Her kan du se min opskrift på stegt kalvelever med bløde løg og en god sovs. Kalvelever er sundt og nemt at tilberede på kort tid, og tilbehør kan være frisk spinat.
Stegt kalvelever er en af de retter, som nok deler vandene en del. Mange elsker lever, mens nok lige så mange bestemt ikke begejstret for den.
For nogle i den sidste kategori er det måske fordi de har fået en ikke så veltilberedt lever, og det er netop stegningen, der gør den store forskel når vi taler stegt kalvelever.
Skiverne skal ikke skæres for tynde, for så bliver de hurtigt tørre og kedelige i smag og konsistens.
Samtidig må man heller ikke stege kalvelever for længe, da det selvfølgelig også vil være til en ret tør lever.
Og endelig skal du stege leverstykkerne ved en ret høj varme, så de virkelig får noget stegeskorpe.
Opskriften er til fire personer. Se også mine opskrifter på kalvekrebinetter og kalveschnitzler.
Opskrift på stegt kalvelever
Stegt kalvelever med bløde løg
Ingredienser
- 500 gram kalvelever - afpudset
- 1 deciliter hvedemel
- 2 store zittauerløg
- rapsolie - og smør til stegning
- 3 deciliter hønsebouillon
- 1 deciliter fløde
- 1 teskefuld timian - tørret
- Lidt majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
- 100 gram spinat - frisk
- 600 gram kartofler - små, kogte
Sådan gør du
- Løg pilles og deles i halve, som derefter snittes i tynde ringe.
- Steg løgene bløde og lækre på panden i lidt smør og læg dem til side.
- Kalvelever skæres ud i skiver, og de må gene være to centimeter tykke. Så får du det bedste resultat.
- Kom hvedemel i en dyb tallerken, og vend leverstykkerne i melet.
- Varm en pande godt op og kom en lille sjat olie på.
- Læg derefter kalvelever på panden og lad dem lige brune lidt. Tilsæt så en spiseskefuld smør midt i panden. Nu skal kalveleverstykkerne steges cirka 2-3 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Men hold en god varme. Krydr med salt og peber.
- Når der begynder at pible lidt kødsaft op fra leverstykkerne, er de ved at være klar. Stegt kalvelever skal være rosa og ikke gennemsteges helt.
- Tag de færdigstegte stykker kalvelever af panden og kom hønsebouillon i. Kog det op sammen med lidt fløde og timian. Lad det creme lidt ind og jævn eventuelt med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Smag sovsen til med salt og peber. Du kan også give den lidt engelsk sauce.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Anret stegt kalvelever med lidt sovs, bløde løg på toppen, og server med friske spinatblade og kogte kartofler.
I denne opskrift har jeg vendt kalveleveren i hvedemel inden stegning, men du kan sagtens blot stege de rå stykker lever uden mel. Det er en smagssag.
Se flere inspirerende opskrifter:
Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter
Frank Blyme
5
Stjerner