Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt

Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt

billede med Kongens kyllingeret.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMS

Få den nemme og lækre opskrift på Kongens kyllingeret. En skøn og velsmagende hverdagsret med kylling, champignon og blancheret peverfrugt.

Kongens kyllingeret er en klassisk gryderet fra det danske køkken, og retten stammer fra nogle årtier tilbage.

Jeg ved ikke hvor navnet stammer fra, men her får du en ganske nem og simpel hverdagsret uden så mange ingredienser - og så smager den altså bare godt.

Det lidt spøjse er den blancherede røde peberfrugt, som du dog nemt koger i saltet vand, og derefter skærer i tern. Derefter foregår resten i en pande, og gerne en dyn en af slagsen.

Retten laves oprindeligt med kyllingebryst i strimler, men den er også virkelig god med inderfilet fra kyllingen. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Kong Fiddes livret
  • Baronens gryde
  • Kylling bourguignon
  • Kylling i fad med kartofler og champignonsovs

Opskrift på Kongens kyllingeret

Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Få den nemme og lækre opskrift på Kongens kyllingeret. En skøn og velsmagende hverdagsret med kylling, champignon og blancheret peverfrugt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 rød peberfrugt (i tern)
  • 200 g champignon
  • 2 spsk smør (til stegning)
  • 500 g kyllingebryst (i tynde strimler)
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i en smule koldt vand)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk persille (hakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Den røde peberfrugt halvere og blancheres (koges) i saltet vand ved svag varme i 5 minutter, tages op og skæres i mindre tern.
  2. Champignon skæres i kvarte eller skiver og steges hårdt ved hård varme indtil de har fået en god farve.
  3. Tilsæt smør, lad det bruse af og steg så kyllingestrimlerne i 4-5 minutter. Vendes ofte.
  4. Tilsæt peberfrugten sammen med hønsebouillon og fløde. Lad det simre under låg i 10 minutter.
  5. Jævnes til ønsket konsistens med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
  6. Pyntes med hakket persille lige inder servering. Serveringsforslag:
    Kongens kyllingeret serveringsforslag.

Næringsindhold

Kalorier315kcalKulhydrater9gProtein30gFedt19gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.2gKolesterol123mgNatrium953mgKalium747mgKostfibre2gSukker4gVitamin A1517IUVitamin C55mgCalcium35mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Kongens kyllingeret kan serveres med råstegt kartofler i ovn og dampede ærter. Simpelt, nemt og godt. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joan Andreassen skriver

    april 25, 2025 at 11:18 am

    Hvorfor i alverden skal peberfrugten blancheres??

    Svar
  2. Helle skriver

    april 13, 2025 at 7:36 am

    I starten skriver du: peberfrugt i strimler. I opskriften er det peberfrugt i tern. Bare en rettelse, jeg tænker jeg går med strimler

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 13, 2025 at 7:48 am

      Hej Helle
      Tak for det og godt du er vågen. Det er faktisk i tern - men mon ikke strimler går også 🙂
      Jeg har rettet den til.
      God søndag.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Helle skriver

        april 15, 2025 at 9:04 am

        Det blev så i tern. Smagte skønt.

  3. Holger Rørby Madsen skriver

    april 11, 2025 at 3:55 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for din bedømmelse og mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required