• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde

Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde

billederesultat for gammeldags koteletter i fad
4.7 fra 256 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  14. oktober 2024 - Udgivet:  11. marts 2024

Koteletter i fad er en vaskeægte klassiker i det danske køkken, og her får du en god og gammeldags opskrift på retten.

Her er både bacon, peberfrugt og fløde, og det hele smager bare så godt.

Køb gerne nogle gode koteletter hos slagterne, for så får du det bedste resultat, og de skal helst veje mindst 175 gram pr. stk. Og det skal selvfølgelig være koteletter uden ben.

Opskriften er beregnet som hovedret til aftensmad til fire personer.

Oversigt
  • Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde
  • Servering
  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • Koteletter med kartoffelmos
  • Karrykoteletter i fad med ris
  • Koteletter med ananas og karry i fad
  • Panerede koteletter med lækkert tilbehør
  • One pot koteletter
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for gammeldags koteletter i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde

4.72 fra 256 stemmer
Nyd en velsmagende klassisk dansk ret med koteletter i fad. Opskriften indeholder bacon, peberfrugt og fløde - en rigtig lækkerbisken.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 589
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g champignon - i kvarte
  • 1 rødløg - grofthakket
  • 1 rød peberfrugt - i strimler
  • 4 koteletter - på ca. 175 gram stykket
  • 150 g bacon - i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl fløde
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk balsamico
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre grøntsagerne klar. Champignon skæres i kvarte, rødløg hakkes groft og rød peberfrugt snittes i tynde strimler.
  2. Varm en pande op ved høj varme, for koteletterne skal brunes i kort tid.
  3. Krydr koteletterne på begge sider med salt og friskkværnet peber, kom en klat smør på panden og brun koteletterne ved den høje varme i et minut på hver side, hvorefter de lægges i et ildfast fad eller en bradepande. Fadet må ikke være meget større end at der blot er lidt plads rundt om koteletterne, når de er taglagte i fadet. Så får du det bedste resultat.
  4. Steg derefter bacon i tern sprøde på panden og hæld det over koteletterne.
  5. Kom hakkede tomater (skyl også lige dåsen af med en smule vand og kom det ved) på panden sammen med fløde, paprika og oregano, og lad det koge op. Smag til med lidt balsamico, salt og peber, og hæld så flødesovsen over koteletterne i fadet.
  6. Skyl lige panden af og stil den tilbage på blusset. Nu svitses champignon, så de får en god kulør, og derefter steges rødløg med et minuts tid. Kom også det i fadet.
  7. Fordel de tynde strimler peberfrugt over koteletterne, og tryk det ganske let ned.
  8. Hak persille og læg persillen i midten, og krydr med lidt ekstra peber.
  9. Stil dine koteletter i fad ind i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor de skal have 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 589kcalKulhydrater: 15gProtein: 46gFedt: 39gMættet fedt: 22gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 11gTransfedt: 0.1gKolesterol: 185mgNatrium: 1577mgKalium: 1135mgKostfibre: 3gSukker: 9gVitamin A: 2257IUVitamin C: 53mgCalcium: 108mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De færdigstegte koteletter i fad serveres med kogte ris eller en blød kartoffelmos. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Nemme koteletter i fad med grøntsager

4.8 fra 54 stemmer
Bedste opskrift på nemme koteletter i fad med grøntsager, der laves med koteletter, broccoli, og peberfrugt. Serveres med ris eller mos.
Gå til opskrift
billede med nemme koteletter i fad med grøntsager

Koteletter med kartoffelmos

4.9 fra 10 stemmer
Opskrift på lækre koteletter med kartoffelmos og champignon a la creme, hvor hvor hele retten er samlet på koteletten. Kan laves i forvejen.
Gå til opskrift
billederesultat for koteletter med mos

Karrykoteletter i fad med ris

4.3 fra 9 stemmer
Her får du en nem opskrift på karrykoteletter i fad. Retten laves med koteletter, der steges i ovn med karrysovs. Opskriften er med billeder.
Gå til opskrift
billede med karrykoteletter i fad

Koteletter med ananas og karry i fad

4.8 fra 26 stemmer
Den bedste opskrift på koteletter med ananas i fad. Koteletterne krydres med karry, og steges i ovnen i en lækker karrysovs med ananassaft.
Gå til opskrift
billederesultat for koteletter med ananas

Panerede koteletter med lækkert tilbehør

4.9 fra 16 stemmer
Her får du min opskrift på panerede koteletter, der serveres med stuvede kartofler og dampede ærter. Lækre koteletetter med panering.
Gå til opskrift
billederesultat for panerede koteletter

One pot koteletter

5 fra 1 stemme
One pot koteletter er en såkaldt alt i en gryde opskrift, hvor du laver hele retten i samme gryde. Nemt og godt, og her er det altså med møre koteletter.
Gå til opskrift
billede med one pot koteletter

FAQ

Kan man bruge nakkekoteletter?

Du kan sagtens anvende nakkekoteletter i stedet for de almindelige koteletter. Nakkekoteletterne er mere fedtmarmorerede, og derfor bliver de også mere møre. Tilberedningstiden er den samme.

Kan man lave koteletter i fad dagen før?

Du kan sagtens lave koteletter i fad dagen i forvejen. Faktisk er det bedre, da retten så samler mere smag. Men husk at køle retten hurtigt ned af hensyn til udviklingen af bakterier i mad.

Kan man fryse retten ned?

Koteletter i fad er fryseegnet, så du kan sagtens komme rester af retten i fryseren. Derfor kan du også med fordel lave en dobbelt portion, og så har du altid en god middagsret i fryseren.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette

    januar 15, 2025 at 8:38 pm

    Hej. Jeg bruger altid nakkekoteletter, de bliver ikke tørre . Derudover bruger jeg istedet for flåede tomater, en god tomat pasta, samt flåede tomater, hvor væden er siet fra. Friske krydderurter og rigeligt med fløde og en slat hvidvin til at koge panden af med. Det bliver mums.

    Svar
  2. Finn Jensen

    oktober 12, 2024 at 4:43 pm

    Fantastisk, vi har aldrig fået noget bedre.

    Svar
  3. Tine Brings Brock

    april 17, 2024 at 10:28 am

    Virkelig lækker version af den klassiske ret

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 18, 2024 at 11:26 am

      Hej Tine
      Mange tak - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lisa

    oktober 26, 2023 at 2:22 pm

    Hej,
    Gik helt efter opskriften...
    Smagen er meget fint- men hold da op en tynd gang sjask.....
    Hilsen, Lisa

    Svar
  5. Linda Jordan

    juli 24, 2023 at 7:21 pm

    Jeg tager udgangspunkt i din opskrift men tilføjer tilmed timian, bacon og cocktailpølser. Så bliver den ekstra fræk 🙂

    Svar
  6. Heidi Trasborg Aureld

    januar 17, 2023 at 8:15 am

    Hej Ludvig
    Tak for opskriften. Den er inspirerende.
    Jeg har lavet den nogle gange, men jeg har tilføjet kartoffelskiver i fadet som tilbehør i stedet for ris. Det er så en ret med det hele i fadet. Dejligt og nemt.
    Jeg overvejer at servere den for fødselsdagsgæster snart, men tænker, at der måske mangler noget tilbehør til ved siden af, som gæsterne også kan tage af. Men jeg ved ikke, hvad der passer til sådan een ret med koteletter, kartofler, tomat/paprika sovs osv.
    Har du nogen forslag?
    Jeg har kun fundet få forslag på nettet, og den ene var majskolber, agurkestave og så en ting mere, som jeg har glemt, og så var der en salat som forslag på en anden side.
    Vh. Heidi

    Svar
    • Heidi Trasborg Aureld

      juli 01, 2024 at 8:29 am

      Flere skriver, at de synes, koteletterne bliver tørre, men dét gør koteletter jo tit.
      Jeg gør så dét, at jeg panerer koteletterne, steger dem på panden og så kommer dem i fadet. Dét hjælper på tørheden.
      Jeg har taget udgangspunkt i opskriften, men jeg har så ændret nogle ting ved retten. F.eks:
      Paneret koteletter
      Kartoffelskiver
      Ærter i
      Cocktailpølser i
      (nogen gange putter jeg også lidt perleløg i).

      Mums! 😋😋

      Svar
  7. Torben Wetche

    juni 03, 2022 at 12:01 pm

    synes det løfter hvis vandet erstattes med vin når tomatdåsen skylles.

    Svar
  8. Ludvig Rosenørn

    maj 19, 2022 at 10:51 pm

    Egner sig/Egner sig ikke til frysning ville være en god lille tilføjelse til opskrifterne. Tak!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 20, 2022 at 12:59 pm

      Hej Ludvig
      Tak for indspark - det er da en rigtig god idé, som jeg vil sørge for bliver skrevet ind ved opskrifterne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Steen O.

    maj 15, 2022 at 12:58 pm

    Holger for President!

    Svar
  10. Stine

    marts 08, 2022 at 9:01 pm

    Den lækreste ret jeg nogensinde har lavet, TAK FOR MAD!
    Koteletterne blev lidt tørre, men pyt med det, for det hele smagte helt fantastisk!!

    Svar
    • Ludvig Rosenørn

      maj 19, 2022 at 10:54 pm

      Der er jo delte meninger, men jeg syntes nakkekoteletter bliver meget mere saftige og møre end alm koteletter 🙂

      Svar
  11. Charlotte

    september 23, 2021 at 5:55 pm

    Koteletterne blev tørre, ellers rigtig god smag!

    Svar
  12. Den Uduelige kok

    september 15, 2021 at 5:20 pm

    Super nem opskrift, og super lækkert hverdagsmad..!!

    Svar
  13. Helene

    marts 18, 2021 at 10:21 pm

    Hejsa, hvordan ser kalorie tallet ud retten? Det ser ud til at være den eneste manglende information:)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 19, 2021 at 5:39 am

      Hej Helene
      Det vil du ikke ønske at vide 🙂
      Spøg til side, jo, der cirka 700 kalorier pr. person. Altså samlet kalorieindtag pr. person.
      Håber det hjælper.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required