Her får du min opskrift på koteletter med grønkål, selleri og perlespelt. En nem og lækker ret med sundere tilbehør til koteletterne.
Koteletter med grønkål er en rimelig nem og sund ret til aftensmad, og får du en mør kotelet uden flødesovs og andet fedt.
I stedet anrettes de stegte koteletter på en lækker bund af grønkål, perlespelt og selleri, og det smager altså himmelsk godt.
Svinekoteletterne kan selvfølgelig sagtens udskiftes med kyllingebryst, hvis du mere er til det.
Opskriften er beregnet til fire personer. Jeg har anvendt hel grønkål, men du kan også gøre det endnu nemmere ved at købe en snittet grønkål, der så blot blancheres direkte som anvist. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på koteletter med grønkål og selleri
Koteletter med grønkål - nem opskrift
Ingredienser
Grønkål med selleri
- 250 g knoldselleri - i små tern
- olivenolie
- 1 tsk rosmarin - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 125 g perlespelt - koges møre i saltet vand
- 1 bouillonterning
- 100 g grønkål
- 1 æble - udkernet og i små tern
- 1 bundt forårsløg - i tynde skiver
Dressing
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
- 1 tsk sennep
- 1 spsk honning
- salt og friskkværnet peber
Koteletter
- 4 koteletter
- olivenolie - og smør, til stegning
- salt og friskkværnet peber - og/eller andet krydderi
Fremgangsmåde
- Knodselleri skrælles og skæres i skiver og derefter i små tern. Kommes i en skål og vendes med olivenolie, rosmarin, salt og friskkværnet peber. Fordeles i et lille ovnfast fad og bages 25 minutter ved 200 grader varmluft.
- Perlespelt skylles og dryppes af. Kommes i en gryde sammen med rigeligt koldt vand og en bouillonterning (gerne grøntsagsbouillon). Se kogetid på pakken, og perlespelten skal være næsten mør, men må gerne have et lille bid. Hæld vandet fra.
- Grønkål nippes fri af stokken, så du kun får bladene med. Kog en gryde med vand op, tilsæt lidt salt og kom grønkålen i. Lad den blanchere meget kort - blot 10-15 sekunder, så den netop skifter farve og bliver flot mørkegrøn. Kommes i et dørslag og skylldes straks under den kolde hane. Snittes groft.
- Snit æblet i tern og skær forårsløg i tynde skiver. Rør dressingen godt sammen og smag den til.
- Saml selleritern i en stor skål sammen med perlespelt, grønkål, æble og forårsløg. Vendes godt sammen med dressingen.
- Koteletter brunes godt af på begge sider ved høj varme i lidt olie og smør, og derefter steges de færdige i ca. 2-3 minutter på hver side ved en lidt lavere varme. Stegetiden afhænger af tykkelsen på koteletterne. Krydres med salt, peber og hvad du ellers kan lide af krydderier.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Ved servering anrettes først grønkål med perlespelt og øvrige ingredienser nederst, og derpå lægges en stegt kotelet.
Yderligere tilbehør er som sådan ikke nødvendigt, men du kan eventuelt servere retten med ovnstegte rosenkål, der kan tilberedes ved siden af sellerien i ovnen. Et stykke flute passer også fint til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
gastromad.dk
Ser virkelig lækkert ud og en god ret til vintermånederne.
Søren
Holger Rørby Madsen
Hej Søren
Mange tak - det er jeg glad for at høre.
Og det er jo altid sjovt at twiste tilbehøret til de klassiske retter 🙂
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.