Hovedsalat med avocadocreme, blåbær og pinjekerner er en delikat salat, som både er sprød og mættende. Server til frokost eller som tilbehør.
Hovedsalat med avocadocreme er den salat, vi kan servere til alle måltider. Den er frisk og god i smagen. Og så ser den flot ud.
Her er opskriften på en klassiker, hvor du kan vælge at bruge den mængde avocado - en halv - som foreskrevet i opskriften.
Men du kan også bruge en hel avocado i cremen, hvis du vil have ekstra smag fra den grønne frugt. Skal du ikke bruge den anden halvdel, er det også synd at lade den gå til spilde.
Opskrift på hovedsalat med avocadocreme
Ingredienser
Avocadocreme
- ½ avocado
- 50 gram flødeost
- 1 fed hvidløg
- flagesalt
Salat
- 1 hovedsalat - skyllet og groft hakket
- 1 håndfuld blåbær
- 5 asparges - i mindre stykker
- 1 pose pinjekerner - ristet gyldne
- 10 cherrytomater - halveret
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne til avocadocremen til en ensartet konsistens.
- Skær asparges i mindre stykker. Skyl hovedsalat og hak den groft. Kom begge dele i en salatskål. Vend det godt sammen med avocadocremen.
- Rist pinjekernerne på medium varme i ca. fem minutter.
- Skær cherrytomater i halve, kom dem samt blåbær og pinjekerner over salaten og server hovedsalat med avocadocreme med det samme.
Tip
Hvis du ikke har pinjekerner, kan du sagtens erstatte dem med hakkede hasselnødder eller mandler.
Du kan også vælge at drysse ristede græskarkerner henover salaten. Uanset hvad, smager hovedsalat med avocadocreme virkelig godt.
Se andre opskrifter på friske salater:
Klassisk Cæsarsalat aka caesar salad
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.

Comments
No Comments