Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Koteletter med grønkål

Koteletter med grønkål

billede til koteletter med grønkål
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook12PinterestSMSEmailMessenger
12
DELINGER

Her får du min opskrift på koteletter med grønkål, selleri og perlespelt. En nem og lækker ret med sundere tilbehør til koteletterne.

Koteletter med grønkål er en rimelig nem og sund ret til aftensmad, og får du en mør kotelet uden flødesovs og andet fedt.

I stedet anrettes de stegte koteletter på en lækker bund af grønkål, perlespelt og selleri, og det smager altså himmelsk godt.

Svinekoteletterne kan selvfølgelig sagtens udskiftes med kyllingebryst, hvis du mere er til det.

Opskriften er beregnet til fire personer. Jeg har anvendt hel grønkål, men du kan også gøre det endnu nemmere ved at købe en snittet grønkål, der så blot blancheres direkte som anvist. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Koteletter i fad
  • Koteletter i vildtsauce
  • Koteletter i fad med grøntsager

Opskrift på koteletter med grønkål og selleri

Koteletter med grønkål - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på koteletter med grønkål, selleri og perlespelt. En nem og lækker ret med sundere tilbehør til koteletterne.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Grønkål med selleri
  • 250 g knoldselleri (i små tern)
  • olivenolie
  • 1 tsk rosmarin (tørret)
  • salt og friskkværnet peber
  • 125 g perlespelt (koges møre i saltet vand)
  • 1 bouillonterning
  • 100 g grønkål
  • 1 æble (udkernet og i små tern)
  • 1 bundt forårsløg (i tynde skiver)
Dressing
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft (friskpresset)
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk honning
  • salt og friskkværnet peber
Koteletter
  • 4 koteletter
  • olivenolie (og smør, til stegning)
  • salt og friskkværnet peber (og/eller andet krydderi)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Knodselleri skrælles og skæres i skiver og derefter i små tern. Kommes i en skål og vendes med olivenolie, rosmarin, salt og friskkværnet peber. Fordeles i et lille ovnfast fad og bages 25 minutter ved 200 grader varmluft.
  2. Perlespelt skylles og dryppes af. Kommes i en gryde sammen med rigeligt koldt vand og en bouillonterning (gerne grøntsagsbouillon). Se kogetid på pakken, og perlespelten skal være næsten mør, men må gerne have et lille bid. Hæld vandet fra.
  3. Grønkål nippes fri af stokken, så du kun får bladene med. Kog en gryde med vand op, tilsæt lidt salt og kom grønkålen i. Lad den blanchere meget kort - blot 10-15 sekunder, så den netop skifter farve og bliver flot mørkegrøn. Kommes i et dørslag og skylldes straks under den kolde hane. Snittes groft.
    blanchering af grønkål
  4. Snit æblet i tern og skær forårsløg i tynde skiver. Rør dressingen godt sammen og smag den til.
  5. Saml selleritern i en stor skål sammen med perlespelt, grønkål, æble og forårsløg. Vendes godt sammen med dressingen.
    grønkål med selleri og perlespelt
  6. Koteletter brunes godt af på begge sider ved høj varme i lidt olie og smør, og derefter steges de færdige i ca. 2-3 minutter på hver side ved en lidt lavere varme. Stegetiden afhænger af tykkelsen på koteletterne. Krydres med salt, peber og hvad du ellers kan lide af krydderier.

Næringsindhold

Kalorier583kcalKulhydrater36gProtein42gFedt32gMættet fedt7gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt18gTransfedt0.1gKolesterol101mgNatrium1913mgKalium1224mgKostfibre8gSukker11gVitamin A2710IUVitamin C37mgCalcium132mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Ved servering anrettes først grønkål med perlespelt og øvrige ingredienser nederst, og derpå lægges en stegt kotelet.

Yderligere tilbehør er som sådan ikke nødvendigt, men du kan eventuelt servere retten med ovnstegte rosenkål, der kan tilberedes ved siden af sellerien i ovnen. Et stykke flute passer også fint til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne S Bollhorn skriver

    oktober 24, 2025 at 10:08 pm

    Tak for god inspiration til varieret kost.
    Jeg tænkte, om det var muligt med et mærke, der viste om rester var fryseegnet. Det er ofte, vi har en rest, som kunne bruges, når man er alene hjemme eller skal have mad med.
    Med venlig hilsen
    Susanne S Bollhorn

    Svar
  2. gastromad.dk skriver

    februar 06, 2025 at 6:37 am

    Ser virkelig lækkert ud og en god ret til vintermånederne.
    Søren

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 06, 2025 at 8:18 am

      Hej Søren
      Mange tak - det er jeg glad for at høre.
      Og det er jo altid sjovt at twiste tilbehøret til de klassiske retter 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 04, 2025 at 9:10 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required