Indhold
Laks med grønne bønner og kartofler - nem opskrift
Ingredienser
- 650 g kartofler små, delt i halve eller kvarte
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
- 4 stk. laks på 150 gram/stk.
- 4 spsk hoisin sauce
- 400 g grønne bønner haricots verts
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Kartofler skæres i kvarte eller havle, afhængig af hvor store de er. Vendes med olie, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber, og kommes i et ildfast fad. Bages ca. 35 minutter i ovnen, og vendes rundt et par gange undervejs.
- Laks lægges i et fad, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir. Smør laksestykkerne med hoisin sauce, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Bages ca. 17-18 minutter i ovnen sammen med kartoflerne. Kan også grilles ved indirekte varme ved 200 grader, og her skal laksen ligeledes have omkring 17-18 minutter.
- Grønne bønner kommes i en gryde med en smule vand i bunden. Saltes lidt og dampes i 2-3 minutter. Så er du klar til at servere laks med grønne bønner og kartofler.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på laks med grønne bønner
Laks med grønne bønner og kartofler er skøn aftensmad med fisk, der er både nem og relativ hurtig at tilberede.
Både laks og kartofler steges samtidig i ovnen, og i mens kan du dampe de grønne bønner.
Her har jeg anvendt fire stykker laks, der vejer cirka 150 gram pr. styk, men du kan også bare stege en hel side laks. Det er også både nemt og godt.
Ønsker du en sovs til fisken, kan du se et par forslag på sovse længere nede. Opskriften er beregnet til fire personer.
Se flere populære opskrifter:
Servering
Laks med grønne bønner og kartofler serveres straks, og retten kan spises uden sovs.
Er du alligevel til en lækker sovs til laksen, kan du enten lave min særlige sovs til laks - eller servere en nem hollandaise til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Jolanda skriver
Jeg synes, at 17-18 minutter til stykker laks på 150 gram er lidt rigelig. I mine øjne er 12-13 minutter nok. Jeg bruger nemlig 15 min. til stykker på 200 gram.
Karin Jensen skriver
Kan man lave opskriften i airfryer
Ingrid Røtter skriver
Tusind tak for alle dine nemme og lette opskrifter !