Sådan laver du en lækker og børnevenlig karrykødsovs. En skøn opskrift, der i smag minder om boller i karry. Serveres med kogte ris og grønt.
Karrykødsovs med ris er en skøn aftensmad, som er populær hos både børn og voksne.
Her får du en super lækker kødsovs, der er lavet med karry og hakket kød, og retten er meget nem at lave. Der er tilsat lidt gulerødder for at gøre retten lidt mere sund.
I smag kan karrykødsovsen minde lidt om boller i karry, og det er altså en virkelig god hverdagsret, da du også kan lave den på en halv times tid. Den kaldes også for millionboller.
Mængden af karry kan justeres efter smag og behag, og opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på karrykødsovs
Verdens bedste karrykødsovs
Ingredienser
Kød og grønt
- 375 g hakket svin og kalv
- 2 spsk olie - til stegning
- 1 stort løg - finthakket
- 150 g gulerødder - i små tern
- 2 tsk karry
- salt og friskkværnet peber
Sovs
- 2,5 dl vand - kogende
- 1 bouillonterning - grøntsag eller kylling
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 1,5 dl mælk
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 300 g ris - koges som anvist på pakken
Fremgangsmåde
- Rør bouillonterning ud ivand (kogende) kogende til en bouillon.
- Hakket kalv og svin brunes i lidt olie i en gryde. Tilsæt så løg sammen med gulerødder og karry, og lad det svitse et minuts tid mere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber og tag det til side i en skål.
- Stil gryden tilbage på kogepladen og kom smør i. Lad smørret smelte og tilsæt hvedemel, 2 karry og gurkemeje.
- Pisk det sammen, og pisk derefter gradvist bouillonen i, og derefter mælk indtil du har en passende konsistens. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad karrysovsen simre et par minutter.
- Kog ris som anvist på pakken og gør grøntsager klar. Karrykødsov kan serveres med ærter, dampet spidskål eller hvad du synes.
- Kom det stegte hakkede kød, løg og gulerødder i karrysovsen, og lad det varme med i ca. 5 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige karrykødsovs serveres straks sammen med de kogte ris og grøntsager. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anette
Har aldrig tænkt på at bruge karry på den måde - genialt. Jeg har lidt ideer til dig:
Når jeg laver kylling i karry (med små stykker kylling), laver jeg det som en one-pot ret, hvor jeg tilsætter ris, salt og det vand, som risene skal koges i - og så lader jeg retten koge 12-15 minutter med risene i (hvis risenes normale kogetid er 12 minutter). Tænker, det tip også kan bruges i denne ret.
Da jeg ikke kan tåle gluten, bruger jeg ofte flødeost i gryderetterne for at få lidt fylde i sovsen - og da jeg ikke kan tåle løg, bruger jeg det grønne af forårsløg i stedet for løg (det er fra Low FODMAP princippet).
Det er altså en meget lærerig platform, du har skabt.
Tanker fra Anette
Henny
Tak for dine gode madopskrifter det er jeg glad for tak
Ruth
Nu må vi jo ikke koge ris efter anvisning på pakken mere. Hvad gør du? Synes den bliver klistret og træls af at ligge i blød og derefter kogt i rigeligt vand🙁
Holger Rørby Madsen
Hej Ruth
Jeg tror anvisningerne på pakkerne nu gradvist bliver opdateret. Men et godt tip er, at skylle risene grundigt inden kogning, da de klistrer mindre. Ved at skylle risene fjerner du noget af stivelsen.
Og ellers er det bare at koge ris i rigeligt vand.
Alt det bedste
Holger
Ole
Ris skal helst ligge i blød natten over, pga den risiko med Arsen, og ironisk nok, Brune Ris som de altid fremhæver som "Sunde", er den form for Ris der indeholder mest Arsen, og skal derfor helst ligge minimum 12 timer i blød, og derefter skylles nogle gange, så kan man slippe af med omkring 85% af problemet.
Uanset Ris type, så er det et korn, og det er vores krop ikke skabt til, så selvom du fjerne Arsen, er det stadigvæk noget man skal spise med omhu.
Ole Scharf
Altid skønne og lette opskrifter.
Camilla Rasmussen
Jeg synes gurkemejen forsvandt ud i den blå luft? Hvornår skal den tilsættes??
Erling
Dejlig ret - jeg brunede lige lidt bacon i tern sammen med kødet, det gjorde kun godt, tror jeg 😉