• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt

Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt

billede med Kongens kyllingeret.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. april 2025 - Udgivet: 11. april 2025

Få den nemme og lækre opskrift på Kongens kyllingeret. En skøn og velsmagende hverdagsret med kylling, champignon og blancheret peverfrugt.

Kongens kyllingeret er en klassisk gryderet fra det danske køkken, og retten stammer fra nogle årtier tilbage.

Jeg ved ikke hvor navnet stammer fra, men her får du en ganske nem og simpel hverdagsret uden så mange ingredienser - og så smager den altså bare godt.

Det lidt spøjse er den blancherede røde peberfrugt, som du dog nemt koger i saltet vand, og derefter skærer i tern. Derefter foregår resten i en pande, og gerne en dyn en af slagsen.

Retten laves oprindeligt med kyllingebryst i strimler, men den er også virkelig god med inderfilet fra kyllingen. God fornøjelse.

Se også disse opskrifter:

  • Kong Fiddes livret
  • Baronens gryde
  • Kylling bourguignon
  • Kylling i fad med kartofler og champignonsovs

Opskrift på Kongens kyllingeret

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kongens kyllingeret med champignon og peberfrugt

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 315
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 rød peberfrugt - i tern
  • 200 g champignon
  • 2 spsk smør - til stegning
  • 500 g kyllingebryst - i tynde strimler
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk persille - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Den røde peberfrugt halvere og blancheres (koges) i saltet vand ved svag varme i 5 minutter, tages op og skæres i mindre tern.
  2. Champignon skæres i kvarte eller skiver og steges hårdt ved hård varme indtil de har fået en god farve.
  3. Tilsæt smør, lad det bruse af og steg så kyllingestrimlerne i 4-5 minutter. Vendes ofte.
  4. Tilsæt peberfrugten sammen med hønsebouillon og fløde. Lad det simre under låg i 10 minutter.
  5. Jævnes til ønsket konsistens med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber.
  6. Pyntes med hakket persille lige inder servering. Serveringsforslag:
    Kongens kyllingeret serveringsforslag.

Næringsindhold

Kalorier: 315kcalKulhydrater: 9gProtein: 30gFedt: 19gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.2gKolesterol: 123mgNatrium: 953mgKalium: 747mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 1517IUVitamin C: 55mgCalcium: 35mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Kongens kyllingeret kan serveres med råstegt kartofler i ovn og dampede ærter. Simpelt, nemt og godt. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joan Andreassen

    april 25, 2025 at 11:18 am

    Hvorfor i alverden skal peberfrugten blancheres??

    Svar
  2. Helle

    april 13, 2025 at 7:36 am

    I starten skriver du: peberfrugt i strimler. I opskriften er det peberfrugt i tern. Bare en rettelse, jeg tænker jeg går med strimler

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 13, 2025 at 7:48 am

      Hej Helle
      Tak for det og godt du er vågen. Det er faktisk i tern - men mon ikke strimler går også 🙂
      Jeg har rettet den til.
      God søndag.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Helle

        april 15, 2025 at 9:04 am

        Det blev så i tern. Smagte skønt.

  3. Holger Rørby Madsen

    april 11, 2025 at 3:55 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver glad for din bedømmelse og mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller (fakta og hvad kan du bruge dem til)→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required