Her får du min opskrift på kulmule med kikærter og pastinakker. En nem og lækker fiskeret, der kan laves på under 30 minutter.
Kulmule med kikærter og pastinakker er en virkelig lækker fiskeret, der samtidig er meget kaloriefattig.
Retten er nem og hurtig at tilberede, og jeg bruger kulmule med skind, men selvfølgelig uden ben. Bed eventuelt din fiskehandler om at skære fine portionsstykker af kulmulen ud til det.
Kan du ikke skaffe kulmule, kan du sagtens lave retten med andre typer af hvid fisk, eks. torsk. Bemærk, at opskriften er beregnet til 2 personer, men den er nem at gange op. God fornøjelse.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på kulmule med kikærter
Kulmule med kikærter - kaloriefattig opskrift
Ingredienser
- 300 g kulmule - filet, med skind men uden ben
- smør - og olivenolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 dåse kikærter - skylles og afdryppes
- 100 g pastinakker - i små tern
- 100 g gulerødder - i små tern
- 1 dl hvidvin
- 1 bundt forårsløg - i skiver
- 1 citron
- 1 håndfuld dild - hakket
Fremgangsmåde
- Skær kulmulefileten ud i to lige store stykker. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom en god klat smør og lidt olie på en varm pande ved en god varme og lad det bruse næsten af. Steg så kulmulen på skindsiden i ca. 4 minutter, og vend derefter om og steg 30 sekunder med skindsiden nedad. Steges ved en nogenlunde høj varme. Tages tl side og panden skylles af.
- Kikærter skylles og afdryppes. Klargør pastinakker og gulerødder. Steges i ca. 3 minutter på en varm pande i en god sjat olivenolie. Stadig ved en høj varme.
- Tilsæt lidt hvidvin og lad det koge næsten ind. Tilsæt lidt friskpresset citronsaft. Smag til med salt og peber. Vend forårsløg i sammen med hakket dild.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den stegte kulmule anrettes på en bund af de stegte kikærter og grøntsager.
Pyntes gerne med frisk dild. Serveres med et stykke brød til, og det kan være flutes eller fransk bondebrød. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.