• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kogetid på blomkål - hele eller i buketter

Kogetid på blomkål - hele eller i buketter

billede med kogning af blomkål
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  4. oktober 2023

Indhold

  1. Kogning af hel blomkål
  2. I buketter og mindre stykker
  3. Tips
  4. Opskrift
  5. Kogetid på blomkål
  6. Noter

Elsker du kogt blomkål, kan du her se hvordan du tilbereder den sunde kål helt perfekt.

Og det er faktisk ganske nemt med denne fremgangsmåde.

Kogning af hel blomkål

Vask først dit blomkålshoved i koldt vand. Læg det på et skærebræt, og med en skarp kniv snitter du nu de grønne blade fra ved stokken. Skær ikke ned i selve blomkålen.

Kom blomkålen ned i en gryde med letsaltet vand, og husk, at kålen skal være dækket af vandet.

Nu skal blomkålen koge 12 minutter. Kogetiden afhænger selvfølgelig af hvor stor blomkålen er. Mindre blomkål koges 9-10 minutter.

Hæld vandet fra, og server det dampende blomkålshoved på et fad.

Se også disse opskrifter:

  • Broccoli kogetid
  • Blomkålsris
  • Blomkålspure
  • Bagt blomkål

I buketter og mindre stykker

Vask blomkålen i koldt vand, og skær så de grønne blade fra. Snit buketterne fri med dybe snit helt inde ved stokken, og del dem i passende stykker.

Kom blomkålsbuketterne i en gryde med letsaltet vand, og lad dem koge 5 minutter fra når vandet er i kog.

Hæld vandet fra - og server straks de varme blomkålsbuketter.

Tips

Det er vigtigt IKKE at overkoge blomkålen!! Det kan ikke siges nok.

Koger du blomkål for meget, fremhæver du den meget kålede smag - og det er der altså mange, der ikke er glade for.

Blomkålen er en lækker dansk sommerspise. Om vinteren importeres den fra mere sydlige himmelstrøg, men smagen kommer ikke op i nærheden af friske, danske blomkål.

Blomkål indeholder en pæn mængde kostfiber, faktisk omkring 2,5 gram kostfibre pr. 100 gram, så den er en sund grøntsag.

Du kan sagtens bruge blomkålen rå i salater, men så skal du skære dem ud i mindre, mundrette stykker.

De angivne kogetider er selvfølgelig som et normalt blomkålshoved skal koges.

Opskrift

billede med kogning af blomkål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kogetid på blomkål

4.75 fra 24 stemmer
Kogetid på blomkål: Hvor lang tid skal et blomkål koge? Det afhænger selvfølgelig af, om du vil koge den hel - eller skære den ud i mindre buketter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 36
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 blomkål
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Inden du koger din blomkål skal bladene fjernes. Skær dem fri med en kniv.
  2. Læg blomkålshovedet ned i en passende gryde.
  3. Hæld vand ved, så blomkålen netop er dækket med vand.
  4. Tilsæt lidt salt, da blomkål koges i letsaltet vand. Læg låg på gryden.
  5. Afhængig af størrelsen på blomkålen, skal den nu koges i ca. 10-12 minutter. Stik i kålen for at mærke om den er tilpas kogt, men kog heller aldrig blomkål for længe.
Kogning af blomkålsbuketter
  1. Du kan også koge din blomkål i mindre buketter, og her deles kålen i buketter.
  2. Kog buketterne i letsaltet vand i ca. 5 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 36kcalKulhydrater: 7gProtein: 3gFedt: 0.4gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 0.04gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 43mgKalium: 430mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin C: 69mgCalcium: 32mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Har du købt en meget stor kål, ja så skal du lægge et par minutter til. Men stik i kålen, og mærk om den har den konsistens du godt kan lide.

Og så skal du da lige vide, at romanesco kål er en krydsning mellem broccoli og blomkål - og det kan man tydeligt smage. Kogetiden er den samme her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required