• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Karrykål (børnevenlig spidskål med karry)

Karrykål (børnevenlig spidskål med karry)

billederesultat for karrykål
Karrykål er fremragende tilbehør til blandt andet frikadeller, og så er det en god måde at lokke mere kål i børn på. Faktisk er karrykålen nem at lave for børnene selv. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  19. maj 2024 - Udgivet:  29. marts 2023

Del gerne:
277
SHARES
FacebookMessenger277PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på karrykål lavet af spidskål, karry og kokosmælk. Perfekt som tilbehør, og kålen er børnevenlig og god som opskrift til børn.
  2. Opskrift på nem karrykål
  3. Karrykål - nem og sund opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Min opskrift på karrykål lavet af spidskål, karry og kokosmælk. Perfekt som tilbehør, og kålen er børnevenlig og god som opskrift til børn.

Karrykål er en fremragende opskrift til børn og andre, som normalt ikke er så glade for kål.

Dels er den lavet med den mere milde spidskål, men samtidig smagt til med karry, som de fleste holder af. Og karry og kål går altså fint sammen.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kylling i karry

Boller i karry

Kylling med kokosmælk og nudler

Krammekål med honning og sennep

Opskrift på nem karrykål

billederesultat for karrykål

Karrykål - nem og sund opskrift

Min opskrift på karrykål lavet af spidskål, karry og kokosmælk. Perfekt som tilbehør, og kålen er børnevenlig og god som opskrift til børn.
Bedømmelse
4.9 fra 22 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 stort rødløg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spidskål - i tynde strimler
  • 4 tsk karry
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • 1 stort rødløg og 3 fed hvidløg hakkes fint. Varm en stor pande op og kom en god sjat olivenolie eller rapsolie på. Spar ikke på olien her.
  • Kom løg og hvidløg ved og lad det svitse med middel varme uden at tage farve i et par minutter.
  • Skær bunden af 1 spidskål og del den derefter i kvarte på langs. Skær den træge den af stokken fra og smid den ud. Hvert stykke spidskål snittes nu i tynde strimler fra spidsen og ind.
  • Kom den snittede spidskål på panden sammen med 4 tsk karry, og lad nu kålen blive lidt blød og falde sammen. Det tager 3-4 minutter.
  • Ryst 1 dåse kokosmælk grundigt og hæld kokosmælken ved din karrykål.
  • Lad det koge lidt ind mens spidskålen tilberedes lidt mere, og smag så til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt mere karry.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
204
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Natrium
 
596
mg
26
%
Kalium
 
269
mg
8
%
Kulhydrater
 
6
g
2
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
11
IU
0
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Jeg har her lavet karrykålen med en god og stor spidskål, men hvis spidskålen er mindre, skal du måske bruge lidt mindre karry og kokosmælk.

Det er i øvrigt vigtigt, at du smager karrykålen til med salt og karry, så du rammer den helt rigtige styrke til dine smagsløg.

Husk også at der er forskel på karry, og jeg plejer at bruge en god Madras karry.

Karrykål anvendes som tilbehør til mange forskellige retter, og jeg bruger den blandt andet til frikadeller og grove fiskefrikadeller.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Liselotte

    januar 05, 2025 at 5:27 am

    Fantastiske opskrifter. Tak for det 👍🙏

    Svar
  2. Susanne Albertsen

    oktober 11, 2021 at 7:03 pm

    Super god smag. Vi spiste det sammen med kålpølser, og det var rigtig godt.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 12, 2021 at 7:54 am

      Hej Susanne
      Tak for det - og god idé med kålpølser til. Dem elsker jeg også 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required