Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Lemon curd

Lemon curd

lemon curd
5 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS

Lemon curd er frisk og syrlig med en cremet konsistens. Du kan smøre det på morgenbrødet eller bruge det som creme til is eller i desserter.

Lemon curd er en dejlig creme, som er overset herhjemme. I modsætning til nøddecreme som for eksempel Nutella er smagen frisk og syrlig.

Konsistensen er cremet, men ikke lige så tyk som kagecreme. Så lemon curd er altså både mere frisk og mindre tyk end så mange andre cremer, vi bruger.

Englænderne kan lide den på deres scones og boller, men cremen er også perfekt som tilbehør til desserter og kager. Eller smurt ud over lagene i en lagkage.

Der skal kun fire ingredienser i en curd: Citron, smør, sukker og æggeblommer. Intet andet. Det tager heller ikke mere end 10 minutter at røre sammen i en gryde.

Alt i alt et super produkt at have stående i køleskabet eller i fryseren.

Du får ca. tre deciliter ud af denne opskrift.

Vild med citron? Så prøv disse:

  • Citronkage
  • Syltede citroner (saltcitroner)
  • Citronfromage

Opskrift på lemon curd

Lemon curd

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Lemon curd er frisk og syrlig med en cremet konsistens. Du kan smøre det på morgenbrødet eller bruge det som creme til is eller i desserter.
Antal: 3 deciliter
Ret: Dessert
Køkken: Engelsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 æggeblommer
  • 1.25 dl sukker
  • 0.75 dl citronsaft
  • 1 teskfuld citronskal fintrevet
  • 4 spsk smør

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en æggesnaps i en lille gryde.
  2. Riv citronskal og pres en citron. Pisk det i æggemassen.
  3. Sæt gryden over mediumhøj varme. Når der begynder at komme varme i gryden, kommer du smørret ned i og pisker.
  4. Bliv ved med at piske, til smørret er smeltet, og din lemon curd er tyk nok til at dække bagsiden af en teske.
  5. Tag curden af varmen og hæld den i et patentglas eller syltetøjsglas. Kan opbevares i køleskabet i to uger.

Næringsindhold

Kalorier377kcalKulhydrater44gProtein4gFedt22gMættet fedt12gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt1gKolesterol299mgNatrium132mgKalium58mgKostfibre0.1gSukker42gVitamin A814IUVitamin C11mgCalcium38mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Prøv at smøre citroncremen på pandekager

Lemon curd er supergodt til pandekager. Her kan du kombinere den syrligt-søde creme med kokosmel, som du drysser ud over.

Rul pandekagen sammen og nyd smagene.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane Vestrup skriver

    juli 24, 2023 at 1:57 pm

    Jeg lavede denne citroncreme, men puha den smagte forfærdelig. Der skulle saft i fra 2 citroner, men hvor meget er det lige? Alle citroner er hverken lige store eller giver lige meget saft. Jeg fik en deciliter ud af mine, og det var ALT for meget. Hvis ikke, så ved jeg ikke hvorfor det smagte grimt.
    Vh Jane Vestrup

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required