Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Kerneflutes

Kerneflutes

billede med kerneflutes
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på et nemt kerneflute, der er sprødt og med en god krumme. Bages med blandede kerner, der giver et godt grovflute.

At bage et lækkert kerneflute er meget nemmere end du tror, og her får du min opskrift på det populære brød.

Der anvendes få ingredienser, og de blandede kerner kan købes i forskellige udgaver i supermarkedet. Her har jeg anvendt en 7-korns blanding, men brug hvad du synes.

Du får 2 kerneflutes ud af denne opskrift, og de kan sagtens fryses ned. Se også alle de øvrige brødopskrifter på Madens Verden.

Se også mine opskrifter på:

  • Klassiske flutes
  • Hvidløgsflutes
  • Mini grovflutes

Opskrift på kerneflute

Kerneflutes

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 10 minutter min
Her får du min opskrift på et nemt kerneflute, der er sprødt og med en god krumme. Bages med blandede kerner, der giver et godt grovflute.
Antal: 2 stk.
Ret: Brød
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 210 g vand lunkent, svarende til 2 dl
  • 20 g gær
  • 300 g hvedemel
  • 50 g blandede kerner + kerner til pynt
  • 1 tsk salt
  • 1 æg sammenpisket, til pensling
  • vand til pensling

Fremgangsmåde

  1. Vej vand og gær af i skålen til røremaskinen og rør gæren ud med en ske. Tilsæt hvedemel og blandede kerner, og ælt dejen med dejkrog i ca. 10 minutter ved middel hastighed. De sidste 2 minutter æltes saltet med.
  2. Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den op. Læg viskestykke over og lad den hvile i 30 minutter.
  3. Del den i to lige store stykker, der trilles til flutes. Se evt. her hvordan du ruller et flute. Lægges på hulplade eller bageplade med bagepapir, dækkes til med viskestykke og hæver 1 time.
  4. Pensl de to kerneflutes med sammenpisket æg og drys med blandede kerner. Ridses derefter.
  5. Bag dem ved 230 grader over- og undervarme på næstnederste rille. Stil et lille ovnfast fad med 1 deciliter kogende ind i bunden af ovnen, så der dannes lidt damp. Bages i ca. 25 minutter, hvor du undervejs pensler brødene med lidt vand for at skabe en mere sprød skorpe. Efter 10 minutter fjernes fadet med vand fra ovnen, og de sidste par minutter kan med fordel lad ovnlågen stå lidt på klem mens dine kerneflutes bages færdige.

Næringsindhold

Kalorier728kcalKulhydrater119gProtein27gFedt16gMættet fedt3gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.03gKolesterol82mgNatrium1207mgKalium453mgKostfibre6gSukker1gVitamin A123IUVitamin C0.5mgCalcium52mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De bagte kerneflutes køles af på en rist. De kan også fryses.

Serveres gerne som madbrød til mange retter, men du kan også flække dem og bruge dem som sandwichbrød med kylling eller andet pålæg.

Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 06, 2024 at 11:00 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil blive glad for din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required