Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Karrykødsovs

Karrykødsovs (nem og lækker opskrift på børnevenlig mad)

billede med karrykødsovs
4.7 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
286
SHARES
FacebookMessenger286PinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste karrykødsovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på karrykødsovs
  • Tips
  • Kommentarer

Verdens bedste karrykødsovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Sådan laver du en lækker og børnevenlig karrykødsovs. En skøn opskrift, der i smag minder om boller i karry. Serveres med kogte ris og grønt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kød og grønt
  • 375 g hakket svin og kalv
  • 2 spsk olie (til stegning)
  • 1 stort løg (finthakket)
  • 150 g gulerødder (i små tern)
  • 2 tsk karry
  • salt og friskkværnet peber
Sovs
  • 2,5 dl vand (kogende)
  • 1 bouillonterning (grøntsag eller kylling)
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1,5 dl mælk
  • citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
  • 300 g ris (koges som anvist på pakken)

Fremgangsmåde

  1. Rør bouillonterning ud ivand (kogende) kogende til en bouillon.
  2. Hakket kalv og svin brunes i lidt olie i en gryde. Tilsæt så løg sammen med gulerødder og karry, og lad det svitse et minuts tid mere. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber og tag det til side i en skål.
  3. Stil gryden tilbage på kogepladen og kom smør i. Lad smørret smelte og tilsæt hvedemel, 2 karry og gurkemeje.
  4. Pisk det sammen, og pisk derefter gradvist bouillonen i, og derefter mælk indtil du har en passende konsistens. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lad karrysovsen simre et par minutter.
  5. Kog ris som anvist på pakken og gør grøntsager klar. Karrykødsov kan serveres med ærter, dampet spidskål eller hvad du synes.
  6. Kom det stegte hakkede kød, løg og gulerødder i karrysovsen, og lad det varme med i ca. 5 minutter.

Næringsindhold

Kalorier477kcalKulhydrater71gProtein26gFedt9gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.02gKolesterol82mgNatrium1529mgKalium610mgKostfibre5gSukker6gVitamin A6361IUVitamin C10mgCalcium97mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på karrykødsovs

Karrykødsovs med ris er en skøn aftensmad, som er populær hos både børn og voksne.

Her får du en super lækker kødsovs, der er lavet med karry og hakket kød, og retten er meget nem at lave. Der er tilsat lidt gulerødder for at gøre retten lidt mere sund.

I smag kan karrykødsovsen minde lidt om boller i karry, og det er altså en virkelig god hverdagsret, da du også kan lave den på en halv times tid. Den kaldes også for millionboller.

Mængden af karry kan justeres efter smag og behag, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Oksekød med kål
  • Middagsretter
  • Blomkålskarry
  • Nem kylling i karry med grøntsager og ris

Tips

Den færdige karrykødsovs serveres straks sammen med de kogte ris og grøntsager. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth skriver

    september 12, 2025 at 7:52 am

    Prøvede opskriften for første gang og bestemt ikke sidste gang. Denne opskrift er en keeper, sønnike blev ved med liiige at skulle have lidt mere 🙂

    Svar
  2. Hans Keller skriver

    juli 16, 2025 at 9:56 am

    lyder godt

    Svar
  3. Hans Keller skriver

    juli 16, 2025 at 9:55 am

    må prøves

    Svar
  4. Anette skriver

    september 09, 2024 at 10:15 am

    Har aldrig tænkt på at bruge karry på den måde - genialt. Jeg har lidt ideer til dig:
    Når jeg laver kylling i karry (med små stykker kylling), laver jeg det som en one-pot ret, hvor jeg tilsætter ris, salt og det vand, som risene skal koges i - og så lader jeg retten koge 12-15 minutter med risene i (hvis risenes normale kogetid er 12 minutter). Tænker, det tip også kan bruges i denne ret.
    Da jeg ikke kan tåle gluten, bruger jeg ofte flødeost i gryderetterne for at få lidt fylde i sovsen - og da jeg ikke kan tåle løg, bruger jeg det grønne af forårsløg i stedet for løg (det er fra Low FODMAP princippet).
    Det er altså en meget lærerig platform, du har skabt.
    Tanker fra Anette

    Svar
  5. Henny skriver

    juli 16, 2024 at 1:41 pm

    Tak for dine gode madopskrifter det er jeg glad for tak

    Svar
  6. Ruth skriver

    marts 14, 2024 at 9:03 am

    Nu må vi jo ikke koge ris efter anvisning på pakken mere. Hvad gør du? Synes den bliver klistret og træls af at ligge i blød og derefter kogt i rigeligt vand🙁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 14, 2024 at 9:58 am

      Hej Ruth
      Jeg tror anvisningerne på pakkerne nu gradvist bliver opdateret. Men et godt tip er, at skylle risene grundigt inden kogning, da de klistrer mindre. Ved at skylle risene fjerner du noget af stivelsen.
      Og ellers er det bare at koge ris i rigeligt vand.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Ole skriver

      september 09, 2024 at 12:50 pm

      Ris skal helst ligge i blød natten over, pga den risiko med Arsen, og ironisk nok, Brune Ris som de altid fremhæver som "Sunde", er den form for Ris der indeholder mest Arsen, og skal derfor helst ligge minimum 12 timer i blød, og derefter skylles nogle gange, så kan man slippe af med omkring 85% af problemet.

      Uanset Ris type, så er det et korn, og det er vores krop ikke skabt til, så selvom du fjerne Arsen, er det stadigvæk noget man skal spise med omhu.

      Svar
  7. Ole Scharf skriver

    marts 13, 2024 at 9:52 am

    Altid skønne og lette opskrifter.

    Svar
  8. Camilla Rasmussen skriver

    marts 12, 2023 at 3:28 pm

    Jeg synes gurkemejen forsvandt ud i den blå luft? Hvornår skal den tilsættes??

    Svar
  9. Erling skriver

    september 29, 2022 at 5:34 pm

    Dejlig ret - jeg brunede lige lidt bacon i tern sammen med kødet, det gjorde kun godt, tror jeg 😉

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required