Her får du min opskrift på laksepita med masser af smag. En krydret laks, der er nem at lave, og pitaen fyldes desuden med salat og dildmayo.
Laksepita er en fremragende måde at servere fisk på, og her får du faktisk en fiskeret, der på ingen måde smager af fisk.
Derfor er de fyldte pita med laks god til dem, der ellers gerne går langt uden fisk, og laksepitabrødene er et hit hos både store og små.
Jeg laver det med mundrette stykker af laks, der vendes i en krydret olie med blandt andet karry og spidskommen. Men du kan jo krydre som du synes.
Opskriften er beregnet til 4 personer med to til hver, men det afhænger selvfølgelig af sult, og for mange er enkelt måske nok. Det er op til dig.
Du kan bage dine egne pitabrød (det er super nemt), eller købe de færdigbagte i dit supermarked. Begge dele er fint. Og i forhold til laksen, så køb en hel side, der skæres ud i strimler, derefter i tern, og til sidst skæres skindet af. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på laksepita
Laksepita
Ingredienser
- 600 g laks - i mundrette stykker
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk karry
- 1 tsk fennikelfrø - kan udelades
- 1 tsk spidskommen
- salt og friskkværnet peber
- 8 pitabrød
- salat
- 1 stort rødløg - halveret og i tynde både
- 100 g gulerod - revet
- 6 spsk mayonnaise
- 2 spsk dild - hakket
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
Fremgangsmåde
- Start med at skære laksen ud i passende stykker på ca. 2-3 centimeter på hvert led. Skær også skindet fra. Jeg køber gerne en hel side laks, som jeg så skæres ud.
- I en skål røres 4 spiseskefulde olivenolie sammen med 1 spiseskefuld karry, 1 teskefuld fennikelfrø, 1 teske spidskommen, salt og friskkværnet peber.
- Kom laksestykkerne i og vend det godt rundt så smagsstofferne fordeles.
- Steg lakseterne på en meget varm pande i ca. 2-3 minutter, hvor de vendes rundt undervejs. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie, og laksestykkerne skal have lidt stegeskorpe, men heller ikke steges for længe. Tages til side.
- Lun pitabrødene i ovnen og klargør fyldet som beskrevet.
- Rør mayonnaise sammen med hakket dild og friskpresset citronsaft.
- Saml dine laksepita med salat i bunden, og derefter en fordeling af laks, rødløg, gulerødder og dildmayo som du synes. Kom gerne lidt af mayoen ned i hvert pitabrød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Laksepita serveres straks og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Men man kan jo altid servere en salat til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.