Koteletter i fad er en vaskeægte klassiker i det danske køkken, og her får du en god og gammeldags opskrift på retten.
Her er både bacon, peberfrugt og fløde, og det hele smager bare så godt.
Køb gerne nogle gode koteletter hos slagterne, for så får du det bedste resultat, og de skal helst veje mindst 175 gram pr. stk. Og det skal selvfølgelig være koteletter uden ben.
Opskriften er beregnet som hovedret til aftensmad til fire personer.
Oversigt

Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Start med at gøre grøntsagerne klar. Champignon skæres i kvarte, rødløg hakkes groft og rød peberfrugt snittes i tynde strimler.
- Varm en pande op ved høj varme, for koteletterne skal brunes i kort tid.
- Krydr koteletterne på begge sider med salt og friskkværnet peber, kom en klat smør på panden og brun koteletterne ved den høje varme i et minut på hver side, hvorefter de lægges i et ildfast fad eller en bradepande. Fadet må ikke være meget større end at der blot er lidt plads rundt om koteletterne, når de er taglagte i fadet. Så får du det bedste resultat.
- Steg derefter bacon i tern sprøde på panden og hæld det over koteletterne.
- Kom hakkede tomater (skyl også lige dåsen af med en smule vand og kom det ved) på panden sammen med fløde, paprika og oregano, og lad det koge op. Smag til med lidt balsamico, salt og peber, og hæld så flødesovsen over koteletterne i fadet.
- Skyl lige panden af og stil den tilbage på blusset. Nu svitses champignon, så de får en god kulør, og derefter steges rødløg med et minuts tid. Kom også det i fadet.
- Fordel de tynde strimler peberfrugt over koteletterne, og tryk det ganske let ned.
- Hak persille og læg persillen i midten, og krydr med lidt ekstra peber.
- Stil dine koteletter i fad ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor de skal have 30 minutter.
Næringsindhold
Video
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
De færdigstegte koteletter i fad serveres med kogte ris eller en blød kartoffelmos. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Nemme koteletter i fad med grøntsager
Koteletter med kartoffelmos
Karrykoteletter i fad med ris
Koteletter med ananas og karry i fad
Panerede koteletter med lækkert tilbehør
One pot koteletter
FAQ
Du kan sagtens anvende nakkekoteletter i stedet for de almindelige koteletter. Nakkekoteletterne er mere fedtmarmorerede, og derfor bliver de også mere møre. Tilberedningstiden er den samme.
Du kan sagtens lave koteletter i fad dagen i forvejen. Faktisk er det bedre, da retten så samler mere smag. Men husk at køle retten hurtigt ned af hensyn til udviklingen af bakterier i mad.
Koteletter i fad er fryseegnet, så du kan sagtens komme rester af retten i fryseren. Derfor kan du også med fordel lave en dobbelt portion, og så har du altid en god middagsret i fryseren.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jette
Hej. Jeg bruger altid nakkekoteletter, de bliver ikke tørre . Derudover bruger jeg istedet for flåede tomater, en god tomat pasta, samt flåede tomater, hvor væden er siet fra. Friske krydderurter og rigeligt med fløde og en slat hvidvin til at koge panden af med. Det bliver mums.
Finn Jensen
Fantastisk, vi har aldrig fået noget bedre.
Tine Brings Brock
Virkelig lækker version af den klassiske ret
Holger Rørby Madsen
Hej Tine
Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Lisa
Hej,
Gik helt efter opskriften...
Smagen er meget fint- men hold da op en tynd gang sjask.....
Hilsen, Lisa
Linda Jordan
Jeg tager udgangspunkt i din opskrift men tilføjer tilmed timian, bacon og cocktailpølser. Så bliver den ekstra fræk 🙂
Heidi Trasborg Aureld
Hej Ludvig
Tak for opskriften. Den er inspirerende.
Jeg har lavet den nogle gange, men jeg har tilføjet kartoffelskiver i fadet som tilbehør i stedet for ris. Det er så en ret med det hele i fadet. Dejligt og nemt.
Jeg overvejer at servere den for fødselsdagsgæster snart, men tænker, at der måske mangler noget tilbehør til ved siden af, som gæsterne også kan tage af. Men jeg ved ikke, hvad der passer til sådan een ret med koteletter, kartofler, tomat/paprika sovs osv.
Har du nogen forslag?
Jeg har kun fundet få forslag på nettet, og den ene var majskolber, agurkestave og så en ting mere, som jeg har glemt, og så var der en salat som forslag på en anden side.
Vh. Heidi
Heidi Trasborg Aureld
Flere skriver, at de synes, koteletterne bliver tørre, men dét gør koteletter jo tit.
Jeg gør så dét, at jeg panerer koteletterne, steger dem på panden og så kommer dem i fadet. Dét hjælper på tørheden.
Jeg har taget udgangspunkt i opskriften, men jeg har så ændret nogle ting ved retten. F.eks:
Paneret koteletter
Kartoffelskiver
Ærter i
Cocktailpølser i
(nogen gange putter jeg også lidt perleløg i).
Mums! 😋😋
Torben Wetche
synes det løfter hvis vandet erstattes med vin når tomatdåsen skylles.
Ludvig Rosenørn
Egner sig/Egner sig ikke til frysning ville være en god lille tilføjelse til opskrifterne. Tak!
Holger Rørby Madsen
Hej Ludvig
Tak for indspark - det er da en rigtig god idé, som jeg vil sørge for bliver skrevet ind ved opskrifterne.
Alt det bedste
Holger
Steen O.
Holger for President!
Stine
Den lækreste ret jeg nogensinde har lavet, TAK FOR MAD!
Koteletterne blev lidt tørre, men pyt med det, for det hele smagte helt fantastisk!!
Ludvig Rosenørn
Der er jo delte meninger, men jeg syntes nakkekoteletter bliver meget mere saftige og møre end alm koteletter 🙂
Charlotte
Koteletterne blev tørre, ellers rigtig god smag!
Den Uduelige kok
Super nem opskrift, og super lækkert hverdagsmad..!!
Helene
Hejsa, hvordan ser kalorie tallet ud retten? Det ser ud til at være den eneste manglende information:)
Holger Rørby Madsen
Hej Helene
Det vil du ikke ønske at vide 🙂
Spøg til side, jo, der cirka 700 kalorier pr. person. Altså samlet kalorieindtag pr. person.
Håber det hjælper.
De bedste hilsner
Holger