• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 14. august 2025 - Udgivet: 14. august 2025

Nem opskrift på kyllingelår i fad med tomater og kartofler, der er perfekt som aftensmad på de travle hverdage. Serveres med salat og brød.

Indhold på siden
  • Nem opskrift på kyllingelår i fad med tomater og kartofler, der er perfekt som aftensmad på de travle hverdage. Serveres med salat og brød.
  • Opskrift på kyllingelår i fad
  • Kyllingelår i fad med tomater og kartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler er en opskrift, som jeg har udviklet til dejlig og nem hverdagsmad.

Kyllingelårene kan samtidig også findes på tilbud, så det er heller ikke dyr aftensmad. Det nemme består også i, at hele retten steges færdig i fadet i ovnen, og imens kan du både nå at lave en lækker salat og rydde køkkenet.

Opskriften er beregnet til 4 personer, men de enkelte mængder kan du jo selv variere efter hvad I foretrækker mere eller mindre af. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Kyllingelår i ovn - ovnstegte kyllingelår med marinade
  • Kylling i fad med grøntsager og perlespelt
  • Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo
  • Kylling i fad med kartofler og champignon flødesovs

Opskrift på kyllingelår i fad

Billede af kyllingelår i fad med tomater og kartofler.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingelår i fad med tomater og kartofler

5 fra 1 stemme
Nem opskrift på kyllingelår i fad med tomater og kartofler, der er perfekt som aftensmad på de travle hverdage. Serveres med salat og brød.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 377
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Sauce
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning - grøntsag eller høns
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron
Kyllingelår og grøntsager
  • 400 g kartofler - i kvarte/mindre både
  • 300 g tomater - gerne San Marzano
  • 1 rødløg - halveret og snittet i mindre både
  • 800 g kyllingelår - underlår
  • salt og friskkværnet peber
  • oregano

Fremgangsmåde
 

  1. Start med saucen: Kog vand op i en lille gryde sammen med en bouillonterning, engelsk sauce og oregano. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og jævn saucen til lidt tyk konsistens. Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft. Kog et minut og tag til side.
  2. Kom kartofler i kvarte eller både i et passende fad på ca. 30 gange 25 centimeter eller lignende. San Marzano eller andre små tomater kommes hele i sammen rødløg i små tynde både.
  3. Hæld saucen over og vend lidt rundt. Dryp også med lidt friskpresset citronsaft.
  4. Kyllingelårene krydres med salt, peber og oregano. Eller dine yndlingskrydderier. Læg lårene ovenpå grøntsagerne i fadet.
  5. Bages ca. 40 minutter ved 200 grader varmluft poå næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier: 377kcalKulhydrater: 31gProtein: 22gFedt: 19gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 106mgNatrium: 1501mgKalium: 948mgKostfibre: 5gSukker: 5gVitamin A: 750IUVitamin C: 47mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

servering af kyllingelår i fad

Du kan eks. servere kyllingelår i fad sammen med grøntsagerne og en lækker råkostsalat. Et godt stykke brød passer også særdeles fint til, og det kan være hjemmebagt grydebrød med den velkendte sprøde skorpe. Velbekomme.

FAQ

Kan man fryse rester af kyllingelår i fad?

Ja, du kan sagtens fryse rester af retten ned i en tæt beholder. Varmes gerne op i ovn eller mikroovn. Måske skal der tilsættes lidt mere vand til saucen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    august 14, 2025 at 9:58 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om retten.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater
  • Billede resultat for kalkun nuggets.
    Sprøde kalkun nuggets i panko rasp
  • Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.
    Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat
  • billederesultat for pasta bolognese
    Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af hvid bolognese.

Hvid bolognese uden tomater

Billede resultat for kalkun nuggets.

Sprøde kalkun nuggets i panko rasp

Billede af hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat.

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

billederesultat for pasta bolognese

Pasta bolognese med oksekød, bacon og rødvin

billederesultat for chokolade panna cotta

Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter

Billede af selleritoppe.

Hvad kan man bruge selleritoppe til?

Forsiden lige nu

ølmarinerede revelsben
Ølmarinerede revelsben i grill med opskrift på ølmarinade→ Se opskriften
kikærtesalat med gulerødder og avocado
Kikærtesalat med gulerødder og avocado (vegetarisk)→ Se opskriften
Billede af små hasselback kartofler med rasp.
Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp→ Se opskriften
Blåbærmuffins
Blåbærmuffins med friske eller frosne blåbær→ Se opskriften
billederesultat for chokolade panna cotta
Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter→ Se opskriften
billede med kyllingekebab
Kyllingekebab→ Se opskriften
Billede af bønnelasagne.
Bønnelasagne (sund lasagne med sorte bønner)→ Se opskriften
billede med aspargessalat
Aspargessalat med bagte radiser og lækker dressing→ Se opskriften
billederesultat for morgenmadsboller
Morgenmadsboller med nem dej, der hæver natten over→ Se opskriften
Blåbær i sæson i august
August - Se hvilke grøntsager og frugter der er i sæson→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required