Lemon curd er frisk og syrlig med en cremet konsistens. Du kan smøre det på morgenbrødet eller bruge det som creme til is eller i desserter.
Lemon curd er en dejlig creme, som er overset herhjemme. I modsætning til nøddecreme som for eksempel Nutella er smagen frisk og syrlig.
Konsistensen er cremet, men ikke lige så tyk som kagecreme. Så lemon curd er altså både mere frisk og mindre tyk end så mange andre cremer, vi bruger.
Englænderne kan lide den på deres scones og boller, men cremen er også perfekt som tilbehør til desserter og kager. Eller smurt ud over lagene i en lagkage.
Der skal kun fire ingredienser i en curd: Citron, smør, sukker og æggeblommer. Intet andet. Det tager heller ikke mere end 10 minutter at røre sammen i en gryde.
Alt i alt et super produkt at have stående i køleskabet eller i fryseren.
Du får ca. tre deciliter ud af denne opskrift.
Vild med citron? Så prøv disse:
Opskrift på lemon curd
Lemon curd
Ingredienser
- 4 æggeblommer
- 1.25 dl sukker
- 0.75 dl citronsaft
- 1 teskfuld citronskal - fintrevet
- 4 spsk smør
Fremgangsmåde
- Pisk æggeblommer og sukker sammen til en æggesnaps i en lille gryde.
- Riv citronskal og pres en citron. Pisk det i æggemassen.
- Sæt gryden over mediumhøj varme. Når der begynder at komme varme i gryden, kommer du smørret ned i og pisker.
- Bliv ved med at piske, til smørret er smeltet, og din lemon curd er tyk nok til at dække bagsiden af en teske.
- Tag curden af varmen og hæld den i et patentglas eller syltetøjsglas. Kan opbevares i køleskabet i to uger.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Prøv at smøre citroncremen på pandekager
Lemon curd er supergodt til pandekager. Her kan du kombinere den syrligt-søde creme med kokosmel, som du drysser ud over.
Rul pandekagen sammen og nyd smagene.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jane Vestrup
Jeg lavede denne citroncreme, men puha den smagte forfærdelig. Der skulle saft i fra 2 citroner, men hvor meget er det lige? Alle citroner er hverken lige store eller giver lige meget saft. Jeg fik en deciliter ud af mine, og det var ALT for meget. Hvis ikke, så ved jeg ikke hvorfor det smagte grimt.
Vh Jane Vestrup