Kogetid på blomkål: Hvor lang tid skal et blomkål koge? Det afhænger selvfølgelig af, om du vil koge den hel - eller skære den ud i mindre buketter.
Elsker du kogt blomkål, kan du her se hvordan du tilbereder den sunde kål helt perfekt.
Og det er faktisk ganske nemt.
Sådan koger du et helt blomkål - kogetid på blomkål
Vask først dit blomkålshoved i koldt vand. Læg det på et skærebræt, og med en skarp kniv snitter du nu de grønne blade fra ved stokken.
Skær ikke ned i selve blomkålen.
Kom blomkålen ned i en gryde med letsaltet vand, og husk, at kålen skal være dækket af vandet.
Nu skal blomkålen koge 12 minutter. Kogetiden afhænger selvfølgelig af hvor stor blomkålen er. Mindre blomkål koges 9-10 minutter.
Hæld vandet fra, og server det dampende blomkålshoved på et fad.
Se også disse opskrifter:
Sådan koger du blomkål i buketter/mindre stykker
Vask blomkålen i koldt vand, og skær så de grønne blade fra. Snit buketterne fri med dybe snit helt inde ved stokken, og del dem i passende stykker.
Kom blomkålsbuketterne i en gryde med letsaltet vand, og lad dem koge 5 minutter fra når vandet er i kog.
Hæld vandet fra - og server straks de varme blomkålsbuketter.
Om kogning af blomkål
Det er vigtigt IKKE at overkoge blomkålen!! Det kan ikke siges nok.
Koger du blomkål for meget, fremhæver du den meget kålede smag - og det er der altså mange, der ikke er glade for.
Blomkålen er en lækker dansk sommerspise. Om vinteren importeres den fra mere sydlige himmelstrøg, men smagen kommer ikke op i nærheden af friske, danske blomkål.
Blomkålen indeholder en pæn mængde kostfiber, faktisk omkring 2,5 gram kostfibre pr. 100 gram, så den er en sund grøntsag.
Du kan sagtens bruge blomkålen rå i salater, men så skal du skære dem ud i mindre, mundrette stykker.
De angivne kogetider er selvfølgelig som et normalt blomkålshoved skal koges.
Opskrift på kogt blomkål
Kogetid på blomkål
Ingredienser
- 1 blomkål
- salt
Fremgangsmåde
- Inden du koger din blomkål skal bladene fjernes. Skær dem fri med en kniv.
- Læg blomkålshovedet ned i en passende gryde.
- Hæld vand ved, så blomkålen netop er dækket med vand.
- Tilsæt lidt salt, da blomkål koges i letsaltet vand. Læg låg på gryden.
- Afhængig af størrelsen på blomkålen, skal den nu koges i ca. 10-12 minutter. Stik i kålen for at mærke om den er tilpas kogt, men kog heller aldrig blomkål for længe.
Kogning af blomkålsbuketter
- Du kan også koge din blomkål i mindre buketter, og her deles kålen i buketter.
- Kog buketterne i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Har du købt en meget stor kål, ja så skal du lægge et par minutter til. Men stik i kålen, og mærk om den har den konsistens du godt kan lide.
Og så skal du da lige vide, at romanesco kål er en krydsning mellem broccoli og blomkål - og det kan man tydeligt smage. Kogetiden er den samme her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: