give retten mere bid. Og så bruger jeg Grana Padano for den gode ostesmag.
Serveringstips til pastaretten
Da det er en relativt mildt smagende ret, er det en god ide at servere den til kød eller fisk, som giver modspil til osten.
Ofte vælger jeg laks, enten varmrøget eller bagt i ovnen. Laksen er en fisk med meget smag, farven giver samtidig kulør til anretningen.
Men naturligvis kan man sagtens spise Mac & Cheese uden tilbehør. Det mætter nemlig overordentligt.
Opskrift på macaroni and cheese
Macaroni and cheese med Grana Padano
Ingredienser
- 400 gram makaroni - kogt
- 1 portobellosvamp - tern
- 50 gram champignon - tern
- 1 skalotteløg - finthakket
- 1 tsk stødt chili
- 2 fed hvidløg - presset
- ½ tsk muskatnød - stødt
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 300 gram Grana Padano - revet
- 100 gram mozzarella - revet
- 0,5 dl rasp
Sådan gør du
- Sæt pastaen over kog. Kog til de er lidt hårdere end al dente, de må endelig ikke blive for bløde. Behold lidt af kogevandet og sæt pastaen til side.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær svampene i tern, hak skalotteløget fint, pres hvidløg.
- Steg løg i et minut, tilsæt hvidløg, chili og muskatnød, steg videre et minut. Tilsæt derefter svampetern og steg i fem minutter. Sæt til side.
- Lav en bechamelsauce: Smelt smør, hæld mel i og pisk godt sammen. Hæld langsomt mælken i, mens du pisker. Bliver det for tykt, tilsætter du lidt af pastavandet.
- Tilsæt to tredjedele af den revede Grana Padano samt al mozzarellaen. Rør godt rundt. saucen vil nu være temmelig tyk og lettere klistret. Hæld svampe- og løg ned i saucen, rør rundt.
- Bland pastaen med saucen, tilsæt lidt pastavand, hvis det klistrer for meget til skeen.
- Hæld blandingen op i et ovnfast fad og drys først med den sidste del af Grana Padanoen. Drys derefter rasp ud over.
- Bages i 20 minutter på 200 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan eventuelt servere retten med en stor skål salat, så du får et vitamintilskud til en ret, som bestemt ikke er noget for de meget kalorieforskrækkede.
Her er opskrifter på gode salater, som spiller godt til macaroni and cheese.
Del dine ideer og tanker med os andre her: