Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kalvespidsbryst - møreste kød ved langtidsstegning

Kalvespidsbryst - møreste kød ved langtidsstegning

billede med kalvespidsbryst
4.7 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS
Opdateret: 25. februar 2024 - Udgivet: 16. juli 2016

Se hvordan laver det møreste stykke kalvespidsbryst, hvor du langtidssteger kalvekødet ved 130 grader i tre timer. Med rosmarin og hvidløg.

Kalvespidsbryst er et dejligt stykke kalvekød, der blandt andet egner sig perfekt som gæstemad.

Med denne fremgangsmåde er du sikker på et lækkert stykke kalvesteg, og retten er nem at lave.

Husk dog hele tiden, at der skal være nok væske (kalvefond) i fadet, for ellers bliver kødet mere tørt.

Opskriften på langtidsstegt kalvespidsbryst er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kalvebryst i ovn

Grydestegt oksespidsbryst

Langtidsstegt oksespidsbryst

Braiseret gammeldags oksesteg

Opskrift på kalvespidsbryst

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalvespidsbryst

4.67 fra 12 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 555
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg kalvespidsbryst
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk flagesalt
  • 2 kviste rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 dl kalvefond - lavet af vand og flydende kalvefond
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Rengør kalvespidsbryst for sener og andre urenheder, og skær krølfedtet i store ruder.
  2. Bland brun farin og salt, og massér det godt ind i kødet.
  3. Kom en god klat smør på panden, og brun nu kalvekødet ved en god varme.
  4. Læg det i et ildfast fad, og hæld kalvefond ved.
  5. Hak hvidløgsfed helt fint, og hak også de friske rosmarinblade let. Bland hvidløg og rosmarin sammen med olivenolie, og smør det ud over krølfedtet.
  6. Stil så fadet i ovnen ved 130 grader (ikke varmluft), og lad kalvespidsbrystet langtidsstege i omkring tre timer. Bemærk: Du kan med fordele dække kalvestegen med et stykke sølvpapir, hvilket vil gøre kødet endnu mere mørt og saftigt.
  7. Undervejs skal du tjekke at der stadig er væde i fadet, og ellers tilfører du lidt mere vand.
  8. Med mellemrum er det godt hvis du øser lidt sky op over kødet.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 555kcalKulhydrater: 4gProtein: 49gFedt: 37gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 19gKolesterol: 198mgNatrium: 2330mgKalium: 828mgKostfibre: 0.3gSukker: 3gVitamin A: 16IUVitamin C: 1mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Når dit stykke kalvespidsbryst er færdig, lader du den hvile på et skærebræt i 15 minutter uden at dække det til.

Sigt skyen over i en kasserolle, og kog den op sammen med 2 deciliter fløde.

Tilsæt også en spiseskefuld æbleeddike eller gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrøres i en smule koldt vand.

Skær kalvespidsbrystet i tynde skiver ved serveringen - kødet er mørt som smør.

Kan serveres med kartoffelmos og en god spidskålssalat med æble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette skriver

    januar 17, 2025 at 6:40 am

    Vil det være en mulighed at lave retten i airfryer? Og hvad skal tid og temperatur, så reduceres til?

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required