Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.
4 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS

Opskrift på laks med sommerkål, ærter, kartofler og en virkelig lækker sovs. Det samles i et fad, der kan tilberedes i grill eller ovn.

Indhold
  • Opskrift på laks med sommerkål, ærter, kartofler og en virkelig lækker sovs. Det samles i et fad, der kan tilberedes i grill eller ovn.
  • Opskrift på laks med sommerkål
  • Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs
  • Billeder
  • Servering
  • Laks med porrer og spidskål
  • Stegt laks med forårsgrønt
  • Sommergryde
  • Ærtegryde - nem opskrift
  • Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
  • Laks med pasta, spinat, ærter og fløde på 20 minutter
  • FAQ
  • Kommentarer

Laks med sommerkål, ærter og kartofler er en fantastisk lækker ret, der nemt laves i en alubakke eller ildfast fad i grill eller ovn.

Det er smagen af dansk sommer tilberedt i ét fad, og samtidig er det en middagsret for hele familien. Laks kan de flest jo godt lide, og grøntsagerne er milde og lækre i smagen.

Sommerkål er som navnet siger: Sprød kål fra den danske sommer og køkkenhave, og det kan enten være spidskål eller hvidkål. Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.

Opskrift på laks med sommerkål

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Opskrift på laks med sommerkål, ærter, kartofler og en virkelig lækker sovs. Det samles i et fad, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk

Ingredienser

  • 400 g kartofler gerne nye, i mundrette stykker
  • 300 g sommerkål spidskål, snittet
  • 300 g ærter
  • 1 spsk smør med top
  • 1 spsk hvedemel med top
  • 4 dl mælk
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • muskatnød revet
  • 1 spsk citronsaft friskpresset1
  • 1 tsk sukker
  • 600 g laks
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld dild
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde

  1. Kartofler skåres i mindre stykker og koges næsten møre i saltet vand. Det tager typisk 7-8 minutter. Hæld vandet fra og kom kartoflerne i en alubakke eller ovnfast fad.
  2. Snit sommerkålen og kom den i fadet sammen med ærter. Du kan sagtens bruge frosne ærter, men så er det god ide at overhælde dem kort med kogende vand. Kommes ved kartoflerne.
  3. Sovs: Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel til en opbagning. Kom mælk ved og lad det koge op mens du pisker i det. Tilsæt også en smuldret terning grøntsagsbouillon. Kom eventuelt lidt mere mælk i, men sovsen må gerne være til den tykke side, da grøntsagerne smider lidt væde under tilberedningen.
  4. Riv muskatnød i og smag til med friskpresset citronsaft, sukker, salt og peber. Lad sovsen simre i 3-4 minutter.
  5. Hæld sovsen ned til grøntsagerne og vend godt rundt sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
  6. Laksen skæres ud i 4 lige store stykker. Skær skindet fra og tjek fisken for ben. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  7. Læg laksestykkerne ovenpå grøntsagerne i fadet. Grilles nu ved indirekte varme og 200 grader i ca. 20 minutter. Eller steges i ovnen ved 200 grader over- og undervarme, hvor den lækre laks med sommerkål skal have ca. 18-20 minutter. Pyntes med dild lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier469kcalKulhydrater40gProtein40gFedt16gMættet fedt5gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.1gKolesterol102mgNatrium901mgKalium1682mgKostfibre8gSukker11gVitamin A999IUVitamin C83mgCalcium209mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min tilberedning af laks med sommerkål:

kom sovsen over sommerkål, kartofler og ærter og vend det rundt
laks lægges ovenpå sommerkål og de øvrige grøntsager
laks med sommerkål grilles eller steges i ca. 20 minutter
laks med sommerkål pyntes med dild

Servering

Laks med sommerkål serveres straks. Der er ikke brug for yderligere tilbehør til retten, men et stykke groft brød passer fint til. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
laks med porrer i fad

Stegt laks med forårsgrønt

5 fra 1 stemme
Få min nemme opskrift på stegt laks med forårsgrønt. Her er en rigtig forårsbebuder af en middagsret med masser af grøntsager og god smag.
Gå til opskrift
Billede til stegt laks med forårsgrønt.

Sommergryde

4.8 fra 68 stemmer
Her får du min opskrift på en sommergryde, der laves med kylling, nye kartofler og asparges. Du kan lave sommergryden på ca. 30 minutter, og den er nem.
Gå til opskrift
Billede af sommergryde med kartofler og asparges.

Ærtegryde - nem opskrift

5 fra 3 stemmer
Få min opskrift på ærtegryde, der er en nem og hurtig gryderet med ærter, kylling, blomkål og en lækker sovs. Kan spises uden tilbehør.
Gå til opskrift
billede med ærtegryde

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver lækre kødboller med blomkål og ærter. En skøn opskrift på en sommerlige gryderet med kødboller af hakket okse og kylling.
Gå til opskrift
Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Laks med pasta, spinat, ærter og fløde på 20 minutter

5 fra 17 stemmer
Her får du en lækker opskrift på laks med pasta. En nem og hurtig ret til aftensmad med bla. spinat, champignon, ærter og lidt flødesovs.
Gå til opskrift
billederesultat for laks med pasta

FAQ

Hvad er sommerkål?

Sommerkål er en mild, lys og sprød kål, typisk spidskål eller en tidlig høst af hvidkål. Den har tynde, saftige blade og en mere delikat smag end vinterkål.

Kan man fryse sommerkål?

Ja, men det anbefales at blanchere kålen først i 2-3 minutter. Den kan miste noget struktur ved optøning, og derfor egner sommerkålen sig bedst til varme retter bagefter.

Hvor længe holder sommerkål?

I køleskabet: Op til 1 uge i plastpose eller grøntsagsskuffe.

Kan man fryse laks med sommerkål?

Ja, det kan du godt i en tæt beholder. Varmes igennem ved servering igen. Gerne i ovnen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ann Lausen skriver

    juli 25, 2025 at 11:10 am

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    juli 03, 2025 at 2:34 pm

    Tak fordi du bruger min opskrift på laks med sommerkål. Jeg bliver glad for din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)
  • Billede af gryderet med ribeye og pasta.
    Gryderet med ribeye og pasta
  • Billede af kylling med pasta i cremet tomatflødesauce.
    Kylling med pasta i cremet tomatflødesauce
  • Billede af glaserede kyllingelår.
    Glaserede kyllingelår (sennepsglaserede kyllingeunderlår)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required