Opskrift på kylling i fad med grøntsager og perlespelt, der er en dejlig og samlet ret, som nemt laves i ovnen. Tilberedningstiden er en time.
Kylling i fad med grøntsager og perlespelt en meget nem måde at lave kylling i ovnen på, og man kan vel sige at der en moderne udgave af den klassiske lørdagskylling.
Her dog tilberedt med masser af perlespelt, peberfrugter og fennikel.
Nogle er lidt kede af at spise fennikel på grund af den lakridsagtige smag, men her skal du ikke være bange. Fennikelen bliver mør og med stort set ingen smag af lakrids.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til kylling i fad med grøntsager
1 økologisk kylling på ca. 1,4 kilo
4 deciliter perlespelt
1 liter vand
2 terninger hønsebouillon
2 røde peberfrugter
1 lille fennikel
1 bundt forårsløg
Groft salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingen skylles og duppes tør med et stykke køkken. Derefter parteres den i mindre stykker. Del brystkødet i to stykker, over- og underlår for sig, og husk vingerne.
- Perlespelt lægges i bunden af et stort og ildfast fad, hvorefter vandet hældes ved. Smuldr de to terninger hønsebouillon ved.
- De røde peberfrugter klargøres og snittes i tynde strimer, som fordeles i fadet.
- Fennikel deles i halve, som derefter snittes i tynde strimler, der ligeledes kommes ved. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Fordel så kyllingestykkerne ovenpå grøntsager og perlespelt, og krydr kyllingestykkerne med lidt salt.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have en time.
- Tag fadet ud og lad det køle en smule af inden servering. Her er hele retten jo samlet, så det er nemt at gå til.
- Inden fadet stilles på bordet kan du dryppe lidt citronsaft over kylling og grøntsager, men det er ikke nødvendigt.
Servering
Kylling i fad med grøntsager serveres straks, eventuelt med lidt salat til.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Kylling i fad med grøntsager