Nem opskrift på kyllingelår i fad med tomater og kartofler, der er perfekt som aftensmad på de travle hverdage. Serveres med salat og brød.
Indhold på siden
Kyllingelår i fad med tomater og kartofler er en opskrift, som jeg har udviklet til dejlig og nem hverdagsmad.
Kyllingelårene kan samtidig også findes på tilbud, så det er heller ikke dyr aftensmad. Det nemme består også i, at hele retten steges færdig i fadet i ovnen, og imens kan du både nå at lave en lækker salat og rydde køkkenet.
Opskriften er beregnet til 4 personer, men de enkelte mængder kan du jo selv variere efter hvad I foretrækker mere eller mindre af. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Kyllingelår i ovn - ovnstegte kyllingelår med marinade
- Kylling i fad med grøntsager og perlespelt
- Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo
- Kylling i fad med kartofler og champignon flødesovs
Opskrift på kyllingelår i fad

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
Ingredienser
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning - grøntsag eller høns
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 tsk oregano - tørret
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- salt og friskkværnet peber
- 1 citron
- 400 g kartofler - i kvarte/mindre både
- 300 g tomater - gerne San Marzano
- 1 rødløg - halveret og snittet i mindre både
- 800 g kyllingelår - underlår
- salt og friskkværnet peber
- oregano
Fremgangsmåde
- Start med saucen: Kog vand op i en lille gryde sammen med en bouillonterning, engelsk sauce og oregano. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og jævn saucen til lidt tyk konsistens. Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft. Kog et minut og tag til side.
- Kom kartofler i kvarte eller både i et passende fad på ca. 30 gange 25 centimeter eller lignende. San Marzano eller andre små tomater kommes hele i sammen rødløg i små tynde både.
- Hæld saucen over og vend lidt rundt. Dryp også med lidt friskpresset citronsaft.
- Kyllingelårene krydres med salt, peber og oregano. Eller dine yndlingskrydderier. Læg lårene ovenpå grøntsagerne i fadet.
- Bages ca. 40 minutter ved 200 grader varmluft poå næstnederste rille.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Du kan eks. servere kyllingelår i fad sammen med grøntsagerne og en lækker råkostsalat. Et godt stykke brød passer også særdeles fint til, og det kan være hjemmebagt grydebrød med den velkendte sprøde skorpe. Velbekomme.
FAQ
Ja, du kan sagtens fryse rester af retten ned i en tæt beholder. Varmes gerne op i ovn eller mikroovn. Måske skal der tilsættes lidt mere vand til saucen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om retten.