Se hvordan du laver en god kyllingelasagne med hakket kyllingekød og bechamelsovs, der er tilsat spinat. Lasagnen er sund og velsmagende.
Denne kyllingelasagne med hakket kyllingekød er med en lækker hvid bechamelsovs og frisk spinat, og så har jeg også tilsat revne gulerødder.
Det er en både sund og nem lasagne med kylling, som hele familien vil elske.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem kyllingelasagne
Kyllingelasagne med hakket kyllingekød og bechamelsauce
Ingredienser
- 400 g hakket kylling
- 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
- 2 fed hvidløg - finthakkede
- 3 gulerødder - groftrevne
- 2 spsk balsamico
- olivenolie - til stegning
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 g tomatpasta
- 2 dl hønsefond
- 2 tsk oregano - tørret
Til bechamelsovs
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
Desuden anvendes
- 100 g spinat - frisk
- 10-12 pastaplader - tørrede
Fremgangsmåde
- I en stor sauterpande svitser du forårsløg og hvidløg i lidt olivenolie. Gør det ved middel varme, så løgene ikke tager farve.
- Kom så det hakkede kyllingekød ved sammen med balsamico, og lad det svitse med i fem minutter.
- Så tilsætter du hønsefond sammen med hakkede tomater, tomatpasta, revne gulerødder og oregano. Lad det stå og simre i fem minutter mere.
- Imens laver du en hvid bechamelsovs. Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og når det er brust af, kommer du to spiseskefulde hvedemel i.
- Pisk det rundt med et piskeris, og pisk nu gradvist mælken ud i sovsen. Tilsæt mælken lidt ad gangen, så er det nemmest at piske en bechamelsauce fri for klumper. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt revet muskatnød. Lad bechamelsovsen simre i fem minutter, så du får kogt smagen af mel væk. Der kan også smages til med lidt citronsaft og sukker.
- Skyl de friske spinatblade grundigt, og slyng dem tørre. Eller køb en spinat, der allerede er skyllet og tør - det er nemmere.
- Så skal din kyllingelasagne samles. I et ildfast fad lægger du først et lag kødsovs, så pastaplader, hvid bechamelsauce og halvdelen af spinatbladene.
- Så et nyt lag kødsovs, lasagneplader, hvid bechamelsovs og spinat.
- Slut af med pastaplader og et lag kødsovs øverst. Drys lidt tørret oregano på til sidst.
- Bag nu din kyllingelasagne i ovnen ved 200 grader varmluft - den skal have cirka 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag din kyllingelasagne ud, og lad den gerne hvile ti minutter inder servering.
Så når den at samle sig - og ingen brænder sig på maden.
Servér gerne lasagnen med hjemmebagte ciabattebrød og en grøn salat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Britt
Den er super let at lave og dufter skønt. Og smagen er lækker og let. Tak for opskriften. Den bliver nok en favorit for både min månd og jeg.
Anne Birgitte Nielsen
Hej Holger
Opskriften ser rigtig god ud, og tænker at lave ekstra portion til fryseren
Kan man fryse lasagnen inden den bliver bagt?
Tænker den vil være friskere nybagt end opvarmet
På forhånd tak for svar 🙂
Anne Birgitte
Holger Rørby Madsen
Hej Anne Birgitte
Det kan du sagtens - og du kan faktisk gøre begge dele med et godt resultat. Altså fryse kyllingelasagnen før eller efter tilberedning.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Johan
Smager fantastisk godt
Helle
kan man lave den dagen før og så varme den dagen efter ?
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger