• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Tilbehør › Lemon curd

Lemon curd

lemon curd
5 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2024 - Udgivet: 5. november 2020

Lemon curd er frisk og syrlig med en cremet konsistens. Du kan smøre det på morgenbrødet eller bruge det som creme til is eller i desserter.

Lemon curd er en dejlig creme, som er overset herhjemme. I modsætning til nøddecreme som for eksempel Nutella er smagen frisk og syrlig.

Konsistensen er cremet, men ikke lige så tyk som kagecreme. Så lemon curd er altså både mere frisk og mindre tyk end så mange andre cremer, vi bruger.

Englænderne kan lide den på deres scones og boller, men cremen er også perfekt som tilbehør til desserter og kager. Eller smurt ud over lagene i en lagkage.

Der skal kun fire ingredienser i en curd: Citron, smør, sukker og æggeblommer. Intet andet. Det tager heller ikke mere end 10 minutter at røre sammen i en gryde.

Alt i alt et super produkt at have stående i køleskabet eller i fryseren.

Du får ca. tre deciliter ud af denne opskrift.

Vild med citron? Så prøv disse:

  • Citronkage
  • Syltede citroner (saltcitroner)
  • Citronfromage

Opskrift på lemon curd

lemon curd
Karen SenecaKaren Seneca

Lemon curd

5 fra 14 stemmer
Lemon curd er frisk og syrlig med en cremet konsistens. Du kan smøre det på morgenbrødet eller bruge det som creme til is eller i desserter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 3 deciliter
Ret: Dessert
Køkken: Engelsk
Kalorier: 377
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 æggeblommer
  • 1.25 dl sukker
  • 0.75 dl citronsaft
  • 1 teskfuld citronskal - fintrevet
  • 4 spsk smør

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en æggesnaps i en lille gryde.
  2. Riv citronskal og pres en citron. Pisk det i æggemassen.
  3. Sæt gryden over mediumhøj varme. Når der begynder at komme varme i gryden, kommer du smørret ned i og pisker.
  4. Bliv ved med at piske, til smørret er smeltet, og din lemon curd er tyk nok til at dække bagsiden af en teske.
  5. Tag curden af varmen og hæld den i et patentglas eller syltetøjsglas. Kan opbevares i køleskabet i to uger.

Næringsindhold

Kalorier: 377kcalKulhydrater: 44gProtein: 4gFedt: 22gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 1gKolesterol: 299mgNatrium: 132mgKalium: 58mgKostfibre: 0.1gSukker: 42gVitamin A: 814IUVitamin C: 11mgCalcium: 38mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Prøv at smøre citroncremen på pandekager

Lemon curd er supergodt til pandekager. Her kan du kombinere den syrligt-søde creme med kokosmel, som du drysser ud over.

Rul pandekagen sammen og nyd smagene.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane Vestrup

    juli 24, 2023 at 1:57 pm

    Jeg lavede denne citroncreme, men puha den smagte forfærdelig. Der skulle saft i fra 2 citroner, men hvor meget er det lige? Alle citroner er hverken lige store eller giver lige meget saft. Jeg fik en deciliter ud af mine, og det var ALT for meget. Hvis ikke, så ved jeg ikke hvorfor det smagte grimt.
    Vh Jane Vestrup

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)
  • Billede af squashfritter.
    Squashfritter - sprøde og lækre fritter af squash
  • Billede af små hasselback kartofler med rasp.
    Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp
  • Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
    Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required