Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laksepita

Laksepita

billede med laksepita
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook4PinterestSMSEmailMessenger
4
DELINGER

Her får du min opskrift på laksepita med masser af smag. En krydret laks, der er nem at lave, og pitaen fyldes desuden med salat og dildmayo.

Laksepita er en fremragende måde at servere fisk på, og her får du faktisk en fiskeret, der på ingen måde smager af fisk.

Derfor er de fyldte pita med laks god til dem, der ellers gerne går langt uden fisk, og laksepitabrødene er et hit hos både store og små.

Jeg laver det med mundrette stykker af laks, der vendes i en krydret olie med blandt andet karry og spidskommen. Men du kan jo krydre som du synes.

Opskriften er beregnet til 4 personer med to til hver, men det afhænger selvfølgelig af sult, og for mange er enkelt måske nok. Det er op til dig.

Du kan bage dine egne pitabrød (det er super nemt), eller købe de færdigbagte i dit supermarked. Begge dele er fint. Og i forhold til laksen, så køb en hel side, der skæres ud i strimler, derefter i tern, og til sidst skæres skindet af. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Pasta med laks
  • Pita med fyld
  • Ovnbagt laks

Opskrift på laksepita

Laksepita

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på laksepita med masser af smag. En krydret laks, der er nem at lave, og pitaen fyldes desuden med salat og dildmayo.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g laks (i mundrette stykker)
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk fennikelfrø (kan udelades)
  • 1 tsk spidskommen
  • salt og friskkværnet peber
  • 8 pitabrød
  • salat
  • 1 stort rødløg (halveret og i tynde både)
  • 100 g gulerod (revet)
  • 6 spsk mayonnaise
  • 2 spsk dild (hakket)
  • 2 spsk citronsaft (friskpresset)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære laksen ud i passende stykker på ca. 2-3 centimeter på hvert led. Skær også skindet fra. Jeg køber gerne en hel side laks, som jeg så skæres ud.
  2. I en skål røres 4 spiseskefulde olivenolie sammen med 1 spiseskefuld karry, 1 teskefuld fennikelfrø, 1 teske spidskommen, salt og friskkværnet peber.
  3. Kom laksestykkerne i og vend det godt rundt så smagsstofferne fordeles.
  4. Steg lakseterne på en meget varm pande i ca. 2-3 minutter, hvor de vendes rundt undervejs. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie, og laksestykkerne skal have lidt stegeskorpe, men heller ikke steges for længe. Tages til side.
  5. Lun pitabrødene i ovnen og klargør fyldet som beskrevet.
  6. Rør mayonnaise sammen med hakket dild og friskpresset citronsaft.
  7. Saml dine laksepita med salat i bunden, og derefter en fordeling af laks, rødløg, gulerødder og dildmayo som du synes. Kom gerne lidt af mayoen ned i hvert pitabrød.

Næringsindhold

Kalorier804kcalKulhydrater70gProtein42gFedt42gMættet fedt6gFlerumættet fedt16gEnkelumættet fedt18gTransfedt0.04gKolesterol91mgNatrium1273mgKalium1100mgKostfibre9gSukker6gVitamin A4288IUVitamin C7mgCalcium70mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Laksepita serveres straks og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Men man kan jo altid servere en salat til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 05, 2024 at 11:38 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required