Krydderboller er populære og luftige boller, der altid er et sikkert hit. Få min opskrift på bollerne her, og nyd en god morgen krydder.
Jeg må indrømme, at jeg er stor fan af krydderboller. Så er det sagt.
Der findes mange lækre og velsmagende boller, både med og uden fuldkorn, men i min verden er der næsten ikke noget, der slår en hjemmebagt krydderbolle med kardemomme. Og så er bollerne meget nemme at bage.
Krydderbollerne kan nydes som de er, men det er altså også skønt at skære dem over, og derefter riste dem på en brødrister eller i ovnen, så de netop bliver sprøde.
Så har du verdens bedste morgenkrydder. Du får 15 lette, luftige og lækre stk. af denne opskrift.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på krydderboller
Krydderboller
Ingredienser
- 400 g mælk
- 75 g smør
- 25 g sukker
- 50 g gær
- 675 g hvedemel - plus lidt ekstra
- 8 g salt - svarende til 1,5 teske
- 1 tsk kardemomme - med en god top på
- 2 æg
Fremgangsmåde
- Kom mælk og smør i en gryde og lun det indtil smørret er smeltet. Væsken må ikke blive varmere end 37 grader! Du kan også varme i det i en mikroovn.
- Tilsæt sukker og gær, og rør det helt ud. Kom det i skålen til din røremaskine, og sæt dejkrogen på maskinen.
- Bland hvedemel sammen med salt og kardemomme i en anden skål, og kom det derefter i røremaskinen sammen med æg.
- Æltes dejen i ca. 10 minutter ved middel hastighed. Opskrifter er altid vejledende, men selvom målene her plejer at passe perfekt, kan det være der skal tilsættes en smule mere mel. Det afhænger jo bla, af hvor store dine æg er. Dejen skal dog være en smule blød og klistret.
- Tag dejen up på et meldrysset køkkenbord, hvor den virkes op. I dette link kan du se hvordan du nemt virker dej op, og det har du ofte brug for, når du bager.
- Læg et viskestykke over og lad dejen hvile i 20 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Virk dejen op igen, og del i den 15 lige store stykker, der ca. skal veje 80 gram pr. styk.
- Tril til boller, som sættes på bagepladen med kort mellemrum. Det giver sig selv, når du skal have 15 krydderboler på samme plade, og de sættes i tre rækker med fem i hver række.
- Lad nu dine morgen kryddere hæve i yderligere 20 minutter. Krydderbollerne skal ikke pensles.
- Imens forvarmes ovnen til 220 grader almindelig over- og undervarme. Du skal ikke bruge varmluft her.
- Bag de lækre krydderboller midt i ovnen i ca. 15 minutter, så bollerne får en god kulør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
De færdigbagte krydderboller køles af på en rist.
Skal du bruge bollerne som en morgenkrydder, skæres bollen over og ristes på en brødrister.
Eller giv de halve boller ca. 5 minutter i en 200 grader varm ovn. Som med varme hveder. Tiden afhænger af hvor sprøde og ristede du ønsker dine morgenkryddere.
Krydderbollerne kan sagtens fryses ned og tages op efter behov.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Janne Lybek Jensen
Meget lækre.