Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Krydderboller

Krydderboller (nem opskrift på morgenkryddere)

billede med krydderboller
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
195
SHARES
FacebookMessenger195PinterestEmailSMS
Indhold
  • Krydderboller
  • Opskrift på krydderboller
  • Tips
  • Kommentarer

Krydderboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Krydderboller er populære og luftige boller, der altid er et sikkert hit. Få min opskrift på bollerne her, og nyd en god morgen krydder.
Antal: 15 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g mælk
  • 75 g smør
  • 25 g sukker
  • 50 g gær
  • 675 g hvedemel plus lidt ekstra
  • 8 g salt svarende til 1,5 teske
  • 1 tsk kardemomme med en god top på
  • 2 æg

Fremgangsmåde

  1. Kom mælk og smør i en gryde og lun det indtil smørret er smeltet. Væsken må ikke blive varmere end 37 grader! Du kan også varme i det i en mikroovn.
  2. Tilsæt sukker og gær, og rør det helt ud. Kom det i skålen til din røremaskine, og sæt dejkrogen på maskinen.
  3. Bland hvedemel sammen med salt og kardemomme i en anden skål, og kom det derefter i røremaskinen sammen med æg.
  4. Æltes dejen i ca. 10 minutter ved middel hastighed. Opskrifter er altid vejledende, men selvom målene her plejer at passe perfekt, kan det være der skal tilsættes en smule mere mel. Det afhænger jo bla, af hvor store dine æg er. Dejen skal dog være en smule blød og klistret.
  5. Tag dejen up på et meldrysset køkkenbord, hvor den virkes op. I dette link kan du se hvordan du nemt virker dej op, og det har du ofte brug for, når du bager.
  6. Læg et viskestykke over og lad dejen hvile i 20 minutter.
  7. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  8. Virk dejen op igen, og del i den 15 lige store stykker, der ca. skal veje 80 gram pr. styk.
  9. Tril til boller, som sættes på bagepladen med kort mellemrum. Det giver sig selv, når du skal have 15 krydderboler på samme plade, og de sættes i tre rækker med fem i hver række.
  10. Lad nu dine morgen kryddere hæve i yderligere 20 minutter. Krydderbollerne skal ikke pensles.
  11. Imens forvarmes ovnen til 220 grader almindelig over- og undervarme. Du skal ikke bruge varmluft her.
  12. Bag de lækre krydderboller midt i ovnen i ca. 15 minutter, så bollerne får en god kulør.

Næringsindhold

Kalorier234kcalKulhydrater38gProtein7gFedt6gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.5gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol36mgNatrium259mgKalium119mgKostfibre2gSukker3gVitamin A200IUVitamin C0.03mgCalcium45mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på krydderboller

Jeg må indrømme, at jeg er stor fan af krydderboller. Så er det sagt.

Der findes mange lækre og velsmagende boller, både med og uden fuldkorn, men i min verden er der næsten ikke noget, der slår en hjemmebagt krydderbolle med kardemomme. Og så er bollerne meget nemme at bage.

Krydderbollerne kan nydes som de er, men det er altså også skønt at skære dem over, og derefter riste dem på en brødrister eller i ovnen, så de netop bliver sprøde.

Så har du verdens bedste morgenkrydder. Du får 15 lette, luftige og lækre stk. af denne opskrift.

Se også disse opskrifter:

  • Fødselsdagsboller
  • Hjemmebagte boller
  • Kærnemælksboller
  • Gulerodsboller

Tips

De færdigbagte krydderboller køles af på en rist.

Skal du bruge bollerne som en morgenkrydder, skæres bollen over og ristes på en brødrister.

Eller giv de halve boller ca. 5 minutter i en 200 grader varm ovn. Som med varme hveder. Tiden afhænger af hvor sprøde og ristede du ønsker dine morgenkryddere.

Krydderbollerne kan sagtens fryses ned og tages op efter behov.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janne Lybek Jensen skriver

    juni 09, 2024 at 9:03 am

    Meget lækre.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required