Oversigt over indhold
Verdens bedste karrykødsovs
Ingredienser
- 375 g hakket svin og kalv
- 2 spsk olie - til stegning
- 1 stort løg - finthakket
- 150 g gulerødder - i små tern
- 2 tsk karry
- salt og friskkværnet peber
- 2,5 dl vand - kogende
- 1 bouillonterning - grøntsag eller kylling
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 1,5 dl mælk
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 300 g ris - koges som anvist på pakken
Fremgangsmåde
- Rør bouillonterning ud ivand (kogende) kogende til en bouillon.
- Hakket kalv og svin brunes i lidt olie i en gryde. Tilsæt så løg sammen med gulerødder og karry, og lad det svitse et minuts tid mere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber og tag det til side i en skål.
- Stil gryden tilbage på kogepladen og kom smør i. Lad smørret smelte og tilsæt hvedemel, 2 karry og gurkemeje.
- Pisk det sammen, og pisk derefter gradvist bouillonen i, og derefter mælk indtil du har en passende konsistens. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad karrysovsen simre et par minutter.
- Kog ris som anvist på pakken og gør grøntsager klar. Karrykødsov kan serveres med ærter, dampet spidskål eller hvad du synes.
- Kom det stegte hakkede kød, løg og gulerødder i karrysovsen, og lad det varme med i ca. 5 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på karrykødsovs
Karrykødsovs med ris er en skøn aftensmad, som er populær hos både børn og voksne.
Her får du en super lækker kødsovs, der er lavet med karry og hakket kød, og retten er meget nem at lave. Der er tilsat lidt gulerødder for at gøre retten lidt mere sund.
I smag kan karrykødsovsen minde lidt om boller i karry, og det er altså en virkelig god hverdagsret, da du også kan lave den på en halv times tid. Den kaldes også for millionboller.
Mængden af karry kan justeres efter smag og behag, og opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Tips
Den færdige karrykødsovs serveres straks sammen med de kogte ris og grøntsager. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lisbeth skriver
Prøvede opskriften for første gang og bestemt ikke sidste gang. Denne opskrift er en keeper, sønnike blev ved med liiige at skulle have lidt mere 🙂
Hans Keller skriver
lyder godt
Hans Keller skriver
må prøves
Anette skriver
Har aldrig tænkt på at bruge karry på den måde - genialt. Jeg har lidt ideer til dig:
Når jeg laver kylling i karry (med små stykker kylling), laver jeg det som en one-pot ret, hvor jeg tilsætter ris, salt og det vand, som risene skal koges i - og så lader jeg retten koge 12-15 minutter med risene i (hvis risenes normale kogetid er 12 minutter). Tænker, det tip også kan bruges i denne ret.
Da jeg ikke kan tåle gluten, bruger jeg ofte flødeost i gryderetterne for at få lidt fylde i sovsen - og da jeg ikke kan tåle løg, bruger jeg det grønne af forårsløg i stedet for løg (det er fra Low FODMAP princippet).
Det er altså en meget lærerig platform, du har skabt.
Tanker fra Anette