Indhold
Kalvespidsbryst
Ingredienser
- 1 kg kalvespidsbryst
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk flagesalt
- 2 kviste rosmarin
- 3 fed hvidløg
- 4 spsk olivenolie
- 4 dl kalvefond lavet af vand og flydende kalvefond
Fremgangsmåde
- Rengør kalvespidsbryst for sener og andre urenheder, og skær krølfedtet i store ruder.
- Bland brun farin og salt, og massér det godt ind i kødet.
- Kom en god klat smør på panden, og brun nu kalvekødet ved en god varme.
- Læg det i et ildfast fad, og hæld kalvefond ved.
- Hak hvidløgsfed helt fint, og hak også de friske rosmarinblade let. Bland hvidløg og rosmarin sammen med olivenolie, og smør det ud over krølfedtet.
- Stil så fadet i ovnen ved 130 grader (ikke varmluft), og lad kalvespidsbrystet langtidsstege i omkring tre timer. Bemærk: Du kan med fordele dække kalvestegen med et stykke sølvpapir, hvilket vil gøre kødet endnu mere mørt og saftigt.
- Undervejs skal du tjekke at der stadig er væde i fadet, og ellers tilfører du lidt mere vand.
- Med mellemrum er det godt hvis du øser lidt sky op over kødet.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kalvespidsbryst
Kalvespidsbryst er et dejligt stykke kalvekød, der blandt andet egner sig perfekt som gæstemad.
Med denne fremgangsmåde er du sikker på et lækkert stykke kalvesteg, og retten er nem at lave.
Husk dog hele tiden, at der skal være nok væske (kalvefond) i fadet, for ellers bliver kødet mere tørt.
Opskriften på langtidsstegt kalvespidsbryst er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
- Kalvebryst i ovn
- Grydestegt oksespidsbryst
- Langtidsstegt oksespidsbryst
- Braiseret gammeldags oksesteg
Noter
Når dit stykke kalvespidsbryst er færdig, lader du den hvile på et skærebræt i 15 minutter uden at dække det til.
Sigt skyen over i en kasserolle, og kog den op sammen med 2 deciliter fløde.
Tilsæt også en spiseskefuld æbleeddike eller gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrøres i en smule koldt vand.
Skær kalvespidsbrystet i tynde skiver ved serveringen - kødet er mørt som smør.
Kan serveres med kartoffelmos og en god spidskålssalat med æble.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anette skriver
Vil det være en mulighed at lave retten i airfryer? Og hvad skal tid og temperatur, så reduceres til?
jannick andersen skriver
Smager fantastisk
David Bonde Henriksen skriver
Kære Holger!
Opskriften er på kalvespidsbryst, men jeg har købt s p r æ n g t kalvespidsbryst. Kan det stykke (600 gram) o g s å tilberedes som angivet på denne opskrift?
Helle Larsen skriver
Skal krølfedtet ligge ved stegen.
Karen Guldborg Larsen skriver
God opskrift
Anne-Grethe skriver
Under billedet står der 3 timer, i opskriften 4 timer. Hvad er rigtigt?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Anne-Grethe
Godt set - jeg har nu opdateret opskriften og rettet misforståelsen. Kalvespidsbrystet skal have ca. 3 timer i ovnen 🙂
Alt det bedste
Holger
Lærke skriver
Kære Holger.
Først og fremmest er jeg stor fan og bruger af mange af dine opskrifter.
Denne opskrift har jeg lavet flere gange før, men der synes jeg, at steget blev dækket med folie/sølvpapir ligesom den skulle hvile indpakket/tildækket?
Har du ændret i opskriften for nyligt?
I så fald - så synes jeg faktisk at den tildækkede version var bedre. Saucen er stadig lige dejlig, men kødet mister lidt Saft og bliver mere tørt, også selvom jeg jævnligt vædede stegen med skyen i bunden.
Er der en grund til ændringen?
Mvh Lærke.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lærke
Tusind tak - godt at høre 🙂
Ja, jeg opdaterer indimellem nogle af opskrifterne. Jo, det kan faktisk godt være en god ide, at dække kødet til i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
Alt det bedste
Holger
Kristine skriver
Hej Holger. Skal lave mad til 8 personer, hvis jeg køber 2 kg spidsbryst, skal stegetiden så fprlænges ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kristine
Nej, det bør være samme stegetid, da det er langtidsstegning 🙂
God fornøjelse og godt nytår
Bedste hilsner
Holger
Birgitte skriver
Spørgsmål til kalvespisbryst.
Når kødet skal i ovnen, skal det så dækkes til?
Når det skal skæres, er retningen så vigtigt når kødet er så mørt?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Birgitte
Det er en dejlig ret, som du skal glæde dig til 🙂
Nej, kødet skal ikke overdækkes, og jeg plejer altid - uanset hvad - at skære på tværs af kødfibrene. Kødet her er så mørt, at det også er det nemmeste 🙂
Alt det bedste
Holger
Kirsten Carstensen skriver
Hvad skal man evt servere til langtidssteget kalvespidsbryst ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Kirsten
Det lyder lækkert, og det bliver helt sikkert godt.
Mulighederne er mange, men et bud kunne være en sommeragtig kartoffelsalat som denne: https://madensverden.dk/kartoffelsalat-asparges-tomater-sennepsdressing/
Men ovnbagt spidskål er bestemt også godt til kalvekød - eventuelt med kartofler eller en salat til.
Jeg holder meget af denne salat med spidskål: https://madensverden.dk/spidskaalssalat/
Her kan du i øvrigt se flere opskrifter på tilbehør: https://madensverden.dk/category/tilbehoer/
De bedste hilsner
Holger
Anna skriver
Det lyder virkelig lækkert. Skal absolut prøves. Har aldrig købt kalvespidsbryst før.
Vh Anna