Indhold
Lagkagehusets pebernødder
Ingredienser
- 200 g smør (meget blødt)
- 200 g sukker
- 80 g fløde (piskefløde)
- 400 g hvedemel
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme (stødt)
- 1 tsk hvid peber
- 1 tsk ingefær (stødt)
Fremgangsmåde
- Tag 200 g smør ud af køleskabet i god tid, gerne et par timer før du skal bage. Kom smørret i en skål sammen med 200 g sukker og pisk det godt sammen. Brug elpisker.
- Pisk derefter 80 g fløde i.
- I en anden skål vendes 400 g hvedemel sammen med 1 tsk kanel, 1 tsk kardemomme, 1 tsk hvid peber og 1 tsk ingefær. Bland det godt sammen så smagsstoferne fordeles godt i melet.
- Kom det ned i den første skål og ælt det godt sammen. Her bruges hænderne. Tag pebernøddedejen ud på køkkenbordet og ælt den færdig til en samlet klump.
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme. Altså ikke varmluft.
- Del dejen i mindre stykker, der trilles ud til pølser med en diameter på ca. 1,5 centimeter. Skæres derefter ud i ca. 1 centimer brede stykker, der sættes på bageplade med bagepapir. Pebernødderne flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt.
- Bages ca. 10 minutter midt i ovnen, og mens første hold er i ovnen klargøres den næste. Og så fremdeles indtil alle pebernødderne er bagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på Lagkagehusets pebernødder
Lagkagehuset er kendt for sine populære pebernødder op mod jul, og her er opskriften som grundlægger Ole Kristoffersen for år tilbage selv offentliggjorde.
Det er en klassisk pebernøddedej uden så mange dikkedarer og ingredienser, og den har en perfekt blanding af krydderier, der giver den eftertragtede julesmag.
Af grundopskriften kan du lave ca. 300 pebernødder, men det afhænger selvfølgelig af hvor store eller små du laver dem. Det passer ca. med 4 bagepladefulde. God bagelyst.
Se flere opskrifter:
Tips
Lagkagehusets pebernødder skal køles af, hvor de så bliver sprøde.
Derefter opbevares de i en lufttæt beholder, og det kan jo eksempelvis være en klassisk kagedåse med julemotiv. Velbekomme.
FAQ
Pebernødder kan holde sig mindst en måned i en tæt beholder, så de har altså en rigtig god holdbarhed. Og derfor kan de bages i god tid inden den søde juletid.
Ja, du kan sagtens fryse pebernødder ned. Her kan du faktisk både fryse de bagte pebernødder fra Lagkagehuset, men også den rå dej.
Du kan gemme den til pebernødder i køleskabet, hvor den holder sig fint i mindst 3 dage. Og ellers kan dejen fryses.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Hvad synes du om den?