Langtidsstegte herregÄrdskoteletter i fad er Danmarks bedste opskrift. Koteletterne skal have et par timer i ovnen med grÞntsager og en god sovs.
Langtidsstegte herregÄrdskoteletter er en nem ret, selvom den tager et par timer at lave.
Det meste af tiden passer retten dog selv i ovnen, hvor du blot lige et par gange skal forbi for at skrue op for varmen, vende kÞdet og tilsÊtte lidt flÞde. En populÊre opskrift pÄ mad i fad.
HerregÄrdskoteletterne bliver super mÞre, men jo mere fedtmarmorerede de er, jo mere mÞrt bliver kÞdet. SÄ undgÄ gerne de mest magre koteletter.
Hvis du er i tvivl om hvad herregÄrdskoteletter er, sÄ er det de ret tykke koteletter med ben, som du kan kÞbe hos de fleste supermarkeder og slagtere.
Opskrift pÄ langtidsstegte herregÄrdskoteletter
Langtidsstegte herregÄrdskoteletter i fad
Ingredienser
- 4 stk herregÄrdskoteletter - store
- 1 rĂždlĂžg
- 4 fed hvidlĂžg
- 1 peberfrugt
- 3 gulerĂždder
- 3 stk bladselleri
- 1 dÄse hakkede tomater
- 1 dÄse vand
- 1 bouillonterning
- 1 hÄndfuld rosmarin - hakket
- 2 dl flĂžde
- salt og friskkvĂŠrnet peber
SĂ„dan gĂžr du
- Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
- Find et ildfast fad frem - gerne cirka 30 gange 20 centimeter.
- Hak rĂždlĂžg groft og kom det i fadet. Pil hvidlĂžgsfed og mas dem med siden af kniven og kom den i.
- Peberfrugten skĂŠres i grove tern, mens gulerĂždder og bladselleri ligeledes smittes i grove tern. Kommes ved.
- HÊld en dÄse hakkede tomater i fadet, fyld dÄsen med vand og tilsÊt ogsÄ det sammen med en bouillonterning, som smuldres i. Gerne en hÞnsebouillon, men brug hvad du har.
- En god dusk rosmarin hakkes groft og kommes i. Krydr med lidt salt og friskkvĂŠrnet peber.
- Varm en pande op ved hÞj varme og kom en sjat olie pÄ. Brun koteletterne grundigt pÄ begge sider, og krydr dem med salt og peber.
- LÊg herregÄrdskoteletterne Þverst i fadet, og stil det i ovnen, hvor det i fÞrste omgang skal have en time.
- Efter en time skrues temperaturen op pÄ 200 grader varmluft, hvor de langtidsstegte herregÄrdskoteletter skal have en time mere.
- Efter en halv time vendes koteletterne om og der tilsĂŠttes flĂžde i fadet. Steg fĂŠrdig en halv time mere.
FÄ tilsendt opskriften pÄ mail
Servering og andre opskrifter
De langtidsstegte herregÄrdskoteletter serveres straks i fadet, hvor hver person snupper en kotelet samt den gode sovs og grÞntsager til.
Serveres ogsÄ med kogte ris eller en hjemmelavet kartoffelmos med rigeligt smÞr.
Her er opskriften pÄ en god, gammeldags kartoffelmos, der kan laves, imens koteletterne stÄr i ovnen. Og en opskrift pÄ rodfrugtmos, som ogsÄ passer glimrende til denne ret.
Edith Thomsen
En meget let og virkelig velsmagende, fem stjerner minds MUMS Edith Thomsen
Madensverden.dk
Mange tak, Edith - det er jeg glad for at hĂžre đ
Bedste hilsner
Holger
Karsten Krogh Petersen
Jeg synes nr.8 er voldsomt: Efter en 1 time pĂ„ 170 grader skal de have en time pĂ„ pĂ„ 200 grader varmluft! Er det korrekt? Der kan da ikke vĂŠre andet tilbage end noget forkullet biomasse đ
Edith Thomsen
Jeg fulgte opskriften og det var en fantastisk og yderste velsmagende ret.