Få den nemme og lækre opskrift på Kongens kyllingeret. En skøn og velsmagende hverdagsret med kylling, champignon og blancheret peverfrugt.
Kongens kyllingeret er en klassisk gryderet fra det danske køkken, og retten stammer fra nogle årtier tilbage.
Jeg ved ikke hvor navnet stammer fra, men her får du en ganske nem og simpel hverdagsret uden så mange ingredienser - og så smager den altså bare godt.
Det lidt spøjse er den blancherede røde peberfrugt, som du dog nemt koger i saltet vand, og derefter skærer i tern. Derefter foregår resten i en pande, og gerne en dyn en af slagsen.
Retten laves oprindeligt med kyllingebryst i strimler, men den er også virkelig god med inderfilet fra kyllingen. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Kylling i fad med kartofler og champignonsovs
Opskrift på Kongens kyllingeret
Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt
Ingredienser
- 1 rød peberfrugt - i tern
- 200 g champignon
- 2 spsk smør - til stegning
- 500 g kyllingebryst - i tynde strimler
- 2 dl hønsebouillon
- 1 dl fløde
- 1 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk persille - hakket
Fremgangsmåde
- Den røde peberfrugt halvere og blancheres (koges) i saltet vand ved svag varme i 5 minutter, tages op og skæres i mindre tern.
- Champignon skæres i kvarte eller skiver og steges hårdt ved hård varme indtil de har fået en god farve.
- Tilsæt smør, lad det bruse af og steg så kyllingestrimlerne i 4-5 minutter. Vendes ofte.
- Tilsæt peberfrugten sammen med hønsebouillon og fløde. Lad det simre under låg i 10 minutter.
- Jævnes til ønsket konsistens med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Pyntes med hakket persille lige inder servering. Serveringsforslag:
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Kongens kyllingeret kan serveres med råstegt kartofler i ovn og dampede ærter. Simpelt, nemt og godt. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Helle
I starten skriver du: peberfrugt i strimler. I opskriften er det peberfrugt i tern. Bare en rettelse, jeg tænker jeg går med strimler
Holger Rørby Madsen
Hej Helle
Tak for det og godt du er vågen. Det er faktisk i tern - men mon ikke strimler går også 🙂
Jeg har rettet den til.
God søndag.
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for din bedømmelse og mening om den her.