• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kalvespidsbryst - møreste kød ved langtidsstegning

Kalvespidsbryst - møreste kød ved langtidsstegning

billede med kalvespidsbryst
4.7 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. februar 2024 - Udgivet:  16. juli 2016

Se hvordan laver det møreste stykke kalvespidsbryst, hvor du langtidssteger kalvekødet ved 130 grader i tre timer. Med rosmarin og hvidløg.

Kalvespidsbryst er et dejligt stykke kalvekød, der blandt andet egner sig perfekt som gæstemad.

Med denne fremgangsmåde er du sikker på et lækkert stykke kalvesteg, og retten er nem at lave.

Husk dog hele tiden, at der skal være nok væske (kalvefond) i fadet, for ellers bliver kødet mere tørt.

Opskriften på langtidsstegt kalvespidsbryst er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kalvebryst i ovn

Grydestegt oksespidsbryst

Langtidsstegt oksespidsbryst

Braiseret gammeldags oksesteg

Opskrift på kalvespidsbryst

billede med kalvespidsbryst
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kalvespidsbryst

4.67 fra 12 stemmer
Se hvordan laver det møreste stykke kalvespidsbryst, hvor du langtidssteger kalvekødet ved 130 grader i tre timer. Med rosmarin og hvidløg.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 555
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg kalvespidsbryst
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk flagesalt
  • 2 kviste rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 dl kalvefond - lavet af vand og flydende kalvefond

Fremgangsmåde
 

  1. Rengør kalvespidsbryst for sener og andre urenheder, og skær krølfedtet i store ruder.
  2. Bland brun farin og salt, og massér det godt ind i kødet.
  3. Kom en god klat smør på panden, og brun nu kalvekødet ved en god varme.
  4. Læg det i et ildfast fad, og hæld kalvefond ved.
  5. Hak hvidløgsfed helt fint, og hak også de friske rosmarinblade let. Bland hvidløg og rosmarin sammen med olivenolie, og smør det ud over krølfedtet.
  6. Stil så fadet i ovnen ved 130 grader (ikke varmluft), og lad kalvespidsbrystet langtidsstege i omkring tre timer. Bemærk: Du kan med fordele dække kalvestegen med et stykke sølvpapir, hvilket vil gøre kødet endnu mere mørt og saftigt.
  7. Undervejs skal du tjekke at der stadig er væde i fadet, og ellers tilfører du lidt mere vand.
  8. Med mellemrum er det godt hvis du øser lidt sky op over kødet.

Næringsindhold

Kalorier: 555kcalKulhydrater: 4gProtein: 49gFedt: 37gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 19gKolesterol: 198mgNatrium: 2330mgKalium: 828mgKostfibre: 0.3gSukker: 3gVitamin A: 16IUVitamin C: 1mgCalcium: 58mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Når dit stykke kalvespidsbryst er færdig, lader du den hvile på et skærebræt i 15 minutter uden at dække det til.

Sigt skyen over i en kasserolle, og kog den op sammen med 2 deciliter fløde.

Tilsæt også en spiseskefuld æbleeddike eller gastrik, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrøres i en smule koldt vand.

Skær kalvespidsbrystet i tynde skiver ved serveringen - kødet er mørt som smør.

Kan serveres med kartoffelmos og en god spidskålssalat med æble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette

    januar 17, 2025 at 6:40 am

    Vil det være en mulighed at lave retten i airfryer? Og hvad skal tid og temperatur, så reduceres til?

    Svar
  2. jannick andersen

    december 04, 2024 at 3:38 pm

    Smager fantastisk

    Svar
  3. David Bonde Henriksen

    november 16, 2024 at 1:20 am

    Kære Holger!
    Opskriften er på kalvespidsbryst, men jeg har købt s p r æ n g t kalvespidsbryst. Kan det stykke (600 gram) o g s å tilberedes som angivet på denne opskrift?

    Svar
  4. Helle Larsen

    oktober 21, 2024 at 9:22 am

    Skal krølfedtet ligge ved stegen.

    Svar
  5. Karen Guldborg Larsen

    oktober 12, 2024 at 9:27 am

    God opskrift

    Svar
  6. Anne-Grethe

    januar 24, 2023 at 10:15 am

    Under billedet står der 3 timer, i opskriften 4 timer. Hvad er rigtigt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 24, 2023 at 10:43 am

      Hej Anne-Grethe
      Godt set - jeg har nu opdateret opskriften og rettet misforståelsen. Kalvespidsbrystet skal have ca. 3 timer i ovnen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Lærke

    august 25, 2022 at 9:06 pm

    Kære Holger.
    Først og fremmest er jeg stor fan og bruger af mange af dine opskrifter.
    Denne opskrift har jeg lavet flere gange før, men der synes jeg, at steget blev dækket med folie/sølvpapir ligesom den skulle hvile indpakket/tildækket?
    Har du ændret i opskriften for nyligt?
    I så fald - så synes jeg faktisk at den tildækkede version var bedre. Saucen er stadig lige dejlig, men kødet mister lidt Saft og bliver mere tørt, også selvom jeg jævnligt vædede stegen med skyen i bunden.
    Er der en grund til ændringen?
    Mvh Lærke.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 24, 2023 at 10:42 am

      Hej Lærke
      Tusind tak - godt at høre 🙂
      Ja, jeg opdaterer indimellem nogle af opskrifterne. Jo, det kan faktisk godt være en god ide, at dække kødet til i ovnen, men det er ikke nødvendigt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Kristine

    december 29, 2019 at 9:44 am

    Hej Holger. Skal lave mad til 8 personer, hvis jeg køber 2 kg spidsbryst, skal stegetiden så fprlænges ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 29, 2019 at 11:01 am

      Hej Kristine
      Nej, det bør være samme stegetid, da det er langtidsstegning 🙂
      God fornøjelse og godt nytår
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  9. Birgitte

    september 28, 2019 at 7:39 am

    Spørgsmål til kalvespisbryst.
    Når kødet skal i ovnen, skal det så dækkes til?
    Når det skal skæres, er retningen så vigtigt når kødet er så mørt?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 28, 2019 at 12:11 pm

      Hej Birgitte
      Det er en dejlig ret, som du skal glæde dig til 🙂
      Nej, kødet skal ikke overdækkes, og jeg plejer altid - uanset hvad - at skære på tværs af kødfibrene. Kødet her er så mørt, at det også er det nemmeste 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Kirsten Carstensen

    juli 10, 2019 at 11:26 am

    Hvad skal man evt servere til langtidssteget kalvespidsbryst ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 10, 2019 at 1:28 pm

      Hej Kirsten

      Det lyder lækkert, og det bliver helt sikkert godt.

      Mulighederne er mange, men et bud kunne være en sommeragtig kartoffelsalat som denne: https://madensverden.dk/kartoffelsalat-asparges-tomater-sennepsdressing/

      Men ovnbagt spidskål er bestemt også godt til kalvekød - eventuelt med kartofler eller en salat til.

      Jeg holder meget af denne salat med spidskål: https://madensverden.dk/spidskaalssalat/

      Her kan du i øvrigt se flere opskrifter på tilbehør: https://madensverden.dk/category/tilbehoer/

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  11. Anna

    juli 17, 2016 at 6:42 am

    Det lyder virkelig lækkert. Skal absolut prøves. Har aldrig købt kalvespidsbryst før.
    Vh Anna

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required