• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegt kalvelever med bløde løg og spinat

Stegt kalvelever med bløde løg og spinat

stegt kalvelever med bløde løg
4.9 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. maj 2024 - Udgivet: 19. januar 2018

Her kan du se min opskrift på stegt kalvelever med bløde løg og en god sovs. Kalvelever er sundt og nemt at tilberede på kort tid, og tilbehør kan være frisk spinat.

Stegt kalvelever er en af de retter, som nok deler vandene en del. Mange elsker lever, mens nok lige så mange bestemt ikke begejstret for den.

For nogle i den sidste kategori er det måske fordi de har fået en ikke så veltilberedt lever, og det er netop stegningen, der gør den store forskel når vi taler stegt kalvelever.

Skiverne skal ikke skæres for tynde, for så bliver de hurtigt tørre og kedelige i smag og konsistens.

Samtidig må man heller ikke stege kalvelever for længe, da det selvfølgelig også vil være til en ret tør lever.

Og endelig skal du stege leverstykkerne ved en ret høj varme, så de virkelig får noget stegeskorpe.

Opskriften er til fire personer. Se også mine opskrifter på kalvekrebinetter og kalveschnitzler.

Opskrift på stegt kalvelever

stegt kalvelever med bløde løg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt kalvelever med bløde løg

4.91 fra 11 stemmer
Her kan du se min opskrift på stegt kalvelever med bløde løg og en god sovs. Kalvelever er sundt og nemt at tilberede på kort tid, og tilbehør kan være frisk spinat.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kalvelever - afpudset
  • 1 dl hvedemel
  • 2 store løg
  • rapsolie - og smør til stegning
  • 3 dl hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk timian - tørret
  • Lidt majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g spinat - frisk
  • 600 g kartofler - små, kogte

Fremgangsmåde
 

  1. Løg pilles og deles i halve, som derefter snittes i tynde ringe.
  2. Steg løgene bløde og lækre på panden i lidt smør og læg dem til side.
  3. Kalvelever skæres ud i skiver, og de må gene være to centimeter tykke. Så får du det bedste resultat.
  4. Kom hvedemel i en dyb tallerken, og vend leverstykkerne i melet.
  5. Varm en pande godt op og kom en lille sjat olie på.
  6. Læg derefter kalvelever på panden og lad dem lige brune lidt. Tilsæt så en spiseskefuld smør midt i panden. Nu skal kalveleverstykkerne steges cirka 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Men hold en god varme. Krydr med salt og peber.
  7. Når der begynder at pible lidt kødsaft op fra leverstykkerne, er de ved at være klar. Stegt kalvelever skal være rosa og ikke gennemsteges helt.
  8. Tag de færdigstegte stykker kalvelever af panden og kom hønsebouillon i. Kog det op sammen med lidt fløde og timian. Lad det creme lidt ind og jævn eventuelt med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
  9. Smag sovsen til med salt og peber. Du kan også give den lidt engelsk sauce.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Anret stegt kalvelever med lidt sovs, bløde løg på toppen, og server med friske spinatblade og kogte kartofler.

I denne opskrift har jeg vendt kalveleveren i hvedemel inden stegning, men du kan sagtens blot stege de rå stykker lever uden mel. Det er en smagssag.

Se flere inspirerende opskrifter:

Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter

Kalvemørbrad bøffer med blomkålsmos og kalvesky

Helstegt kalvemørbrad med stegetid og kernetemperatur

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Frank Blyme

    marts 18, 2024 at 3:25 pm

    5
    Stjerner

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required