• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i estragonsauce

Kylling i estragonsauce

billederesultat for kylling i estragonsauce
Kylling i estragonsauce er en nem måde at lave kylling på, og den letkrydrede sauce med estragon passer perfekt til. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  29. marts 2024 - Udgivet:  15. april 2023

Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kylling i estragonsauce er en nem og lækker måde at lave kylling på, og samlet tager retten blot 30 min. at tilberede. God som gæstemad.
  2. Opskrift på kylling i estragonsauce
  3. Kylling i estragonsauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

Kylling i estragonsauce er en nem og lækker måde at lave kylling på, og samlet tager retten blot 30 min. at tilberede. God som gæstemad.

Opskriften på kylling i estragonsauce er beregnet som en hovedret til fire personer.

Retten er god som hurtig aftensmad, men den er faktisk også fremragende som lækker gæstemad.

Nederst er der forslag til tilbehør.

Se også de lækre madopskrifter på:

  • Grydekylling med estragon
  • Kylling i fad
  • Kylling i rød pebersauce
  • Cremet kylling

Opskrift på kylling i estragonsauce

billederesultat for kylling i estragonsauce

Kylling i estragonsauce

Kylling i estragonsauce er en nem og lækker måde at lave kylling på, og samlet tager retten blot 30 min. at tilberede. God som gæstemad.
Bedømmelse
4.7 fra 86 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst
  • paprika
  • peberblanding
  • salt
  • 3 tsk sennep
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - høns
  • 3 dl fløde
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 potte estragon
  • salt og friskkværnet peber - plus evt. en smule sukker

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Kyllingebryst fileterne krydres med lidt paprika, peberblanding og salt. Steges cirka 4-5 minutter på hver side på en pande med lidt olie, og lægges til side.
  • Kom sennep og vand på panden og kog panden af. Smuld bouillonterning i, og tilsæt også fløde og hvidvinseddike. Lad det koge op og creme en smule ind. Saucen til kylling i estragonsauce skal hverken være for tynd eller tyk.
  • Estragonblade pilles af og hakkes fint, hvorefter de vendes i den cremede estragonsauce. Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule mere vand.
  • Smag din estragonsauce til med salt, peber og en smule sukker.
  • Hæld saucen i lille bradepande. Skær kyllingebrystfileterne i skrå skiver (5-6 skiver af hvert stykke bryst) og læg dem forsigtigt og smukt ned i saucen, så de stadig ligger nogenlunde samlet.
  • Læg et par kviste estragon over og steg det hele 10 minutter i ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
430
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
181
mg
60
%
Natrium
 
1608
mg
70
%
Kalium
 
643
mg
18
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
1197
IU
24
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Kylling i estragonsauce er en nem ret at lave, fordi du kan servere mange forskellige slags tilbehør til.

Prøv med en af disse:

Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano

Kartoffelpandekage

Klassisk løgsalat

Holgers rustikke kartoffelsalat

Bønnesalat

Og ellers er kogte ris også glimrende til retten, ligesom dampet broccoli eller andre grøntsager passer perfekt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne Mortensen

    maj 10, 2025 at 9:10 pm

    Vi fik retten her til aften. Den smagte simpelthen så skønt og vakte stor begejstring. Tak for den, Holger! Vi fik nye kartofler (udenlandske dog) og grønne asparges til.

    Svar
  2. Junie Jacobsen

    februar 02, 2025 at 3:56 pm

    Kan kylling i estragon sause laves før gæsterne kommer og genopvarmes uden fløden skiller ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 02, 2025 at 4:12 pm

      Hej Junie
      Det bør du sagtens kunne uden det skiller. God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Karen Marie Broberg

    august 28, 2024 at 3:09 pm

    Smager SÅ dejligt og er nemt at lave

    Svar
  4. Søs Broberg

    august 28, 2024 at 3:08 pm

    Smager fantastisk

    Svar
  5. Irma Schreiner

    juli 06, 2024 at 11:43 am

    Superlækker ret

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required