Kyllingepie er en fornøjelse at servere - og spise. Kog en kylling med vintergrønt og bland kødet med en stuvning af champignons og asparges.
Kyllingepie smager voldsomt godt. Laver du den fra bunden, bliver den endnu bedre.
Det betyder, at du skal købe en god kylling på mindst 1300 gram, som du koger med de vintergrøntsager, du har ved hånden.
Det kan være gulerødder, porrer, løg og en dusk persille. Når kyllingen er kogt, piller du kødet af, skærer kødet i tern eller lignende og sætter det til side.
Herefter laver du en stuvning med asparges, forårsløg og champignons, hvor du dels bruger suppen fra kyllingen, dels hvidvin og dels piskefløde.
Så selvom arbejdstiden ser ud til at være lang, så er den det ikke reelt, fordi du kan koge kyllingen om morgenen eller dagen før - og lave alt muligt, imens den simrer på komfuret.
Opskrift på kyllingepie med champignons
Kyllingepie med champignons og grønne asparges
Ingredienser
Kyllingen
- 1 kylling - min. 1300 gram
- 3-4 gulerødder
- 2 porrer
- 1 løg
- 1 dusk persille
- 8 peberkorn
- 3 laurbærblade
- vand - dæk kyllingen
Stuvning
- 150 g champignons - skiver el. tern
- 100 g grønne asparges - skiver
- 5 forårsløg - skiver
- 2 dl piskefløde
- 1 dl hvidvin
- suppe - fra kyllingen
- 50 g smør
- 50 g hvedemel
- salt og friskkværnet peber
Pie
- 1 rulle butterdej
- 1 æg - til pensling
Fremgangsmåde
Kylling
- Skyl kyllingen indeni, læg den i en stor kogegryde.
- Rens gulerødder, porrer og persille. Skær løg i både, skær porrerne i tre dele og del gulerødderne på midten.
- Kom grøntsager, persille, peberkorn og laurbærblade ned til kyllingen. Hæld vand ved, så det lige dækker.
- Bring vandet i kog. Når det koger, skruer det helt ned til ca. 2, og lader kyllingen simre i en time. Du kan mærke, om den er færdig ved at hive i et lår, når det slipper let, er kyllingen klar.
- Tag kyllingen op og læg den på et spækbræt. Si suppen ned i en stor skål og smid grøntsagerne ud.
- Når kyllingen ikke er brændende varm længere, piller du kødet af, skærer brysterne i tern og lægger alt kødet til side til stuvningen.
Stuvning
- Rens champignons, forårsløg og asparges. Skær champignons i skiver eller store tern, skær forårsløg og asparges i skiver på ca. en cm.
- Steg champignons i lidt olivenolie i en stegegryde i fem minutter. Hæld hvidvin ved og lad hvidvinen fordampe.
- Tilsæt asparges og forårsløg, rør rundt. Fjern dem fra gryden og kom 50 gram smør i gryden.
- Lad smørret smelte og tilsæt hvedemel. Pisk godt i det, til det tager en smule farve.
- Hæld nu en dl. suppe i melblandingen og pisk godt. Tilsæt piskefløde lidt af gangen, mens du pisker. Lad det boble godt i gryden og vend så champignons, kylling, asparges og forårsløg i den tykke sovs.
- Tilsæt salt og peber efter smag og hæld gerne en ekstra sjat hvidvin og suppe i stuvningen, hvis den virker alt for tyk.
Pie
- Fyld en tærteform med butterdej og bag den i 10 minutter på 180 varmluft.
- Tag formen ud af ovnen og fyld stuvningen i den. Skær strimler af den resterende dej og lav et mønster på toppen af stuvningen.
- Pensl med et sammenpisket æg og bag kyllingepie i ovnen i 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Butterdej køber jeg altid. Jeg synes faktisk, at dem man køber i ruller, ofte smager bedre end hjemmelavede. Og så sparer man en del arbejdskraft.
Da kyllingepie er en robust ret, serveres den med en skål let salat. Her får du forslag til salater, som passer til denne ret:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: