Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kogetid på blomkål

Kogetid på blomkål (hele eller i buketter)

billede med kogning af blomkål
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kogetid på blomkål
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kogt blomkål
  • Kogning af hel blomkål
  • I buketter og mindre stykker
  • Tips
  • Noter
  • Kommentarer

Kogetid på blomkål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 24 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Kogetid på blomkål: Hvor lang tid skal et blomkål koge? Det afhænger selvfølgelig af, om du vil koge den hel - eller skære den ud i mindre buketter.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Inden du koger din blomkål skal bladene fjernes. Skær dem fri med en kniv.
  2. Læg blomkålshovedet ned i en passende gryde.
  3. Hæld vand ved, så blomkålen netop er dækket med vand.
  4. Tilsæt lidt salt, da blomkål koges i letsaltet vand. Læg låg på gryden.
  5. Afhængig af størrelsen på blomkålen, skal den nu koges i ca. 10-12 minutter. Stik i kålen for at mærke om den er tilpas kogt, men kog heller aldrig blomkål for længe.
Kogning af blomkålsbuketter
  1. Du kan også koge din blomkål i mindre buketter, og her deles kålen i buketter.
  2. Kog buketterne i letsaltet vand i ca. 5 minutter.

Næringsindhold

Kalorier36kcalKulhydrater7gProtein3gFedt0.4gMættet fedt0.2gFlerumættet fedt0.04gEnkelumættet fedt0.1gNatrium43mgKalium430mgKostfibre3gSukker3gVitamin C69mgCalcium32mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kogt blomkål

Elsker du kogt blomkål, kan du her se hvordan du tilbereder den sunde kål helt perfekt.

Og det er faktisk ganske nemt med denne fremgangsmåde.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Cremet blomkålssuppe (med blomkål, kartofler og fløde)
  • Blomkålsris (på 3 forskellige måder - nem opskrift)
  • Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål
  • Bagt blomkål
  • Blomkål i ovn (nem og lækker opskrift på ovnbagt blomkål)
  • Farseret blomkål med bacon (opskrift på indbagt blomkål)

Kogning af hel blomkål

Vask først dit blomkålshoved i koldt vand. Læg det på et skærebræt, og med en skarp kniv snitter du nu de grønne blade fra ved stokken. Skær ikke ned i selve blomkålen.

Kom blomkålen ned i en gryde med letsaltet vand, og husk, at kålen skal være dækket af vandet.

Nu skal blomkålen koge 12 minutter. Kogetiden afhænger selvfølgelig af hvor stor blomkålen er. Mindre blomkål koges 9-10 minutter. Hæld vandet fra, og server det dampende blomkålshoved på et fad.

I buketter og mindre stykker

Vask blomkålen i koldt vand, og skær så de grønne blade fra. Snit buketterne fri med dybe snit helt inde ved stokken, og del dem i passende stykker.

Kom blomkålsbuketterne i en gryde med letsaltet vand, og lad dem koge 5 minutter fra når vandet er i kog. Hæld vandet fra - og server straks de varme blomkålsbuketter.

Tips

Det er vigtigt IKKE at overkoge blomkålen!! Det kan ikke siges nok. Koger du blomkål for meget, fremhæver du den meget kålede smag - og det er der altså mange, der ikke er glade for.

Blomkålen er en lækker dansk sommerspise. Om vinteren importeres den fra mere sydlige himmelstrøg, men smagen kommer ikke op i nærheden af friske, danske blomkål.

Blomkål indeholder en pæn mængde kostfiber, faktisk omkring 2,5 gram kostfibre pr. 100 gram, så den er en sund grøntsag.

Du kan sagtens bruge blomkålen rå i salater, men så skal du skære dem ud i mindre, mundrette stykker. De angivne kogetider er selvfølgelig som et normalt blomkålshoved skal koges.

Noter

Har du købt en meget stor kål, ja så skal du lægge et par minutter til. Men stik i kålen, og mærk om den har den konsistens du godt kan lide.

Og så skal du da lige vide, at romanesco kål er en krydsning mellem broccoli og blomkål - og det kan man tydeligt smage. Kogetiden er den samme her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required