Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › And i gasgrill

And i gasgrill

billede med langtidsstegt and i gasgrill
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
60
SHARES
FacebookMessenger60PinterestEmailSMS

Langtidsstegt and i gasgrill giver dig den møreste and, som du kan få. Se opskrift, stegetid og fif til den perfekte andesovs her.

And i gasgrill skal stege omkring fem timer ved ikke alt for høj varme, og tricket er blandt andet at vende anden undervejs.

VIGTIGT: Hvis temperaturen i din grill er højere, bliver tilberedningstiden kortere. Så husk at anvende et stegetermometer, og tag anden af når kernetemperaturen er 75 grader!

Først steger du den med brystet nedad - men efter en times tid vender du anden om, så brystet nu vender opad.

Jeg fortæller dig også her hvordan du laver den perfekte sovs til anden (andesovs). Her skal du bruge vingespidser, hals og indmad, som vi laver en hurtig fond af.

And i gagrill er perfekt til juleaften og mortensaften, og du kan servere anden med den gode andesovs, brunede kartofler og en hjemmelavet rødkålssalat med æbler, appelsin og valnødder.

Lad gerne anden hvile 15 minutter, før du begynder at skære den ud.

Og husk i øvrigt altid at købe en and af god kvalitet. De billige ænder har typisk et meget stort svind, og det er spild af penge.

Anden skal mindst veje tre kilo, og hellere fire.

Hvis du køber en frossen and, skal du huske at tø den op i god tid. I køleskabet kan det tage op til 48 timer.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Gammeldags rødkål
  • Stegetid på and og andesteg
  • Sådan tilbereder du andebryst

Opskrift på and i gasgrill

And i gasgrill

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 5 timer t
Samlet tid: 5 timer t 30 minutter min
Langtidsstegt and i gasgrill giver dig den møreste and, som du kan få. Se opskrift, stegetid og fif til den perfekte andesovs her.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

And
  • 1 and (på omkring 3,5 kilo)
  • 200 g svesker (uden sten)
  • 1 appelsin (i både)
  • 1 æble (i mindre både)
  • salt og friskkværnet peber
Andesovs
  • indmad (og vingespidser fra anden)
  • 7 dl andefond (eller hønsefond)
  • 1 løg (grofthakket)
  • 2 gulerødder (i mindre tern)
  • 2 fed hvidløg (knuste)
  • 1 tsk paprika
  • 2 tsk timian (tørret, eller en dusk frisk timian)
  • 1 spsk æbleeddike (eller anden eddike)
  • 1 spsk tomatpasta
  • 20 peberkorn (sorte)
  • 1 laurbærblad
  • 2 dl piskefløde
  • 3 tsk ribsgele
  • salt og friskkværnet peber (eventuel lidt gastrik)

Fremgangsmåde

  1. Pak anden ud, og tjek at alle fjer og stubbe er fjernet. Husk også at tage posen med indmad ud af anden. Vask anden grundigt under rindende koldt vand, og fjern eventuelt store fedtklumper ved gumpen. Dup anden tør.
  2. Giv den nu en god omgang fint salt indvendigt, og fyld den med æble i både, stenfri svesker og appelsinbåde. Gem en enkelt af appelsinbådene til saft til skindet. Luk anden - eventuelt med en kødnål.
  3. Vrid saften fra appelsinbåden ud over andebrystet, og giv ellers ydersiden af anden en god omgang fint salt og lidt friskkværnet peber. Så er vi klar til at lave and i gasgrill.
  4. Tænd din gasgrill - jeg bruger en Weber Q3200, men alle gasgrill med plads til en and kan selvfølgelig bruges. Tænd begge brændere for fuld kraft, så vi får varmet grillen godt igennem.
  5. Læg anden op på en stegerist, som du sætter oven i din bakke eller fad til grillen. Kom lidt vand i bundet af bakken/fadet. Nu er det vigtigt du lægger anden med andebrystet ned ad!!!
  6. Sluk for den inderste brænder, og skrue grillen på lav styrke, så du holder en temperatur på omkring 180 grader. Sæt din bakke midt på grilristen, og luk låget. Nu skal anden stege i en time.
  7. I mens laver vi fond til vores andesovs. Kom en klat smør i en gryde, og brun hals, vingespidser og øvrig indmad grundigt. Kom så løg, gulerødder, hvidløgsfed, paprika, timian, ande- eller hønsefond, tomatpasta, laurbærblad, peberkorn og æbeeddike ved, og lad det koge op .
  8. Skru lidt ned for varmen, og lad det småkoge ti minutter. Sæt det til side.
  9. Åbn låget på gasgrillen efter en time, og tag bakken med ind i køkkenet. Kassér væden i bakken, kom fond med indmad og grønsager i , vend anden om så brystet nu vender op, og sæt stegeristen tilbage i bakken.
  10. Sæt anden tilbage i grillen - og nu skal den have yderligere cirka fire timer. Hold en temperatur på omkring 150 grader - det svarer normalt til laveste blus i gasgrillen - eller lidt over. Luk låget. Du kan eventuelt sætte en kugle sølvpapir i klemme mellem grill og låg for at holde temperaturen nede på de 150 grader.
  11. Undervejs skal du lige tjekke, at indholdet i bakken ikke steger tør. Tilfør gerne et glas vand 2-3 gange undervejs, så der stadigvæk er find er til vores andesovs. Når anden er færdig skal du gerne have 5 deciliter andefond til sovsen.
  12. Nu er anden klar, og hiv den af grillen. Læg den på et skærebræt, og lad den hvile mindst 15 minutter inden udskæring. I den tid laver vi nu andesovs.
  13. Hæld indholdet fra bakken i en kasserolle gennem en si, fjern det øverste fedtlag på fonden med suppeske og kog fonden op. Tilsæt ribsgele og fløde, og jævn din andesovs med lidt Maizena. Justér farver med sovsekulør.
  14. Smag så sovsen til med salt, friskkværnet peber, samt lidt gastrik eller æbleeddike. Det er den bedste andesovs, som du nogensinde har smagt.

Næringsindhold

Kalorier1657kcalKulhydrater55gProtein40gFedt143gMættet fedt54gFlerumættet fedt17gEnkelumættet fedt64gKolesterol297mgNatrium1437mgKalium1391mgKostfibre7gSukker34gVitamin A7004IUVitamin C38mgCalcium134mgJern9mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Stegetid for langtidsstegt and i gasgrill: Cirka 5 timer i alt.

Kernetemperatur i and på grill: Den skal være 75 grader - mål i stykket mellem lår og bryst.

Anden serveres selvfølgelig med brunede kartofler og rødkålssalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik Skov skriver

    december 20, 2024 at 5:51 pm

    Mega god opskrift.
    jeg lavede den på 150 grader men tænker at gå ned på 140 grader her til jul.
    Laver den i genesis E 310 og kører kun på de 2 yderste brændere.

    Svar
  2. Martin skriver

    november 28, 2024 at 1:48 pm

    Outstanding opskrift, som jeg har brugt mange gange.

    Tusind tak for at dele den 👏

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 29, 2024 at 6:43 am

      Selv tak, Martin - og godt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    november 08, 2024 at 7:02 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  4. Peder Georg Mortensen skriver

    november 09, 2018 at 2:35 pm

    Hej Guffeliguf 😉
    Jeg skal have stegt 2 ænder på 3200 gr. - vil der være noget problem med at gøre det på en gang - tænker jo at de vil fylde reg godt i "ovnen"
    Q3200, og jeg har 2 stegholder de fint kan ligge i.

    Svar
  5. Janette skriver

    november 10, 2016 at 1:24 pm

    Hej. Jeg har lige et spørgsmål 🙂 Nu har jeg en grill med 4 brænder og jeg vil gerne lave 2 ænder, skal jeg så sætte ænderne på de 2 midterste og grille med de 2 yderste?

    Svar
    • Guffeliguf.dk skriver

      november 10, 2016 at 4:57 pm

      Hej Janette
      Det er et godt spørgsmål. Ænderne skal i hvert fald grilles ved indirekte varme. Nu kender jeg ikke din grill, men det lyder fornuftigt at slukke de to yderste brændere. Bare ænderne ikke grilles direkte over blusset.
      Og jeg bliver jo helt sulten ved tanken om grillede ænder 🙂
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  6. Lasse Andersen skriver

    november 02, 2015 at 11:14 am

    Meget lækker opskrift, som vi prøvede lørdag aften. Anden blev super mør, men jeg lavede den lidt tidligere og parterede anden da den var færdig og varmede den i ovnen inden vi skulle spise. Bare et godt tip 🙂
    MVH Lasse I Holstebro

    Svar
    • Guffeliguf skriver

      november 06, 2015 at 12:07 pm

      Tak for det, Lasse, og man kan sagtens lave anden i forvejen. som med så meget andet kød og fjerkræ når det jo så at samle mere smag 🙂
      Under opvarmningen skal man dog være opmærksom på, at man ikke varmer det så meget og længe, at kødet bliver tørt.
      Og dejligt at høre, at du fik en god og mør and ud af det.
      Bedste hilsner, Holger, Guffeliguf.dk.

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required