Her får du min opskrift på et nemt kerneflute, der er sprødt og med en god krumme. Bages med blandede kerner, der giver et godt grovflute.
At bage et lækkert kerneflute er meget nemmere end du tror, og her får du min opskrift på det populære brød.
Der anvendes få ingredienser, og de blandede kerner kan købes i forskellige udgaver i supermarkedet. Her har jeg anvendt en 7-korns blanding, men brug hvad du synes.
Du får 2 kerneflutes ud af denne opskrift, og de kan sagtens fryses ned. Se også alle de øvrige brødopskrifter på Madens Verden.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på kerneflute
Kerneflutes
Ingredienser
- 210 g vand - lunkent, svarende til 2 dl
- 20 g gær
- 300 g hvedemel
- 50 g blandede kerner - + kerner til pynt
- 1 tsk salt
- 1 æg - sammenpisket, til pensling
- vand - til pensling
Fremgangsmåde
- Vej vand og gær af i skålen til røremaskinen og rør gæren ud med en ske. Tilsæt hvedemel og blandede kerner, og ælt dejen med dejkrog i ca. 10 minutter ved middel hastighed. De sidste 2 minutter æltes saltet med.
- Tag dejen ud på køkkenbordet og virk den op. Læg viskestykke over og lad den hvile i 30 minutter.
- Del den i to lige store stykker, der trilles til flutes. Se evt. her hvordan du ruller et flute. Lægges på hulplade eller bageplade med bagepapir, dækkes til med viskestykke og hæver 1 time.
- Pensl de to kerneflutes med sammenpisket æg og drys med blandede kerner. Ridses derefter.
- Bag dem ved 230 grader over- og undervarme på næstnederste rille. Stil et lille ovnfast fad med 1 deciliter kogende ind i bunden af ovnen, så der dannes lidt damp. Bages i ca. 25 minutter, hvor du undervejs pensler brødene med lidt vand for at skabe en mere sprød skorpe. Efter 10 minutter fjernes fadet med vand fra ovnen, og de sidste par minutter kan med fordel lad ovnlågen stå lidt på klem mens dine kerneflutes bages færdige.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De bagte kerneflutes køles af på en rist. De kan også fryses.
Serveres gerne som madbrød til mange retter, men du kan også flække dem og bruge dem som sandwichbrød med kylling eller andet pålæg.
Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil blive glad for din mening om den her.