Her er en nem opskrift på hjemmelavet leverpostej, der laves med svinelever, spæk, løg og bouillon. Den klassiske postej med lever, som mormor lavede den.
Leverpostej er en af de mest populære slags pålæg i Danmark, og her kan du se hvordan du nemt laver den selv.
Lever og spæk køres igennem en kødhakker sammen med løg, men du kan også bede din slagter om at hakke svinelever og spæk, hvorefter du derhjemme blot blander det med finthakket løg. Meget nemt.
Dele af bouillonen kan erstattes med mælk eller fløde, og der kan også tilsættes bacon til den klassiske baconpostej.
Gør i øvrigt leverpostejen endnu mere festlig ved at lægge en skive bacon ovenpå leverpostejen inden den bages i ovnen.
Du behøver ikke bage alle leverpostejerne med det samme. Fordel farsen i formene, og frys dem ned. Derefter er det blot at bage dem når du får lyst til en lun leverpostej.
Se også mine opskrifter på:
- Stegt kalvelever som alle kan lide den
- Og læs her om leverpostej er sund eller usund
- Verdens bedste juleleverpostej
Opskrift på leverpostej
Hjemmelavet leverpostej
Ingredienser
- 500 g svinelever
- 400 g spæk
- 1 stort løg
- 100 g hvedemel
- 1 tsk allehånde
- 1 tsk friskkværnet peber - stødt, sort
- 20 g salt
- 4 dl bouillon
Fremgangsmåde
- Svinelever, spæk og løg køres gennem kødhakker. Eller køb en færdighakket levermasse hos din slager eller i dit supermarked.
- Farsen til din leverpostej røres nu sammen med hvedemel, allehånde, peber og salt.
- Rør derefter gradvist bouillon i leverpostejfarsen, og farsen skal altså være rimelig tynd i konsistensen. Men det plejer at passe med omkring fire deciliter bouillon, måske en smule mere.
- Fordel farsen i små leverpostejsforme.
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Stil formene med leverpostej i vandbad. Det vil sige et stort fad med høj kant, hvor vandet går cirka tre centimeter op langs kanten på formene.
- Bag leverpostejerne i cirka 50 minutter eller indtil kernetemperaturen er på 95 grader. Bagetiden afhænger af hvor store postejerne er og hvor meget din ovn varmer. Men når skorpen er godt mørkebrun kan du regne med at leverpostejen er færdigbagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte og hjemmelavede leverpostej serveres med sprøde stykker bacon og stegte champignon.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle Berglund
Hold da fast den var god!! Jeg er halvt norsk, og har ledt længe efter en god OG nem opskrift, og den fandt jeg hos dig. SÅ GLAD, og det er alle mine venner og naboer også.
Tak tak tak.
Godt nyttår.
Mvh Helle Berglund (Thorlak).
Anne
Hvilken bouillon bruges til Leverpostejen?
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Gerne en svinebouillon, men brug hvad du har.
Alt det bedste
Holger
M
Slide god
lene pedersen
kan man bruge en minihakker når man ikke har en gammeldaws kødhakker?
Flemming Nielsen
50 min. Er I underkanten. Mvh. Fl.
Holger Rørby Madsen
Hej Flemming
Du har ret - det kan sagtens være leverpostejen skal have lidt længere tid. Afhænger af hvor meget ens ovn varmer, så det kan nemt hænde, at leverposten skal have mindst 10 minutter mere.
Tak for det.
Alt det bedste
Holger
Mona
Tak for en god og let tilgængelig opskrift! Min datter er allergisk overfor hvedemel og mælkeprodukter, så jeg erstattede hvedemel med sorghum, og det blev en stor succes! 🙂
Holger Rørby Madsen
Hej Mona
Mange tak for din tilbagemelding - det er super godt at høre!
Ja, det er en helt klassisk leverpostej, der er nem at lave og smager godt. Uden så mange dikkedarer 🙂
Alt det bedste
Holger