• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Koteletter med grønkål

Koteletter med grønkål

billede til koteletter med grønkål
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. februar 2025 - Udgivet:  4. februar 2025

Her får du min opskrift på koteletter med grønkål, selleri og perlespelt. En nem og lækker ret med sundere tilbehør til koteletterne.

Koteletter med grønkål er en rimelig nem og sund ret til aftensmad, og får du en mør kotelet uden flødesovs og andet fedt.

I stedet anrettes de stegte koteletter på en lækker bund af grønkål, perlespelt og selleri, og det smager altså himmelsk godt.

Svinekoteletterne kan selvfølgelig sagtens udskiftes med kyllingebryst, hvis du mere er til det.

Opskriften er beregnet til fire personer. Jeg har anvendt hel grønkål, men du kan også gøre det endnu nemmere ved at købe en snittet grønkål, der så blot blancheres direkte som anvist. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Koteletter i fad
  • Koteletter i vildtsauce
  • Koteletter i fad med grøntsager

Opskrift på koteletter med grønkål og selleri

billede til koteletter med grønkål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koteletter med grønkål - nem opskrift

4.50 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på koteletter med grønkål, selleri og perlespelt. En nem og lækker ret med sundere tilbehør til koteletterne.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 583
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Grønkål med selleri
  • 250 g knoldselleri - i små tern
  • olivenolie
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • salt og friskkværnet peber
  • 125 g perlespelt - koges møre i saltet vand
  • 1 bouillonterning
  • 100 g grønkål
  • 1 æble - udkernet og i små tern
  • 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
Dressing
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber
Koteletter
  • 4 koteletter
  • olivenolie - og smør, til stegning
  • salt og friskkværnet peber - og/eller andet krydderi

Fremgangsmåde
 

  1. Knodselleri skrælles og skæres i skiver og derefter i små tern. Kommes i en skål og vendes med olivenolie, rosmarin, salt og friskkværnet peber. Fordeles i et lille ovnfast fad og bages 25 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. Perlespelt skylles og dryppes af. Kommes i en gryde sammen med rigeligt koldt vand og en bouillonterning (gerne grøntsagsbouillon). Se kogetid på pakken, og perlespelten skal være næsten mør, men må gerne have et lille bid. Hæld vandet fra.
  3. Grønkål nippes fri af stokken, så du kun får bladene med. Kog en gryde med vand op, tilsæt lidt salt og kom grønkålen i. Lad den blanchere meget kort - blot 10-15 sekunder, så den netop skifter farve og bliver flot mørkegrøn. Kommes i et dørslag og skylldes straks under den kolde hane. Snittes groft.
    blanchering af grønkål
  4. Snit æblet i tern og skær forårsløg i tynde skiver. Rør dressingen godt sammen og smag den til.
  5. Saml selleritern i en stor skål sammen med perlespelt, grønkål, æble og forårsløg. Vendes godt sammen med dressingen.
    grønkål med selleri og perlespelt
  6. Koteletter brunes godt af på begge sider ved høj varme i lidt olie og smør, og derefter steges de færdige i ca. 2-3 minutter på hver side ved en lidt lavere varme. Stegetiden afhænger af tykkelsen på koteletterne. Krydres med salt, peber og hvad du ellers kan lide af krydderier.

Næringsindhold

Kalorier: 583kcalKulhydrater: 36gProtein: 42gFedt: 32gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 18gTransfedt: 0.1gKolesterol: 101mgNatrium: 1913mgKalium: 1224mgKostfibre: 8gSukker: 11gVitamin A: 2710IUVitamin C: 37mgCalcium: 132mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Ved servering anrettes først grønkål med perlespelt og øvrige ingredienser nederst, og derpå lægges en stegt kotelet.

Yderligere tilbehør er som sådan ikke nødvendigt, men du kan eventuelt servere retten med ovnstegte rosenkål, der kan tilberedes ved siden af sellerien i ovnen. Et stykke flute passer også fint til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. gastromad.dk

    februar 06, 2025 at 6:37 am

    Ser virkelig lækkert ud og en god ret til vintermånederne.
    Søren

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 06, 2025 at 8:18 am

      Hej Søren
      Mange tak - det er jeg glad for at høre.
      Og det er jo altid sjovt at twiste tilbehøret til de klassiske retter 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    februar 04, 2025 at 9:10 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required