Opskrift på laks med sommerkål, ærter, kartofler og en virkelig lækker sovs. Det samles i et fad, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Laks med sommerkål, ærter og kartofler er en fantastisk lækker ret, der nemt laves i en alubakke eller ildfast fad i grill eller ovn.
Det er smagen af dansk sommer tilberedt i ét fad, og samtidig er det en middagsret for hele familien. Laks kan de flest jo godt lide, og grøntsagerne er milde og lækre i smagen.
Sommerkål er som navnet siger: Sprød kål fra den danske sommer og køkkenhave, og det kan enten være spidskål eller hvidkål. Opskriften er beregnet til 4 personer. God fornøjelse.
Indhold
- Opskrift på laks med sommerkål, ærter, kartofler og en virkelig lækker sovs. Det samles i et fad, der kan tilberedes i grill eller ovn.
- Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Billeder
- Servering
- Laks med porrer og spidskål
- Stegt laks med forårsgrønt
- Sommergryde
- Ærtegryde - nem opskrift
- Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
- Laks med pasta, spinat, ærter og fløde på 20 minutter
- FAQ
- Kommentarer

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs
Ingredienser
- 400 g kartofler - gerne nye, i mundrette stykker
- 300 g sommerkål - spidskål, snittet
- 300 g ærter
- 1 spsk smør - med top
- 1 spsk hvedemel - med top
- 4 dl mælk
- 1 terning grøntsagsbouillon
- muskatnød - revet
- 1 spsk citronsaft - friskpresset1
- 1 tsk sukker
- 600 g laks
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld dild
Fremgangsmåde
- Kartofler skåres i mindre stykker og koges næsten møre i saltet vand. Det tager typisk 7-8 minutter. Hæld vandet fra og kom kartoflerne i en alubakke eller ovnfast fad.
- Snit sommerkålen og kom den i fadet sammen med ærter. Du kan sagtens bruge frosne ærter, men så er det god ide at overhælde dem kort med kogende vand. Kommes ved kartoflerne.
- Sovs: Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel til en opbagning. Kom mælk ved og lad det koge op mens du pisker i det. Tilsæt også en smuldret terning grøntsagsbouillon. Kom eventuelt lidt mere mælk i, men sovsen må gerne være til den tykke side, da grøntsagerne smider lidt væde under tilberedningen.
- Riv muskatnød i og smag til med friskpresset citronsaft, sukker, salt og peber. Lad sovsen simre i 3-4 minutter.
- Hæld sovsen ned til grøntsagerne og vend godt rundt sammen med lidt salt og friskkværnet peber.
- Laksen skæres ud i 4 lige store stykker. Skær skindet fra og tjek fisken for ben. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Læg laksestykkerne ovenpå grøntsagerne i fadet. Grilles nu ved indirekte varme og 200 grader i ca. 20 minutter. Eller steges i ovnen ved 200 grader over- og undervarme, hvor den lækre laks med sommerkål skal have ca. 18-20 minutter. Pyntes med dild lige inden servering.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er nogle billeder fra min tilberedning af laks med sommerkål:
Servering
Laks med sommerkål serveres straks. Der er ikke brug for yderligere tilbehør til retten, men et stykke groft brød passer fint til. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Laks med porrer og spidskål
Stegt laks med forårsgrønt
Sommergryde
Ærtegryde - nem opskrift
Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
Laks med pasta, spinat, ærter og fløde på 20 minutter
FAQ
Sommerkål er en mild, lys og sprød kål, typisk spidskål eller en tidlig høst af hvidkål. Den har tynde, saftige blade og en mere delikat smag end vinterkål.
I køleskabet: Op til 1 uge i plastpose eller grøntsagsskuffe.
Snittet: Bedst inden for 2–3 dage.
Ja, men det anbefales at blanchere kålen først i 2–3 minutter. Den kan miste noget struktur ved optøning, og derfor egner sommerkålen sig bedst til varme retter bagefter.
Ja, det kan du godt i en tæt beholder. Varmes igennem ved servering igen. Gerne i ovnen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift på laks med sommerkål. Jeg bliver glad for din mening om den her.