• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Lagkage - klassisk opskrift med bær og konditorcreme

Lagkage - klassisk opskrift med bær og konditorcreme

klassisk lagkage med bær
En klassisk lagekage med bær og masser af konditorcreme. Lagkagen er nem at lave, og den kan alle lide. Her lavet med blandt andet jordbær og blåbær. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  25. oktober 2020

Del gerne:
767
SHARES
FacebookMessenger767PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.
  2. Opskrift på klassisk lagkage
  3. Lagkage - nem og lækker opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.

Hvad er næsten bedre end et stykke lagkage med bær og den fyldige og lækre konditorcreme.

Nej, vel. Og her er en rimelig nem opskrift på en klassisk lagkage, som alle bliver begejstret over.

Jeg har lavet den med jordbær, blåbær og vindruer - men du kan også anvende andre bær og frugter, herunder eks. hindbær, brombær og kiwi. Det er op til dig - og hvad du kan finde i dit supermarked.

Lagkagen er beregnet til ca. 8 personer - måske lidt flere. Men det afhænger jo af hvor vilde I er med kagen.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Sommerlagkage
  • Othello lagkage
  • Daim-lagkage
  • Jordbærlagkage
  • Bananlagkage

Opskrift på klassisk lagkage

klassisk lagkage med bær

Lagkage - nem og lækker opskrift

Min opskrift på lagkage med bær og konditorcreme. Lagkagen er klassisk og rimelig let at lave, og den er blandt andet god til en fødselsdag.
Bedømmelse
4.8 fra 125 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 lagkagebunde
  • 8 dl piskefløde
  • 400 g kagecreme - gerne hjemmelavet kagecreme
  • hindbærmarmelade
  • 12 knuste makroner
  • jordbær
  • blåbær
  • grønne vindruer

Fremgangsmåde

  • Start med at lave kagecreme. Brug gerne min opskrift, som du finder i linket - eller en købt kagepulver. Lad kagecremen køle helt af!
  • 3 deciliter piskefløde piskes stift til flødeskum, og vendes forsigtigt sammen med den afkølede kagecreme. Nu har du en lækker og luftig konditorcreme.
  • Læg nu en lagkagebund på et lagkagefad eller lignende, og fordel et godt lag hindbærmarmelade på det.
  • Derefter fordeles seks knuste makroner og halvdelen af konditorcremen forsigtigt på lagkagebunden.
  • Læg den anden lagkagebund ovenpå, og gentag nu med hindbærmarmelade, knuste makroner og konditorcreme.
  • Så lægges den tredje og sidste lagkagebund på.
  • De sidste fem deciliter piskefløde piskes til en flødeskum, der er så stiv, at den kan sprøjtes ud på kanten af lagkagen uden at falde ned.
  • Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt stjerner på toppen af lagkagen, så det dækker.
  • Hele vejen rundt langs siden på lagkagen sprøjtes også flødeskum på i lodrette baner, så siden er dækket. Det er nemmere end du måske tror.
  • Jordbær skæres ud i passende stykker, vindruer halveres og sammen med blåbær fordeles bær og vindruer på lagkagen. Der kan også pyntes med chokoladekringler - og selvfølgelig lys i lagkagen, hvis den er til en fødselsdag.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
533
% Daglig værdi*
Fedt
 
45
g
69
%
Mættet fedt
 
28
g
175
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
132
mg
44
%
Natrium
 
199
mg
9
%
Kalium
 
166
mg
5
%
Kulhydrater
 
30
g
10
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
21
g
23
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
1511
IU
30
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
85
mg
9
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige lagkage kan med fordel stilles på køl i nogle timer, så den sætter sig.

Men den kan også spises tidligere, hvis du har været lidt sent ude.

Du kan naturligvis nemt lave lagkagen med færdigkøbte lagkagebunde - som i øvrigt kan være ganske gode.

Men du kan også nemt lave hjemmebagte lagkagebunde med denne opskrift.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Siff

    august 05, 2024 at 10:08 pm

    Kan man lave kagen dagen før og vente med at tage flødeskum på til selve dagen? ☺️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 05, 2024 at 10:11 pm

      Hej Siff
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Sofie

    april 19, 2024 at 7:23 pm

    Jeg har lavet denne lagkage en masse gange efterhånden, og det er bare den bedste opskrift på en klassisk lagkage.

    Svar
  3. Charlotte

    oktober 07, 2022 at 2:08 pm

    Skal den laves samme dag som den skal bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 07, 2022 at 4:54 pm

      Hej Charlotte
      Du kan sagtens lave den dagen før, men holdbarheden er kun et døgns tid, da den er lavet med fløde.
      God fornøjelse - lagkage er altid godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Tobias

        august 30, 2023 at 2:22 pm

        Hej Holger. Jeg kan se at du har en vidunderlig opskrift på lagekager her, men i at jeg ser det mangler jeg lidt en dato på hvornår denne opskrift er skabt. Det ville glæde min dag hvis du kunne give mig en dato på hvornår du har skrevet denne opskrift. Fortsæt god dag - Tobias.

      • Holger Rørby Madsen

        august 30, 2023 at 2:47 pm

        Hej Tobias
        Tak for det. Uha, jeg bruger jo ikke tidsangivelser, da det er uvedkommende for opskriften, men jeg mener jeg lavede den tilbage i 2016 i den første udgave.
        Alt det bedste
        Holger

      • Hanne

        april 21, 2025 at 12:20 pm

        Hej,

        I stedet for at bruge piskefløde, kan man så bare købe færdig flødeskum på dåse? Eller ødelægger det kagen?

        Samt jeg vil gerne lave den dagen før, er det okay flødeskummen kommer på toppen der, eller er det bedst at vente til dagen efter hvor den skal bruges? 🙂

  4. Charlotte

    oktober 01, 2022 at 12:21 pm

    Vil det ødelægge meget at undlade makroner? Jeg putter dem i, hvis det er vigtigt for smagen men er ikke selv vild med makroner.

    Svar
  5. Jolanda

    september 17, 2022 at 7:59 pm

    Den er bare så dejlig!!!

    Svar
  6. Annete

    oktober 29, 2021 at 1:57 pm

    Super lækker… 🤩

    Svar
  7. Marie-Louise

    juni 20, 2021 at 11:05 pm

    Vidunderlig lagkage

    Svar
  8. bob

    juni 17, 2021 at 8:12 am

    nemt

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required