Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Hjemmelavet leverpostej - nem og gammeldags opskrift

Hjemmelavet leverpostej - nem og gammeldags opskrift

hjemmelavet leverpostej
4.7 fra 71 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
156
SHARES
FacebookMessenger156PinterestEmailSMS
Opdateret: 4. december 2021 - Udgivet: 30. oktober 2019

Her er en nem opskrift på hjemmelavet leverpostej, der laves med svinelever, spæk, løg og bouillon. Den klassiske postej med lever, som mormor lavede den.

Leverpostej er en af de mest populære slags pålæg i Danmark, og her kan du se hvordan du nemt laver den selv.

Lever og spæk køres igennem en kødhakker sammen med løg, men du kan også bede din slagter om at hakke svinelever og spæk, hvorefter du derhjemme blot blander det med finthakket løg. Meget nemt.

Dele af bouillonen kan erstattes med mælk eller fløde, og der kan også tilsættes bacon til den klassiske baconpostej.

Gør i øvrigt leverpostejen endnu mere festlig ved at lægge en skive bacon ovenpå leverpostejen inden den bages i ovnen.

Du behøver ikke bage alle leverpostejerne med det samme. Fordel farsen i formene, og frys dem ned. Derefter er det blot at bage dem når du får lyst til en lun leverpostej.

Se også mine opskrifter på:

  • Stegt kalvelever som alle kan lide den
  • Og læs her om leverpostej er sund eller usund
  • Verdens bedste juleleverpostej

Opskrift på leverpostej

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hjemmelavet leverpostej

4.67 fra 71 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 2 stk.
Ret: Pålæg
Køkken: Dansk
Kalorier: 2363
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g svinelever
  • 400 g spæk
  • 1 stort løg
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk friskkværnet peber - stødt, sort
  • 20 g salt
  • 4 dl bouillon
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Svinelever, spæk og løg køres gennem kødhakker. Eller køb en færdighakket levermasse hos din slager eller i dit supermarked.
  2. Farsen til din leverpostej røres nu sammen med hvedemel, allehånde, peber og salt.
  3. Rør derefter gradvist bouillon i leverpostejfarsen, og farsen skal altså være rimelig tynd i konsistensen. Men det plejer at passe med omkring fire deciliter bouillon, måske en smule mere.
  4. Fordel farsen i små leverpostejsforme.
  5. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  6. Stil formene med leverpostej i vandbad. Det vil sige et stort fad med høj kant, hvor vandet går cirka tre centimeter op langs kanten på formene.
  7. Bag leverpostejerne i cirka 50 minutter eller indtil kernetemperaturen er på 95 grader. Bagetiden afhænger af hvor store postejerne er og hvor meget din ovn varmer. Men når skorpen er godt mørkebrun kan du regne med at leverpostejen er færdigbagt.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 2363kcalKulhydrater: 53gProtein: 60gFedt: 210gMættet fedt: 81gFlerumættet fedt: 25gEnkelumættet fedt: 92gKolesterol: 943mgNatrium: 4438mgKalium: 870mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 54137IUVitamin C: 69mgCalcium: 61mgJern: 61mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte og hjemmelavede leverpostej serveres med sprøde stykker bacon og stegte champignon.

🐷 Hvad er leverpostej?

  • Leverpostej er en smørbar kødpålægstype, lavet primært af svinelever, spæk og løg, som krydres og blendes til en fin masse.
  • Den bages i form og kan spises kold eller lun, ofte på rugbrød.
  • Konsistensen er blød og cremet, og smagen er mild med let krydret leversmag.

🧾 Typiske ingredienser

  • Svinelever (og/eller kalvelever)
  • Spæk eller fedt
  • Løg
  • Hvedemel og mælk/fløde (til at binde og give konsistens)
  • Æg
  • Krydderier: salt, peber, allehånde, muskatnød

🍽️ Leverpostejens plads i det danske køkken

  • Meget udbredt på frokostbordet og i madpakker.
  • Serveres ofte med:
    • Rødbeder
    • Sprødstegt bacon og champignon (klassikeren: "lun leverpostej")
    • Syltede agurker eller ristede løg

📜 Historie og kultur

  • Kom til Danmark i 1800-tallet, inspireret af fransk paté og tysk leverwurst.
  • Blev populær i Danmark fra midten af 1900-tallet, da det blev muligt at købe færdiglavet leverpostej i bakker.
  • Den første danske masseproducerede leverpostej blev lavet af Langelænder Pølsefabrik i 1900.
  • Leverpostej er i dag et kulturelt ikon - næsten alle danskere har spist det som børn!

🧪 Næringsindhold (ca. pr. 100 g)

(Varierer lidt afhængigt af opskrift og fedtindhold)

  • Kalorier: ca. 250-300 kcal
  • Protein: ca. 10-13 g
  • Fedt: ca. 20-25 g
  • Jern: Højt indhold - god jernkilde
  • A-vitamin: Meget højt pga. leveren (kan overstiges, hvis man spiser meget)

🔔 OBS: Gravide og børn bør ikke spise store mængder pga. højt A-vitaminindhold.


🌱 Varianter og alternativer

  • Grov leverpostej - med grovere struktur og kraftigere smag
  • Vegetarisk leverpostej - fx med svampe, linser og nødder
  • Kyllingeleverpostej - mildere og ofte med lavere fedtindhold
  • Laktosefri og glutenfri versioner findes også i mange butikker

🥇 Fun facts

  • Danskerne spiser omkring 14.000 ton leverpostej om året!
  • "Leverpostej" bruges også som slang - fx "et leverpostejsliv" = lidt forudsigeligt og hverdagsagtigt.
  • Der findes endda leverpostej-is som gimmick i gourmetkredse.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helle Berglund skriver

    december 30, 2024 at 7:52 pm

    Hold da fast den var god!! Jeg er halvt norsk, og har ledt længe efter en god OG nem opskrift, og den fandt jeg hos dig. SÅ GLAD, og det er alle mine venner og naboer også.
    Tak tak tak.
    Godt nyttår.
    Mvh Helle Berglund (Thorlak).

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required