Elsker du kogt blomkål, kan du her se hvordan du tilbereder den sunde kål helt perfekt.
Og det er faktisk ganske nemt med denne fremgangsmåde.
Kogning af hel blomkål
Vask først dit blomkålshoved i koldt vand. Læg det på et skærebræt, og med en skarp kniv snitter du nu de grønne blade fra ved stokken. Skær ikke ned i selve blomkålen.
Kom blomkålen ned i en gryde med letsaltet vand, og husk, at kålen skal være dækket af vandet.
Nu skal blomkålen koge 12 minutter. Kogetiden afhænger selvfølgelig af hvor stor blomkålen er. Mindre blomkål koges 9-10 minutter.
Hæld vandet fra, og server det dampende blomkålshoved på et fad.
Se også disse opskrifter:
I buketter og mindre stykker
Vask blomkålen i koldt vand, og skær så de grønne blade fra. Snit buketterne fri med dybe snit helt inde ved stokken, og del dem i passende stykker.
Kom blomkålsbuketterne i en gryde med letsaltet vand, og lad dem koge 5 minutter fra når vandet er i kog.
Hæld vandet fra - og server straks de varme blomkålsbuketter.
Tips
Det er vigtigt IKKE at overkoge blomkålen!! Det kan ikke siges nok.
Koger du blomkål for meget, fremhæver du den meget kålede smag - og det er der altså mange, der ikke er glade for.
Blomkålen er en lækker dansk sommerspise. Om vinteren importeres den fra mere sydlige himmelstrøg, men smagen kommer ikke op i nærheden af friske, danske blomkål.
Blomkål indeholder en pæn mængde kostfiber, faktisk omkring 2,5 gram kostfibre pr. 100 gram, så den er en sund grøntsag.
Du kan sagtens bruge blomkålen rå i salater, men så skal du skære dem ud i mindre, mundrette stykker.
De angivne kogetider er selvfølgelig som et normalt blomkålshoved skal koges.
Opskrift

Kogetid på blomkål
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Inden du koger din blomkål skal bladene fjernes. Skær dem fri med en kniv.
- Læg blomkålshovedet ned i en passende gryde.
- Hæld vand ved, så blomkålen netop er dækket med vand.
- Tilsæt lidt salt, da blomkål koges i letsaltet vand. Læg låg på gryden.
- Afhængig af størrelsen på blomkålen, skal den nu koges i ca. 10-12 minutter. Stik i kålen for at mærke om den er tilpas kogt, men kog heller aldrig blomkål for længe.
- Du kan også koge din blomkål i mindre buketter, og her deles kålen i buketter.
- Kog buketterne i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Har du købt en meget stor kål, ja så skal du lægge et par minutter til. Men stik i kålen, og mærk om den har den konsistens du godt kan lide.
Og så skal du da lige vide, at romanesco kål er en krydsning mellem broccoli og blomkål - og det kan man tydeligt smage. Kogetiden er den samme her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments